Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy az anyukáka...

Miért van az, hogy az anyukákat az állam minél hamarabb vissza akarja tuszkolni a munkába?

Figyelt kérdés

Miért nem jobb az , ha a gyermekem a kisgyermekkkorát velem tölti és tőlem, az anyától tanulja meg az alpvető dolgokat??? Miért akarják, hogy a kisgyermek, aki kb. 3 éves koráig eszméletlenül kötődik az anyához, az inkább bölcsibe menjen és mások tanítsák enni, aludni, rajzolni, stb. Mások éljék át vele ezeket a gyönyörű perceket,amikor kibontakozik a pici elméje,a perceket, amik soha vissza nem hozhatók... Miért nem tisztelik jobban az "ANYÁT"????

Kitolják a nyugdíjas éveket, hogy szegény szüleink már lassan járókerettel mennek munkába, ha pedig egy anya rákényszerül, hogy visszamenjen dolgozni, akkor még a nagyszülőkre sem bízhatja a picit, mert ők még nem nyugdíjasok.(Persze bölcsi kb 60km-es körzeten kívül leledzik csak...)

A pályakezdők pedig nem tudnak elhelyezkedni, mert a régi dolgozók még soká mennek nyugdíjba......

Ha pedig ember szeretne az ember még kistestvért a gyermekének, 10-szer meg kell gondolnia.........Hát milyen világot élünk???

(S hogy ne értse félre senki: Én szeretek dolgozni, mindig is dolgoztam, már 14 éves koromtól nyári munkára jártam, majd a suli után is mindig dolgoztam és szeretnék is majd egyből ha a gyermekem ovis lesz.De addig én szeretnék Vele lenni.........)

S most lehet megkövezni..

2010. márc. 12. 09:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is osztom a véleményedet.Bár nálunk Apa marad itthon majd a Picivel,anno így egyeztünk meg.

De mindegy,a lényeg egy,hogy szerintem is kell a 3 év!!!!

Mi úgy oldjuk meg,hogy a Párom munkanélküli,elmegy gyesre,amíg jár utána meg szoc.segély,mert itthon kell valakinek lenni a babával.Ha nem kap segélyt,akkor is.Akkor meg marad az én fizum és a családi pótlék.Ha azt is el nem veszik.

De a 3 évből mi nem engedünk,ezt megbeszéltük.

Az egy más kérdés,hogy miért nem én,a nő maradok itthon,ezért nem ítéljelek el,van oka.( a fizetésem is de nem csak ez a fő ok...)

Na,mindegy,akárhogy is legyen,mi megoldjuk a 3 évet,ha törik,ha szakad!!!

2010. márc. 13. 12:06
 12/13 anonim ***** válasza:

Az államnak az lenne jó, ha több gyerek születne, mert megoldaná a nyugdíjkérdést (na jó, nem azonnal). Így is fogyunk, évente egy városnyival.

Azért kell visszamenni egyébként, mert akkor nem kell téged fizetni, bár ez ott bukik, hogy a gyest 8 órás munkaviszony mellett is adják tudtommal. Nyugdíjas meg ne legyen, mert nincs rá pénz. Ennyi.

Kedves egyik előző: ne tartson el az állam, rendben. Nem is kellene ezt elvárni. De ehhez az kell, hogy legyen hova menni az anyának dolgozni VAGY az apa keressen annyit, hogy 2-3 gyerekkel kényelmesen megéljenek. Hangsúlyozom kényelmesen.

2-3 gyereket meg azért írtam, mert 2 gyerekkel tudnánk biztosítani a nyugdíjunkat (elvben), a 3. gyerek adója, járuléka meg az államkasszát növelhetné, jutna az anyák és nyugdíjasok eltartására.

És én is támogatom, hogy 3 évig kell az anya a gyereknek, bár én nem tudok megülni a fenekemen, és a 9 hónapos kislányommal a nyakamban megyek tanulni, értekezni, ha kell. Az ügyfélnek meg vagy tetszik, vagy nem, nem érdekel.

Ja és persze bölcsi is kellene, de épp tegnap olvastam., hogy egy tanulmány azt javasolta a Miniszterelnöki Hivatalnak, hogy legyen a bölcsi fizetős. Állítólag nem is ők akarták a tanulmányt. Hát akkor ki?

No comment.

2010. márc. 13. 12:14
 13/13 A kérdező kommentje:

Kedves 00:51! Ha elolvasod figyelmesen, amit a fentiekben leírtam, akkor rájössz, hogy én nem arról beszélek, hogy "de szeretném, ha az állam eltartana", hanem az a meggyőződésem, hogy a gyermeknek kisgyermek korában, azaz 3 éves koráig az anyja mellett a helye. Igen, vannak sajnos ebben az országban csőstől olyanok is , akik arra pályáznak, hogy minél tovább eléldegéljenek az állam pénzén, és szülik a gyermekeket nonstop megállás nélkül, aztán nyugdíjba mennek, mint tudjuk.De! Légyszíves ne keverj össze az ilyenekkel! Lehet, hogy külföldön még hamarabb mehet vissza az anyuka, de mintahogy már említette is valaki, ott általában az apuka keresetéből megélnek annyira, hogy az anya akár otthon is maradhat. Legalábbis eldöntheti, hogy mit szeretne, karriert építeni, vagy gyermekével lenni. Én sajnos olyan konzervatív vagyok, hogy őket is sajnálom, mert nem mindegy, hogy a gyermekem 1.5 évesen, vagy 2-3 évesen lép közösségbe. Van gyermeked, kedves válaszoló??? Le tudnál passzolni egy 6 hónapos babucit bölcsibe??? A kislányom 10 hónapos, de ha kezd fáradni és álmosodni, odabújik, bekapja a kis ujjacskáját és birizgálja a hajam, majd elalszik , leteszem a kiságyába, és jót csicsizik akár 2 órán át is. El sem tudom képzelni, hogy ezt a bölcsiben egy gondozónővel csinálja.

Ja, igen, és azokkal mi a helyzet, akiket nem gyermeknevelés miatt tart el az állam??? Hanem linkeskedés miatt ?? 18 éves erejetelt nagy erős roma fiú és nyugdíjas....!!!!!Ezt kapd ki!!!! Vagy iszákos segélyeken élők, vagy sohasem dolgozik, de házat kap, és még sorolhatnám... Tudod, az ilyeneket kellene inkább megszólni....

Úgy gondolom, hogy dolgozok a gyes után is és a gyes előtt is annyit, hogy nem kell szégyenkeznem semmi miatt!!!!!

2010. márc. 13. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!