Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ennek a népszavazásnak a...

Ennek a népszavazásnak a betelepítési kvótáról van bármi funkciója azon kívül, hogy Orbánt legitimálja és népszerűbbé tegye?

Figyelt kérdés
Úgy értem, most mi van, ha "NEM" lesz a szavazás eredménye? Semmi, az EU kiadja az ukázt, ha nem tetszik, ki lehet lépni, nem? Úgyis végre kell hajtani. Vagy tévedek, meg lehet fellebbezni? Egy negatív eredményű szavazásra mi lenne az EU válasza? Egyáltalán mikorra aktuális ez a betelepítés?
2016. aug. 6. 15:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

" pl. a 2024-es olimpia megpályázását, hogy egy példát mondjak. Vagy azt, hogy beköltözzön a kormánynegyed a Várba."

Ja a nyomorultja erről nem népszavaztat. Pedig ezeket nyögni fogjuk rendesen, vagy Paks2. Kicsit jobban érdekelt volna egy ilyen népszavazás minden magyart.

2016. aug. 7. 14:57
 12/20 anonim ***** válasza:

"soha nem hallottam, hogy külföldi elemzők kétségbe vonták volna a magyar választások tisztaságát, amikor a pártja nyert. "

Én igen, legutóbb is 2014 tavaszán...már másnap, de le sem sz rta a világ, ők meg főleg nem, megállapították, azt annyi...eleve csalásra épült az egész. Tudod mit nyertek ezek...pláne kétharmadot...kutyakiállítás, színjáték

2016. aug. 7. 19:16
 13/20 anonim ***** válasza:
...és nem "elemzők" hanem nemzetközi ellenőrök
2016. aug. 7. 19:17
 14/20 anonim ***** válasza:

"Nekem nem választott vezetőm. Nem szavaztam rá, és nem mennék érte soha háborúba. Arról nem tehetek, hogy egy országban élek 3 millió fogalmatlan nyugdíjassal"

Nagy eszed van. Ezt bárki elmondhatná egy másik kormány esetén is. Elmondták Bajnai, Medgyesi, Horn, Gyurcsány alatt is sokan. "Én nem rá szavaztam, nem választott vezetőm, a sok hülye rájuk szavazott, én arról nem tehetek"

Képzeld el, én Gyurcsány alatt éreztem ugyanígy. Soha nem szavaznék rá, mégis ki kellett bírni 8 évig - meg még korábban is, már '94 - ben is szavaztam, és nem rájuk - a balliberális kormányzást.

Tán muszáj lenne azt vezetőnek kinevezni, akit személy szerint te preferálsz? Az úgy demokratikus lenne már?

2016. aug. 7. 19:46
 15/20 anonim ***** válasza:

"és nem "elemzők" hanem nemzetközi ellenőrök"

Láthatnánk esetleg. De ne azt, hogy külföldi fórumokon miket nyilatkoztak fórumozók.

2016. aug. 7. 19:48
 16/20 anonim ***** válasza:

"Láthatnánk esetleg."

Baj ha segítség nélkül nem látod. Minimum ésszel megítélhető az átlag magyar állampolgár számára is minden visszássága az új fidesz választási rendszernek elemzők meg ellenőrök nélkül.

2016. aug. 7. 20:13
 17/20 A kérdező kommentje:

"Képzeld el, én Gyurcsány alatt éreztem ugyanígy. Soha nem szavaznék rá, mégis ki kellett bírni 8 évig - meg még korábban is, már '94 - ben is szavaztam, és nem rájuk - a balliberális kormányzást. "

El tudom képzelni, nagyon is. Az, hogy Orbán baromi ellenszenves, egy pillanatig sem legitimálja Gyurcsányt, aki még nála is sokkal rosszabb. Csak az a baj, hogy mindenki megszokta itthon ezt a kétpólusú gondolkodást. Fel kéne fogni, hogy nem csak az a paradigma létezik, hogy aki az egyik oldalt utálja, az a másikat szükségszerűen imádja. Én történetesen úgy gondolom, hogy mindkét említett úriember elég rossz választás az országnak, és ezen nem változtat az, hogy az egyik rosszabb, mint a másik. Nálad nincs olyan opció, hogy egyik sem? :) Ez így egy elég szar dilemma, hogy vagy Orbán, vagy Gyurcsány. Olyan, mintha azt mondanád, hogy aki nem kommunista, az fasiszta, vagy hasonló.

"Tán muszáj lenne azt vezetőnek kinevezni, akit személy szerint te preferálsz? Az úgy demokratikus lenne már?"

Egyáltalán nem. Pusztán arra világítottam rá, hogy f***ság, amit írsz :) Attól függetlenül, hogy így demokratikus, mert a sok millió idióta megszavazta, attól még nem az én választott vezetőm, pont. Ismét megkérdezlek: ha megjelenne egy új Hitler, és te történetesen egy olyan országban élnél, ahol a sok idióta megszavazná, akkor ő a te "választott vezetőd" lenne? Az a baj, hogy a demokráciával is vissza lehet élni, és nem mindig a demokratikus megoldás a legideálisabb. Nem tehetek róla, hogy Mo.-ra születtem, ahol feudális kiskirályok versengenek a nyugdíjasok szavazataiért, és nem mondjuk Svájcba. Szerintem értetted a példámat, nem vagy ennyire hülye. És ne demagogizálj, mert én egy szóval se mondtam, hogy csak az én választásom lehet az abszolút helyes. Én egy véleményt írtam, a sajátomat. Bár, halkan megjegyzem, nem gondolom, hogy ne lenne igazam, ugyanis ismételten rámutatnék a Brexitre, ami fényesen bebizonyította, hogy mi a baj a jelenlegi választói rendszerrel. Óriási tömegek vannak, akik nem tudják, mire szavaznak, ezt nem lenne szabad hagyni. A szavazásnak csak úgy van értelme, ha mindenki tudatos döntést hoz és nem a szavazást követően áll neki kiguglizni, hogy mi az az EU. Természetesen a politikusok jól járnak, mert a hülyéket könnyű manipulálni, de nem erről kéne, hogy szóljon a demokrácia.

2016. aug. 7. 20:50
 18/20 A kérdező kommentje:

"Nagy eszed van. Ezt bárki elmondhatná egy másik kormány esetén is. Elmondták Bajnai, Medgyesi, Horn, Gyurcsány alatt is sokan. "Én nem rá szavaztam, nem választott vezetőm, a sok hülye rájuk szavazott, én arról nem tehetek" "

Most attól, hogy ezt ide jól leírod, nem lesz érvénytelen az állítás. Igazuk van. Aki nem rá szavazott, annak nem ő a választott vezetője. A kormányfő a többség választott vezetője. Sőt, nem a többségé, hanem a szavazók többségéé Így pontos, és valójában amit te írsz, az a csúsztatás. Én nem rá szavaztam, tehát nekem nem választott képviselőm, csak épp kénytelen vagyok elfogadni, hogy most ő van hatalmon. Ez nem azt jelenti, hogy anarchista vagyok és nem akarok demokráciát. Azt jelenti, hogy elfogadom, hogy demokráciában élek, csak ettől még nem tetszik a választási eredmény.

2016. aug. 7. 20:56
 19/20 anonim ***** válasza:

" Az, hogy Orbán baromi ellenszenves, egy pillanatig sem legitimálja Gyurcsányt, aki még nála is sokkal rosszabb. "

...valaki már elárulhatná miért annyira "ellenszenves", főleg mitől annyira, hogy nálatok még a pondró orbán is "rokonszenvesebb" aki szétlopta az országot, és még bele is röhög az idióta pofátokba?

2016. aug. 8. 12:25
 20/20 anonim ***** válasza:
Ja, azért Orbánhoz nehogy hasonlítsunk már valakit. Egy lapon sem lehet említeni bármelyik másik valaha volt kormányfővel. A jelenlegi orbáni szintű elképesztő tolvajláshoz, korrupcióhoz, hazugsághoz csak hasonló sem volt Magyarországon ezelőtt.
2016. aug. 8. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!