Ennek a népszavazásnak a betelepítési kvótáról van bármi funkciója azon kívül, hogy Orbánt legitimálja és népszerűbbé tegye?
Nincs semmi egyéb. Csak a sok ostoba elhiszi, hogy "üzenünk" Brüsszelnek.
Nincs kötelező kvóta, sem büntetés. De ha szavazásra kerül a sor, akkor sem fogja más országok EU képviselőit érdekelni a magyar népszavazás. Ők úgy szavaznak majd, ahogy a saját pártjuk/kormányuk/lelkiismeretük diktálja.
De hiába is akarnának bárhová erőszakkal telepíteni migránsokat, azok nem maradnának ott, hanem mennének oda, ahová akarnak. Magyarországon nem akarnak, ahogy eddig sem akartak letelepedni.
Mondjuk jó, igazad van. Nem tehetünk semmit. Brüsszel így döntött - ők a választott vezetőink - mi nem szólhatunk bele. Majd ha lesz EU választás, akinek nem tetszik ez a döntés - utólag - majd az ezen vezetők ellen szavaz.
Ez jó válasz?
Ha igen, mi a gondod Orbánnal? Választott vezetőnk, soha nem hallottam, hogy külföldi elemzők kétségbe vonták volna a magyar választások tisztaságát, amikor a pártja nyert. Most ezt a döntést hozta a kormánya, szavazunk októberben. Volt még más számos vitatható döntése is. De mi a gond? '18 - ban majd ellene szavazol.
Ha egy szuverén ország nem dönthet arról ki és milyen feltétekkel költözhet a területére, akkor nagy a baj.
Ha valaki szerint egy népszavazás nem demokratikus és nem számít az eredménye, az nem demokrata.
És ha a betelepítést támogatók szavazatai lesznek többségben? (Isten ments). Akkor már hirtelen legitim lesz a szavazás, ugye?
3/3. Elég sok külföldi fórum vitatta a választások tisztaságát, és a 2/3. jogosságát, csak te nem olvastad azokat.
Ami a népszavazás legitimitását illeti: A külföldön élő magyarok nem szavazhatnak levélben, csak akkor, ha elutaznak valamelyik nagykövetségre vagy konzulátusra. De a kettős állampolgárok levélben és neten is szavazhatnak, és a személyazonosságot nem ellenőrzi senki. Ez megkérdőjelezi a szavazás tisztaságát. Akár nem vagy igen az eredmény.
"Elég sok külföldi fórum vitatta a választások tisztaságát, és a 2/3. jogosságát"
jaja... a német 444 meg a francia kettős mérce? hűha, ez aztán a kőkemény nemzetközi szembe szél
amúgy csak felhívnám okos libsi buksidat, hogy nagyjából 1-1,5 éve nincs már 2/3 és ugyan úgy diktatúrát kiáltotok, mint amikor megvolt
Gyakorlati szempontból nincs nagy jelentősége, ezért szerintem a népszavazáson a részvétel is alacsony lesz.
A kötelezően előírt 1200-2000 menekült betelepítését Orbán is aláírta, csak később támadta meg a döntést az európai bíróságon.
Elsődleges célja csak ennyi, hogy "Üzenjük Brüsszelnek", Magyarország ellenzi a migránsok betelepítését és Orbán szembemegy a merkeli befogadó politikával. Orbán abban bízik, hogy ha a népszavazáson nagy támogatást kap a kormány migrációs politikája, akkor erősebben tud fellépni Brüsszelben és belpolitikailag is előnyhöz jut a baloldallal szemben.
"Elég sok külföldi fórum vitatta a választások tisztaságát, és a 2/3. jogosságát"
Vitatni elég sokan vitatták, akiknek nem tetszett az eredmény.
A tökömet érdekli, hogy mit vitat egy külföldi FÓRUM.
Ettől eltekintve az Orbán kormány legitim, szabályos választásokon nyert, az EU tagja hazánk. Ha Orbán sok tekintetben vitatott személyiség is, és ellentmondásos politikus, attól még hazánk teljes jogú vezetője - legalábbis a következő választásokig mindenképp.
"Ha igen, mi a gondod Orbánnal? Választott vezetőnk, soha nem hallottam, hogy külföldi elemzők kétségbe vonták volna a magyar választások tisztaságát, amikor a pártja nyert."
Nekem nem választott vezetőm. Nem szavaztam rá, és nem mennék érte soha háborúba. Arról nem tehetek, hogy egy országban élek 3 millió fogalmatlan nyugdíjassal, aki a rezsicsökkentésért megszavazta őt annak az országnak a vezetőjévé, ahol én is élek. Ha Hitlert szavazták volna meg, őt se ismerném el vezetőmnek, hanem eltűnnék az országból, és otthagynám őt annak a népnek, aki volt olyan hülye, hogy megszavazza.
"Most ezt a döntést hozta a kormánya, szavazunk októberben. Volt még más számos vitatható döntése is. De mi a gond?'18 - ban majd ellene szavazol."
A gond az, hogy a döntéseivel azt az országot változtatja meg, ahol én élek. Én nem bánom egyébként ezt a népszavazást, ahogy nem bánom a kerítést sem. Volt pár jó döntése. Azt viszont bánom, hogy lehetetlen lesz leváltani. Nem helyeslem pl. a 2024-es olimpia megpályázását, hogy egy példát mondjak. Vagy azt, hogy beköltözzön a kormánynegyed a Várba. És még egyszer mondom, ez sajnos nem rajtam múlik, mert az emberek nagy részének ebben az országban fingja nincs, miről szavaz. Az emberek nagy része buta és éretlen a politikához. De ez sem egyedi eset, láthattuk pl. a Brexitnél, hogy nálunk fejlettebb országokban is ez a helyzet. A buta, tanulatlan idióták, akik azt se tudják, miről szavaznak, megpecsételik egy ország sorsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!