Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy az anyukáka...

Miért van az, hogy az anyukákat az állam minél hamarabb vissza akarja tuszkolni a munkába?

Figyelt kérdés

Miért nem jobb az , ha a gyermekem a kisgyermekkkorát velem tölti és tőlem, az anyától tanulja meg az alpvető dolgokat??? Miért akarják, hogy a kisgyermek, aki kb. 3 éves koráig eszméletlenül kötődik az anyához, az inkább bölcsibe menjen és mások tanítsák enni, aludni, rajzolni, stb. Mások éljék át vele ezeket a gyönyörű perceket,amikor kibontakozik a pici elméje,a perceket, amik soha vissza nem hozhatók... Miért nem tisztelik jobban az "ANYÁT"????

Kitolják a nyugdíjas éveket, hogy szegény szüleink már lassan járókerettel mennek munkába, ha pedig egy anya rákényszerül, hogy visszamenjen dolgozni, akkor még a nagyszülőkre sem bízhatja a picit, mert ők még nem nyugdíjasok.(Persze bölcsi kb 60km-es körzeten kívül leledzik csak...)

A pályakezdők pedig nem tudnak elhelyezkedni, mert a régi dolgozók még soká mennek nyugdíjba......

Ha pedig ember szeretne az ember még kistestvért a gyermekének, 10-szer meg kell gondolnia.........Hát milyen világot élünk???

(S hogy ne értse félre senki: Én szeretek dolgozni, mindig is dolgoztam, már 14 éves koromtól nyári munkára jártam, majd a suli után is mindig dolgoztam és szeretnék is majd egyből ha a gyermekem ovis lesz.De addig én szeretnék Vele lenni.........)

S most lehet megkövezni..

2010. márc. 12. 09:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Kedves Kérdező! Én sem értem ennek az okát, de ugyanúgy látom a dolgokat, ahogyan te. 2 éves kora körül jön a dackorszak, miért a túlterhelt bölcsődei gondozó magyarázza el majd neki (ha lesz rá ideje), hogy mi miért van, mit nem szabad, ki fog választ adni a kérdéseire, ha én nem leszek ott? Nagyon kellene a gyermeknek az a 3 év az édesanyja mellett. Én is azért vártam eddig a szüléssel, mert évek óta tisztességesen és nagyon sokat dolgoztam, csak azért, hogy ne szüljek idő előtt, hogy legyen majd mire. Erre most meghálálja az állam, hogy (mivel most várom az első babám, és nyáron születik) 2 éves korában már hagyhatom is ott valahol, bár bölcsőde itt közel-távolban sincs még egyenlőre. És akkor kezdd el a beszoktatást már 1,5 éves korában! Nevetséges. Csak azt érik el majd ezzel, hogy aki csak azért szült, hogy pénzt kapjon, ezután nem 3, hanem 2 évenként szül majd. Aki meg normálisan nevelné, annak elmegy a kedve az egésztől, mert nem fog tudni rendesen törődni a gyerekével. Ennyi a véleményem. :(
2010. márc. 12. 09:38
 2/13 A kérdező kommentje:
Nagyon egyet értek! Pont erről beszéltünk mi is a férjemmel. S egyszerűen nem értem, hogy "ott fenn" akik ezeket az új okos ötleteket kitalálják, azok hol élnek????? Miként születnek meg az agyukban ezek a gondolatok a változtatásokról? Ennyire nem látják át a helyzetet??? Könyörgöm, a gyermekeinkről, az unokájukról, a jövő nemzedékéről van szó??? Ami lassan nem lesz, mert a normális magyar ember már szülni sem mer majd erre a világra.
2010. márc. 12. 09:51
 3/13 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ??? helyett !!!.
2010. márc. 12. 09:52
 4/13 anonim ***** válasza:
50%

Annyira egyet értek veletek. Ez az egész elkeserítő!

Én az összes ilyen törvényhozót kötelezném arra, hogy próbáljon megélni minimálbérből, vidéken bölcsit találni, gyesből, vagy gyedből gyereket nevelni.Rezsit, és törlesztőrészletet fizetni, és még sorolhatnám.....

Szégyen ez az egész!

2010. márc. 12. 12:23
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
Azért, mert aki otthon "ül", az nem termel bevételt az államnak, ellenben sok kiadást jelent. Szerintem egyébként nem baj, ha a gyerek szocializálódik, tanul másoktól is, nem csak az anyukájától. Attól még nem a bölcsi neveli fel. Ezzel nem akarok bántani senkit, ez csak az én véleményem.
2010. márc. 12. 12:38
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha az állam szempontját nézed lehet, hogy így van.De! Kérdem én, mi mit kapunk cserébe? Minden hónapban súlyos 10 ezreket fizetsz be adó gyanánt, és ha esetleg kórházi ellátásra szorulsz még a gyógyszert is magadnak kell megvenni szinte. A nőgyógyászok pénzéhesek, ha nem kened az egészségügyi dolgozókat le se sz@rnak. Tisztelet a kivételnek. Sokan példálóznak azzal, hogy csak Mo.-on divat ilyen sokáig otthon maradni a gyerekkel, de csak itt "divat" ennyi adót lesápolni az emberekről.

Vezetik be az egyik adót a másik után. Bölcsi nincs. A nyugdíjas korúakat dolgoztatják, mire visszamennél szülés után már a munkahelyed sincs meg, vagy nem vesznek vissza. Ha fiatal vagy tapasztalatlan munkaerőnek számítasz, ha gyereked van azért nem felelsz meg, ha már 40 körül, meg kiöregedtél.....

Nekem meg ennyi a véleményem...

2010. márc. 12. 14:03
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
És nagyjából igazad is van, kivéve talán az adózást. Én Németországban élek, itt minden sz@rt megadóztatnak, persze cserébe magasabbak a fizetések is, na de kicsit elkanyarodtam a témától. Itt egyébként a családi pótlék is több, mint otthon, de hát mi, anyukák, sajnos nem tudjuk megoldani ezeket a problémákat.
2010. márc. 12. 14:31
 8/13 anonim ***** válasza:
69%

szerintem elég nagy butaságot írtál

mi az,hogy az állam visszatuszkolja az anyukákat munkába?

elvégre nem feladata ellátni téged még akkor sem ha szülsz főleg nem 3 évig.

te jó ég ,hol élsz?

jártál már fejlettebb európai országban?

valószinüleg nem, mert akkor nem panaszkodnál

nálunk Angliában kb. 6-9 hónap és mehetsz vissza dolgozni

nincs apelláta

inkább érezzétek magatokat szerencsésnek, hogy a magyar állam eltart

2010. márc. 13. 00:51
 9/13 anonim ***** válasza:
47%

Valamelyik nap olvastam, hogy mennyi ellátás jár Angliába, ha egy anyuka gyermeket vállal. Össze se hasonlítható.

Kint ha úgy dönt egy házaspár, hogy anyuka otthon marad a picivel az apa fizetéséből meg lehet élni.

A másik fele, az állam azt nem veszi figyelembe, hogy akiket most megszülnek az anyukák azok fogják eltartani az elkövetkező nyugdíjas korosztályt. Bár amilyen iramban fogyunk lassan már ennek se lesz létjogosultsága.

Tehát itt megdől az az elmélet is, hogy nem keres egy nő az államnak, ha gyereket szül.

De mindenki véleményét tiszteletben tartom.

Nem nyávognák, hogy sok adót kell fizetnem a 80 ezer forintos fizetésemből, de mínusz 150 ezerről indulunk minden hónapban, és a férjemnek 4 hónapja megszűnt a munkahelye. (építőiparban asztalos)

Ez az elkeserítő.

2010. márc. 13. 07:35
 10/13 anonim ***** válasza:
47%
Sziasztok!Csak annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy próbálj már meg itthon visszamenni dolgozni!!!!Egy 6-9 hónapos gyerek mellől!!!!!!Ahova visszamennél ,kötelesek visszavenni,és 1 hónap múlva meg repülsz!Mert most beteg a gyerek,most orvoshoz,védőnőhöz kell vinni....Könyörgöm ,melyik az a munkáltató aki ezt biztosítja?????Senki!A férjem munkahelyén most két anyukát kell visszavegyenek,mert 3 évesek a kicsik!Az egyik már első héten nem tudott menni ,mert a kicsi beteg lett!De már pedzegeti a főnök,hogy ez így nem lesz jó!!!!Én ahonnan eljöttem (veszélyeztetett terhesség miatt),konkrétan közölték,hogy nem várnak ám vissza!!!Mert ők nem tudják tolerálni,hogy nem tudok este 9 maradni,meg ,hogy hétvégén nem nagyon tudok menni!!!Szóval 2 év múlva mennék Én...de hova????????????Üdv:22 hetes kismama
2010. márc. 13. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!