Miért van az, hogy az anyukákat az állam minél hamarabb vissza akarja tuszkolni a munkába?
Miért nem jobb az , ha a gyermekem a kisgyermekkkorát velem tölti és tőlem, az anyától tanulja meg az alpvető dolgokat??? Miért akarják, hogy a kisgyermek, aki kb. 3 éves koráig eszméletlenül kötődik az anyához, az inkább bölcsibe menjen és mások tanítsák enni, aludni, rajzolni, stb. Mások éljék át vele ezeket a gyönyörű perceket,amikor kibontakozik a pici elméje,a perceket, amik soha vissza nem hozhatók... Miért nem tisztelik jobban az "ANYÁT"????
Kitolják a nyugdíjas éveket, hogy szegény szüleink már lassan járókerettel mennek munkába, ha pedig egy anya rákényszerül, hogy visszamenjen dolgozni, akkor még a nagyszülőkre sem bízhatja a picit, mert ők még nem nyugdíjasok.(Persze bölcsi kb 60km-es körzeten kívül leledzik csak...)
A pályakezdők pedig nem tudnak elhelyezkedni, mert a régi dolgozók még soká mennek nyugdíjba......
Ha pedig ember szeretne az ember még kistestvért a gyermekének, 10-szer meg kell gondolnia.........Hát milyen világot élünk???
(S hogy ne értse félre senki: Én szeretek dolgozni, mindig is dolgoztam, már 14 éves koromtól nyári munkára jártam, majd a suli után is mindig dolgoztam és szeretnék is majd egyből ha a gyermekem ovis lesz.De addig én szeretnék Vele lenni.........)
S most lehet megkövezni..
Annyira egyet értek veletek. Ez az egész elkeserítő!
Én az összes ilyen törvényhozót kötelezném arra, hogy próbáljon megélni minimálbérből, vidéken bölcsit találni, gyesből, vagy gyedből gyereket nevelni.Rezsit, és törlesztőrészletet fizetni, és még sorolhatnám.....
Szégyen ez az egész!
Ha az állam szempontját nézed lehet, hogy így van.De! Kérdem én, mi mit kapunk cserébe? Minden hónapban súlyos 10 ezreket fizetsz be adó gyanánt, és ha esetleg kórházi ellátásra szorulsz még a gyógyszert is magadnak kell megvenni szinte. A nőgyógyászok pénzéhesek, ha nem kened az egészségügyi dolgozókat le se sz@rnak. Tisztelet a kivételnek. Sokan példálóznak azzal, hogy csak Mo.-on divat ilyen sokáig otthon maradni a gyerekkel, de csak itt "divat" ennyi adót lesápolni az emberekről.
Vezetik be az egyik adót a másik után. Bölcsi nincs. A nyugdíjas korúakat dolgoztatják, mire visszamennél szülés után már a munkahelyed sincs meg, vagy nem vesznek vissza. Ha fiatal vagy tapasztalatlan munkaerőnek számítasz, ha gyereked van azért nem felelsz meg, ha már 40 körül, meg kiöregedtél.....
Nekem meg ennyi a véleményem...
szerintem elég nagy butaságot írtál
mi az,hogy az állam visszatuszkolja az anyukákat munkába?
elvégre nem feladata ellátni téged még akkor sem ha szülsz főleg nem 3 évig.
te jó ég ,hol élsz?
jártál már fejlettebb európai országban?
valószinüleg nem, mert akkor nem panaszkodnál
nálunk Angliában kb. 6-9 hónap és mehetsz vissza dolgozni
nincs apelláta
inkább érezzétek magatokat szerencsésnek, hogy a magyar állam eltart
Valamelyik nap olvastam, hogy mennyi ellátás jár Angliába, ha egy anyuka gyermeket vállal. Össze se hasonlítható.
Kint ha úgy dönt egy házaspár, hogy anyuka otthon marad a picivel az apa fizetéséből meg lehet élni.
A másik fele, az állam azt nem veszi figyelembe, hogy akiket most megszülnek az anyukák azok fogják eltartani az elkövetkező nyugdíjas korosztályt. Bár amilyen iramban fogyunk lassan már ennek se lesz létjogosultsága.
Tehát itt megdől az az elmélet is, hogy nem keres egy nő az államnak, ha gyereket szül.
De mindenki véleményét tiszteletben tartom.
Nem nyávognák, hogy sok adót kell fizetnem a 80 ezer forintos fizetésemből, de mínusz 150 ezerről indulunk minden hónapban, és a férjemnek 4 hónapja megszűnt a munkahelye. (építőiparban asztalos)
Ez az elkeserítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!