Hazaellenes dolog kimenni külföldre dolgozni?
Egyik szélső jobboldali elveket valló fiatallal beszéltem, aki szerint külföldre kimenni dolgozni majdnem felér egy haza árulással. Olyan érveket hozott fel, amelyekre én is azt mondtam, hogy igaza van.
Pár apróság:
- A Szózat ismerése, tiszteletben tartása és igaza.
- Külföldi GDP növelése különböző módon - még akkor is ha hazajön elkölteni egy részét. (Szállás, kaja, egyéb)
- Kulturális értékeink figyelmen kívül hagyása.
- Attól, h itthon büdös a munka attól meglehet élni és akár jól is lehet élni.
- Mosogatás, árufeltöltéshez nem kell tudás.
- Magyarnyelv hanyagolása.
Nekem úgy jött le belőle, h csak a buta, életképtelen emberek mennek ki. Közben meg a művelt fiatalok is kalandvággyal és kiváncsiságból is kimennek. Annyi, hogy ha nem mennének ki, akkor előrébb juttathatnák az országot, de inkább cserbenhagyják az otthonukat.
"Annyi, hogy ha nem mennének ki, akkor előrébb juttathatnák az országot, de inkább cserbenhagyják az otthonukat."
Tévedés - az otthonuk hagyta cserben őket. Bár ha te úgy gondolod, hogy bármilyen megaláztatás, leköpés ellenére is menjen el a proli dolgozni egy gyártósorra vagy egy gyorsétterembe, hogy tömhesse egy oligarcha zsebét a munkaerejével, és még büszke is legyen rá, hogy nem kap semmit érte, miközben nyugaton még egy takarítónő is sokkal élhetőbb viszonyok között él, akkor nem foglak győzködni.
Az meg, hogy majd a Szózat ismeretétől függ, hogy ki mennyire magyar, ez tényleg a legostobább, képmutató, sekélyesen és beszűkülten nacionalista hozzáállás.
Ha ez így van, akkor nem sokat változott Magyarország a szocializmus őta.
Én ugyanis még az "átkosból" jöttem ki, és akkor is hazaárulónak bélyegeztek.
Azóta szorgalmasan fordítom a magyar irodalom szépségeit, a magyar film- és dokumentumfilmeket, valamint riportokat és egyéb cikkeket.
Nem hiszem, hogy ezzel jobban ártanék Magyarországnak, mintha ott lopnám a napot, és segélyekből élnék!
Bontsuk le kisebbre a problémát. Tegyük fel, hogy egy kis faluban laksz, ahol nincs túl sok munkalehetőség. Ellenben Budapesten tárt karokkal és magasabb fizetéssel várnak. Akkor ha elmész Pestre dolgozni, az hazaellenes?
Hagyjuk már ezt a dumát. Pont úgy fognak előbb utóbb felőrlődni az országok közötti különbségek, és maguk a határok is, ha az emberek folyamatosan átjárnak. Én miért érezzem rosszul magam, mert éltem bizonyos lehetőségekkel? Nem ártok neki senkinek, sőt, ha utalok haza pénzt, az itteniek is profitálnak.
Maguk az országok, mint gazdasági koncepció elavultak. Az országhatárok csak jogi, közigazgatási, és kulturális egységeket jelenthetnek európán belül. Gazdaságilag két út van: teljes egységesítés, azaz Európai Egyesült Államok, vagy pedig párhozamos elit, és nyomor társadalmak, szorosan egymás mellett élve. Utóbbi eset úgy valósulhat meg, hogy idővel a jóléti államok műveltségi, vagy akár fizikai rátermettségi, orvosi tesztekhez kötik az állampolgárság megszerzését. Mindenhonnan ebbe a néhány elit országba vándorolnak a legtehetségesebb emberek. Aki törvényt sért, pedig egyből kitiltják, vagy egyfajta alacsonyabb jogú státuszba rakják. A kívül maradottak pedig gyakorlatilag kiszolgálói az elitnek, munkájukra alig van szükség a gépesítés miatt.
Választhatsz, hogy a társadalmak teljes kettészakadását, vagy egységesítését szeretnéd. A folyamatok elkerülhetetlenek. Mi nyilván az elmaradott oldalra kerülnénk. Még mindig hazaellenesnek tartod kimenni dolgozni?
1. Hogy ha rossz valami, akkor hagyjuk ott? Javítani kellene rajta, de úgy hogy félmillióan kimennek csak hátráltatják a fejlődést. Mo-n az emberek mentalitásával is gond van, azt kellene kinevelni belőlünk.
2. Aki dolgozni akar, az dolgozni is fog. Tapasztalataim szerint, de lehet hogy csak szerencsém volt, h 3-4 állásom volt és egyszer se igényeltem segélyt. Annyira rosszul sem élek, de gondolkodom 1-2 év külföldön dolgozáson én is.
A fizetést hozzátok fel példának, de csak nyugatra tekintetek. Mo, Ukrajna, Románia, Bulgária, Szerbia nem lehet sikeres? Oda se megy senki se dolgozni tőlünk, pedig némelyik már előrébb tart mint mi. A fizetések az ország körülményeihez képest szerintem reális. Nálunk nincsenek különösebb kép profitot teremtő tevékenység. Nem vagyunk gazdagok nyersanyagokban, a közlekedésünk se tökéletes. Mezőgazdasági ország lehetnénk, de még most is ott tart pár ember, h aki azzal foglalkozik az paraszt és negatív értelembe gondolja.
Nem tökéletes az országunk, de ez a miénk, ide születtünk és mi tartjuk fent.
Szépen sorban:
- A Szózat ismerése, tiszteletben tartása és igaza.
A szózat egy személy műve, egyetlen ember véleménye, egy olyan emberé aki több mint 200 éve született. Nem gondolhatja senki komolyan hogy mind a 15 millió magyar 2016-ban az ő szavait szentírásként kezelje.
- Külföldi GDP növelése különböző módon - még akkor is ha hazajön elkölteni egy részét. (Szállás, kaja, egyéb)
A külföldön dolgozók nagy része nem kap itthon munkát, tehát itt nem tudja növelni a gdp-t. Ha meg 4-5-szörös fizetésért megy ki akkor nem hibáztathatsz valakit hogy ezt nem veszi figyelembe. Elsősorban mindenki a saját és a családja boldogulását keresi.
- Kulturális értékeink figyelmen kívül hagyása.
Miért kéne figyelemben hagyni a kultúrális értékeinket? Teljes értékű magyar lehetsz külföldön is, szerintem ez vitán felüli.
- Attól, h itthon büdös a munka attól meglehet élni és akár jól is lehet élni.
Ez egyszerűen nem igaz. Én Angliában ugyan azt a munkát végzem mint Magyarországon, de nettó 100.000 huf helyett kb. 500.000-et keresek. A meló nem büdös, keményen megdolgoztatnak itt, de azért ez nem elhanyagolható különbség. Hadd ne érezzem már magam hazaárulónak amiért nem Borsodban tengődöm száz rugóból ha van ilyen lehetőségem.
- Mosogatás, árufeltöltéshez nem kell tudás.
Ezzel nem értem mit akarsz mondani.
- Magyarnyelv hanyagolása.
Magyarnyelv? Így leírva kicsit ironikus.. A szabályokat te is hanyagolod rendesen. Én az itteni magyarokkal és a családommal interneten keresztül napi szinten beszélek magyarul. Rengeteg magyart ismerek itt, senki nem felejtette el a nyelvet, nem látom hogy ez milyen kárt okozna az országnak.
'Én ugyanis még az "átkosból" jöttem ki, és akkor is hazaárulónak bélyegeztek.'
A rendszerből kiindulva ne csodálkozz, ha mindenkit megbélyegeztek, aki kiment és nem a dicső cuclizmust kívánta építgetni a többiekkel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!