Olyan anyukákat keresek, aki gyerek (ek) mellett vagy után még magasra ívelő karriert tudott építeni?
Mivel foglakozol?
Hogyan csináltad?
Mennyire sínylette meg a család?
Honnan hová jutottál?
-pszf es jogot vegeztem Mo-n
-kulfoldre vandolroltam
-eleinte kuli munkat csinaltam
-majd irodaban adatokat rogzitettem
-elhelyezkedtem kontirozonak
-kinottem magam konyvelonek
-ma a penzugyi es szamviteli osztalyt vezetem egy holland multinak mar 6 eve, kb 2000 embert alkalmazunk vilag szerte, es tobb mint 2 bil euro arbevetellel vilag szerte.
-2009ben szuletett a kislanyom
-senior managerkent mentem el szulni, es ugyanabba a pozicioba mentem vissza dolgozni
-minden igaz osszejott a kisteso, es decemberben szuletik, pont ev vegi zaraskor.
Igen de ennek ara volt. Itt nincs semmi maternity ellatas, most 2011 jan 1-tol jar 18 het fizetett szulesi szabi min beren, ami a fizum kb 1/3-a. tehat nem fogok a falnak menni tole. de mar ez is vmi mert az elso babanal nem jart semmi. Egy ev fizetesnelkuli szulesi szabi jar ez az ossz vissz. 3 honap utan mentem vissza melozni mert akkor volt a GFC, feltem h en is lapatra kerulok. Nagyon durva es nem fogom tenni a masodiknal. Szerencsere nagyi nalunk lakik tehat segit csomo mindenben.
ugy mondom inkabb engem viselt meg lelkileg a dolog. A kislanyom gyonyoruen fejlodik es itt azt hangoztatjak nem az ido mennyisge hanem a minosege szamit. ez igaz. De megis lelkiekben nehezen dolgoztam fel. persze mindene megvan, sot tul sok is, mert van anyagi keret h megvegyuk es egy evben ketszer utazunk nyaralni. nehez volt egy ilyen allast feladni hisz nagyon jol keresek es ehhez jon ceges kocsi, telefon, laptop. oda megyunk a kocsival ahova akarunk maganutra is hasznalhatom ceg fizeti a benzint. eszem szerint ilyen allast otthagyni nem szabad. szivem szerint mar reg otthagytam volna. ferjem tartotta bennem a lelket.
most h mar kislanyom 21 honapos es tudja h mama megy dolgozni es haza is jon nem kuszkodes a reggeli elmenes, de volt idoszak mikor az volt. a szivem szakadt meg.
melohelyen ugy ereztem csokkent az ertekem, mert tele vagyok veve ferfi vezetokkel. ketten vagyunk noi vezetok, egy kolleganom o is 2 gyerkocot szult. hosszu ideig kellett bizonyitanom h gyerek mellett is el tudom latni a melot. Nehez. sokszor mikor pici aludt ejjel dolgoztam. es reggel kelltem.
Ha anyu nem lenne velunk es nem vezetne a haztartast nem lennek kepes csinalni. hisz akkor a kislanyomtol vennem el az idot.
meg a masodik babo szuletese elott koltozni fogunk nagyobb hazba, azt anya mar nem fogja birni takaritani igy fogok egy takaritonot alkalmazni aki jon hetente egyszer es kitakaritja a lakast elejetola vegeig. meg igy is megeri.
Bocs,én nem ilyen vagyok,csak hozzászólnék...
Ha valaki egyedül van (v. mert elvált, v. mert a párjára nem számíthat) jó ha beszerez egy pótnagyit,dadát stb.
Én nem tudnám megtenni,de nem nézem le,aki ezt az utat választja-sok sikert!
kesves masodik. En sem ilyen lennek es ahogy irtam sokszor voltam un depis. Viszont az ahitott kulhonban SEMMILYEN tamogatast nem kapsz. azert otthon van szulesi szabi, gyes, gyed es meg ha sok anyuka panaszkodik legalabb van. En a kislanyom utan SEMMIT sem kapok meg csaladi potlekot sem. NA mar most ha van hiteled akkor egy fizetesbol nem lehet megelni, foleg ugy h en szakasztottam a tobbet. Minek a kocsi??? Itt kocsi nelkul meg a kozertbe sem jutsz el mert 40 perc seta ha jol kilepsz.
Tehat el kellett dontenem h bekoltozunk egy egyszobas lyukba amilyet itt nem lehet kapni, ha meg lehet is ritka mint a feher hollo es lepukkadt, mert az ausztralok a 110nm-es hazat is ciposdoboznak hivjak. Itt teljesen az atlag mikor gyereked szuletett egy gyerek egy szoba. es kb 400nm-es ket-harom furdos ket-harom WC-s ketszintes uszomedences hazban laknak. na amrmost az arak ugy elszalltak h egy ilyet felepiteni egy tisztesseges kornyeken kb 700ezer dollar, ennek a hitelet egy fizubol nem lehet kitermelni. Most ha en egy atlag keresetben lettem volna es kerestem volna 2-3ezre dollart havonta a kerdes szoba sem jott volna. Csakhogy a fizum 6100 dollar, plusz az osszes tobbi jutalek, egy ekkora jovedelmrol lemondani mar nehez. es igy nem volt kerdes az ossejt levetele, minden honapban 100 dollar megy a kislanyom szamlajara, tudunk epitkezni, es koltozni egy nivosabb korzetbe es kozelebb a melohelyemre. es igy az sem kerdes h maganiskolaba fog menni, mert itt eg es fold a kulonsge az allami es a maganiskola kozott. ha egyetember szeretnem kuldeni a picit akkor igenis fontos h milyen suliba megy. egy magansikola 15-22 ezer per ev.
Te szerinted mond mar meg milyen megoldas lett volna a kezemben? a ferjem soha az eletben nem elne Mo-n, nem lenezesbol tobbszor voltunk otthon, de neki az az eletkorulmeny nem tetszik. Tul elvannak itt kenyesztetve, masreszt magyarul sem beszel.
Aztamindenit! Ha ez mind igaz, amit itt leírtál, akkor le a kalappal elötted, komolyan mondom!
Mi most állunk az elött, hogy kiköltözzünk külföldre.
Hogy hova és merre még semmit sem tudunk...
2 kisgyermekünk van, még ovisok, talán így könnyebb lesz az ő szempontjukból is.
Teljes mértékben megértem a férjedet, hogy nem akar ide jönni.
Minden jót és jó egészséget Nektek!
Első, ebből a rengeteg pénzből ugye visszafizeted Magyarországnak a taníttatásod költségeit? Mert könnyű úgy, ha anyuci cselédkedik, apuci tolja a szekeret, a szülőországodat (már ha itt születtél) hazádnak nem nevezném, mert lenézed.
Van egy régi magyar szólás : A f...gém Amerikában is f... gém marad. Azt tisztelem, aki itt, Magyarországon akar és tud boldogulni, s nem futamodik meg az első nehézség bekövetkezésekor.
Persze, fontos a pénz, én mégis azt az orvost tisztelem, aki ITT gyógyít, pedig 10szeresét kereshetné külföldön, mégis betegek százait gyógyítja meg , akiknek alig volt esélyük, ismerek néhányat.
Bár, igazad van, aki menni akar, jobb is ha megy, erővel felesleges lenne visszatartani, de a költségeket vissza kellene fizetni, hogy olyanokat tudjanak taníttatni belőle, akik saját kis vérző hazánkban szeretnének élni.
Kérdező, vannak ismerőseim, akik gyerekeket nevelnek, karriert építenek, nagyon magas a jövedelmük, és még az édesanyjukat sem használják cselédként. Olyan van köztük, akik házvezetőnőt alkalmaznak, néha babysittert, de ezeket az embereket megfizetik, nem ingyencselédek.
Foglalkozásuk: orvosok, közgazdászok, de van köztük jogász és vállalkozó is.
Én egyelőre csak a tervezésnél tartok, a megvalósításon még dolgozom (tanulok). A terveimet már egy korábbi kérdésnél leírtam, ez még el fog tartani jópár évig. Ha akkor eszembe jut majd, leírom ide, hogy mi valósult meg :))))
Ja igen, itt írtam, hogy mit is szeretnék pontosan http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-.. a második oldalon is asszem még írtam egyet.
10.44 tipikus irigy magyar vagy!!!!! egyebkent apukam nem tolja a szekeret mert 16 voltam mikor meghalt. Anyu azert jott ki ide mert tesom is kijott es igy egyedul maradt volna. es ha mar nalunk lakik, akkor o ugy erzi hangsulyozom szabad elhatarozasabol h besegit. senki sem kenyszeritette ra. evvel is elkoti magat hisz o a korhazo kepest mai napig is aktiv.
Mo-nak nem erzem barmit is vissza kellene fizetnem. Egyreszt elso diplomam alatt Bokros csomag kereteben tandijat fizettem ugy h edeasanyam egyedul nevelt kettonket es jo tanulmanyi atlagom volt. a masoddiploma meg eleve fizetos volt hiszen az 'luxus'nak szamitott es tandijat fizettem. Harmadreszt lehuztam otthon majdnem 4 evet es adot fizettem, tehat visszafizettem amit kellett. De mar ne is haragudj nem fogok 80-95 ezer bruttoert dolgozni ugyanis 95K volt a fizum mikor eljottem ket diplomaval, a szakmamban. Nem nezem le azokat akik otthon maradtak es soha nem felejtettem el h honnan jottem, de ha Mo nem ad lehetoseget h kibontakoztassam magam, akkor mashol kell lehetoseget keresnem. es Au megadta mindazt a lehetoseget amit otthon sosem kaphattam volna meg. ugy ahogy irta vki hazaszeretetbol nem lehet megelni, es gyermeket nevelni. Masreszt ahogy irtam parom nem magyar meg a nyelvet sem beszeli, miert elne mar Mo-n? nekem meg miert kellene Mo-rol part valasztanom???? ez nincs tv-be irva h Mo-n szulettem nekem ott is kell maradnom. negyedreszt semmit sem fizetek vissza mert nem hiszem h nekem kene eltartanom mindazokat akik lustak dolgozni. Inkabb olyanoknak adnam akik megerdemlik es raszorulnak de sajnos az orszag igazsagtalanul nem azoknak adja akiknek kellene. Ugyhogy nekem semmifele tartozasom sincs az oshaza fele.
edesanyamat nem hasznalom cselednek. Ahogy irtam o szabadelhatarozasabol besegit es en nem kertem ra. es ha tudnal olvasni, ahogy koltozunk nagyobb hazba takaritonot alkalmazok mivel nem lesz idom takaritani a nagy hazat. A sajat anyamnak meg nem fogok penzt fizetni mar ne is haragudj. Milyen nagymama az olyan aki penzt ker h unokazzon. Ugyanakkor anyut visszuk mindenhova, megveszunk neki mindent. akkor mirol is beszelnuk te nagy okos???? elobb tanuljal mar legyszives meg olvasni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!