Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon az állam miért...

Magyarországon az állam miért ellenzi azt, hogy minél többen menjenek felsőoktatásba?

Figyelt kérdés

Az unokatestvérem Ausztriában tanul egy "Fachhochschuleban" (szakfőiskola vagy mi).Alap bachelor diplomát ad.

A tandíj még magyar szemmel nézve is baráti, valami 370 eurót fizet félévente.

Mellette dolgozik is.

A felvételi követelmények minimálisak,szinte mindenkit felvesznek.Bent maradni viszont nem könnyű.Az 1. év egyfajta rosta, sokan kiszóródnak.Az 1. évben derül ki, hogy a diák alkalmas-e a szakra.

Szerintem sokkal életszerűbb, mint a magyar rendszer, hogy "írj jó érettségit és felvesznek".

Ő sem volt a tanulás hőse, a német nyelvet szerette.Felvették és már 4. szemesztert fogja csinálni.

Azt mondta, Ausztriában az állam nagyon támogatja azt, hogy felsőoktatásba kerüljenek a diákok.

Ahova ő jár, ott huszonévestől az ötvenesig mindenféle korosztály előfordul.

Emellett, több egyetem van,jóval több szak is,nagyobb a választási lehetőség, mint Magyarországon.

Pedig lakosságra nagyjából ugyanakkora a két ország.

Magyarországon meg ennek az ellentéte zajlik.Az állam nem támogatja a felsőoktatásba vágyókat.

Én magyar egyetemre járok, költségtérítésesre, a tandíjam dupla annyi, mint az osztrák egyetemé, ahova az unokatestvérem jár.

A szakon, amit évek óta kinéztem, megugrottak a pontszámok.

Ezért kellene ezt a pontszámítós rendszert eltörölni,a tandíjakat meg lecsökkenteni.

Nem normális, hogy az állam kedvére emelgeti a ponthatárokat.

2016. júl. 27. 19:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
49%

Nem tudom miért kellett lepontozni...

A sok büféfőiskola számvitelszakáról hányan lettek valóban pénzügyi vezetők, és nem aktatologatási asszisztensek?

2016. júl. 27. 21:51
 12/14 anonim ***** válasza:

Melyik ez a suli? Mennyit fizetsz?Milyen ösztöndíjak igényelhetőek?

Na nyugi, ez már megint Séffiú :)

Mindig kitalál valami kamu sztorit.

2016. júl. 27. 21:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Azért mert olyan jól megódotta a szakmai elhelyezkedés problémáját, hogy inkább akadályozza hogy legyen végzettséged. Így mossa kezeit..
2016. júl. 27. 23:56
 14/14 anonim ***** válasza:
40%
nem mintha a végzettséggel előbbre lennél :)...
2016. júl. 27. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!