Szeged mitől ennyire balliberális?
(nem provokáció a kérdés)
Nem is lakik annyi roma Szegeden, mert Miskolc környéke esetében még értem, hogy a ballib összefogás nyert.
Ráadásul Szegeden még a zsidókból sincs olyan sok (ami a VI. és VII. kerületi elsöprő ballib győzelmet igazolta).
Akkor meg miért ilyen balliberális Szeged?
"Nem is lakik annyi roma Szegeden, mert Miskolc környéke esetében még értem, hogy a ballib összefogás nyert."
Nem az szokott lenni, hogy azokon a területeken (pl. Rózsadomb) könnyű ballipsinek lenni, ahol nincsenek kisebbségek, de gyere ide Borsodba aztán majd meglátod, miért vagyunk Jobbikosak?
Azért kedves kérdező, mert bármilyen hihetetlennek is hangzik a "balliberálisok" elsöprő többsége nem cigány vagy zsidó hanem ugyanolyan magyar mint te.
Egyébként pedig Szegednek 2002 óta Botka a polgármestere.
Én nem vagyok szegedi tehát nem tudok nyilatkozni arról, hogy mit hogyan csinál, de ha nem lenne jó polgármester akkor nem választották volna meg 4-szer egymás után.
Ráadásul az országos politikától távol tartja magát amennyire én tudom.
Szóval szerintem Szeged azért "balliberális" mert jó a polgármesterük, és ez a Szegedieknek tetszik.
Az úgy szokott lenni, hogy a roma lakosság túlnyomó többsége a balliberális pártokra szavaz. A romák lakta városokban/falukban meg magyar lakosság a Jobbikra szavaz.
Ezért van, hogy vagy a Jobbik nyer vagy a balliberálisok: Vagy a romák győznek vagy a magyarok.
De ha lehet maradjunk a témánál:
Szeged miért ennyire balliberális?
Nyilván nem a többségük. De a romák és a zsidók túlnyomó többsége balliberális és ez sokat nyom a latban.
Mellesleg van valami abban amit mondasz.
Egy karizmatikus vezető könnyen befolyásolhatja az eredményeket a pártoktól függetlenül.
Ugyanilyen eset volt a fidesznél is. Budapest VIII. kerületében annak ellenére, hogy rengeteg a roma származású ember mégsem a balliberális pártok nyertek. Az is a karizmatikus vezető miatt volt.
Hát persze, nem provokáció, de ballibezel, zsidózol meg cigányozol :-D Ezt most tényleg el kellett volna hinnünk?
Egyébként meg nem balliberális, hanem ott vannak annyira értelmesek, hogy aki tesz a városért, azt szavazzák meg polgármesternek, színtől, oldaltól meg nemi hovatartozástól függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!