Szerintetek Magyarországon a vidék vagy Budapest halad jobb irányba?
Minden pénz a fővárosba megy, így az fejlődik, a vidék meg nem.
Van még egy-két városka a Dunántúlon, ahol talán még van munkalehetőség, de a legtöbb helyen, ahogy írtátok diplomásnak nincs helye.
Én Fejér megyében lakom, és röhej, hogy kocsival kb. 15 perc a munkahelyem, tömegközlekedéssel 2 óra. Azért ez a fővárosban nem így van. Attól függetlenül koszos, büdös, zajos, nem élnék ott. De karrier az nincs még itt sem. Két diplomával, nyelvtudással a nettó 200.000-nak örülhetek, és semmi előrelépési lehetőség. Régebben gondolkodtam, hogy a fővárosba költözzek a karrier miatt, de amióta van gyerekem, már letettem róla, ők ne lakjanak ilyen helyen.
A kérdés szerintem az, hogy melyik halad jobb irányba, Bp, vagy vidék. Nem az, hogy hol jobb most.
Szerintem ez elég nehéz összehasonlítás, mert nem ugyanonnan indultak ki, másfelől vidék és vidék között is nagy különbségek vannak, így összemosni egy egyszavas válaszba szerintem nem vezet sehova.
Budapesten a levegő nagyon szennyezett, az egészségügyi határértéket nagyon gyakran túllépi. Megoldás erre a tömegközlekedés fejlesztése és az arra ill. kerékpárros közlekedésre való átállás ösztönzése lenne, másfelől több fa ültetése. Harmadrészről sok magas ház lebontása, ami akadályozza a szabad levegő áramlását.
Egyik se valósul meg, sőt a rosszat fokozzák: Kopaszi gátnál toronyház építése, ezrével vágják ki a fákat, míg más fővárosokban az egy főre jutó fák száma többnyire sokkal magasabb, de legalábbis a megmaradtakat nagy becsben tartják. A közlekedést meg hagyják lerohadni, ill. ami fejlesztés van, az nem a racionalitás hanem a döntéshozók személyes érdekeinek szempontjából dől el.
Egészségügyi ellátás is egyre rosszabb, de sorolhatnám a többi tényezőt is.
Most szerintem mindenhol rossz irányba mennek a dolgok, egy-két kivétellel: Felcsút és a hasonló helyek, de itt is erősen figyelembe kell venni azt, hogy attól, hogy messze a legmagasabba az egy főre jutó EU-s támogatás mértéke, gyakorlatilag haszontalan dolgokra verték el, ráadásul a földeket, stb. egy-két politikuscsalád szerezte be, megfojtva ezzel a többieket.
A korrupció mindenhol hatalmas.
A kérdés szándékosan torzít.
Budapest kap szinte minden fejlesztést, aminek most már több látszatja van, mint Demszky alatt (kivéve a 3-as metrót).
Vidéken is kellenének fejlesztések sürgősen, mert döbbenetes, hogy amint eltekintünk Budapest, Pest, Fejér, GyMS és Vas megyétől már elmaradott megyék, régiók vannak.
A legdurvább, hogy Pécs mennyire elhanyagolt, hiába van Fideszes vezetése.
Szeged gyönyörű és sokat fejlődött, pedig szoci vezetésű, Debrecen meg azért, mert Fideszes. Miskolc is lehetne sokkal jobb, de nagyon sokan elvándorolnak onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!