Olyan anyukákat keresek, aki gyerek (ek) mellett vagy után még magasra ívelő karriert tudott építeni?
Mivel foglakozol?
Hogyan csináltad?
Mennyire sínylette meg a család?
Honnan hová jutottál?
meg annyit, h nem erdekel h milyen korulmenyek kozott elsz es nevelsz gyerekeket es milyennek neveled. Kislanyomat tanitom magyarul is es angolul tanul az apjatol. Mind a ket nyelvet erti. Buszke lehetsz h magyar vagy senkit sem erdekel. Nem tagadtam meg a hazam, de nem elek otthon. A ferjem meg nem tudna Mo-n ervenyesulni mivel a nyelvet nem beszeli. Talan akro lenne magyar ha elvalnek es hazakoltoznek? Hat tudod akkor leszek inkabb nem magyar. ebbol a hulye magyarsag kerdesbol nem lehet normalisan gyereket nevelni. es tudod nevelem a kislanyom egy olyan kornyezetben ahol pozitiv gondolkodas van es nem pocskondiazas, es masok megalazasa, egy szep tiszta egeszseges kornyezetben ahol meg van community szellem. Es h buszke vagy ram vagy nem kit erdekel, ahogy nekem mondtak anno kis hal vagy a vizben h ez engem erdekelne.
Nem azert irtam ide h barki is buszke legyen hanem a kerdezo kerdesere akartam valaszolni. Te meg nem tudsz magyarul ertelmezni mondatokat. ujra kene jarnod az iskolat magyar nyelvtant, te nagy okos.
Utolso elotti hsz, igen kifejtve egyertelmu. Nyilvan megfelelo ferj, es nagyszulo hianyaban nem tettem volna.
Egyebkent itt csaladbarati cegek is leteznek. Pl en csak negy napot dolgozok irodabol, otodiket otthonrol, es ilyenkor ejszaka ledolgozom az otodik napi teendot igy az egesz nap a mienk. Viszem jatszocsoportba es hetvegen uszni is jarunk. Pl e heten masik barncunkbol dolgozom es kislanyom es ferjem jott velem. Napkozben jarjak a varost es du csatlakozom hozzajuk.
Kedves kerdezo. Mindenkinek mas a szituja. En nem fiatal anyuka vagyok kozep 30-as. Tehat az en szitum mas. ha en ebbol a poziciobol elvonulok 3 evre, akkor a poziciomba nem vennenek vissza de mashova sem. Egyreszt itt 1 evet biztositanak. Es mint ahogy vki irta kulfoldon mas kihivasok vannak. itt ez a legnagyobb kihivas. Eltem eleg sok helyen ill nki ceg reven eleg sok orszagba utazok es sehol sincs 3 eves fizetett gyes gyed rendszer SEHOL!!! Van olyan orszag ahol 4 honap csak a szulesi. nalunk 1 ev de fizetetlen. Es az egy ev nem a baba szuletesetol szamitodik, hanem attol a naptol amikor utoljara voltal a melohelyeden. Tehat ha 7 honapos terhesen kezdted a meternity leave-t akkor amikor a babad 9 honapos kell visszamenned dolgozni. donthetsz ugy h nem mesz vissza de az allasod megszunik ki kell lepned, es nem jar vegkielegites. tehat nem a ceg mond fel neked, hanem te neked kell kilepned hivatalosan. egy ev alatt viszont a poziciod vedett, nem tolthetik be massal, csak casual emberkevel es ot nem veglegesithetik amig te hivatalosan ki nem leptel. Tehat nem talalod magad abban a szituban, mennel vissza de nincs hova mert poziciod megszunt, szetosztottak, alkalmaztak a helyedre vkit.
VISZONT itt lehet kerni mas munkaidobeszotast h egyeztesd work life balance-t. rugalmasabbak a cegek es nem diszkriminalhatnak h nem vesznek fel mert van fiatal gyermeked. el tudod vinni suliba, fel tudod venni mikor vege a tanitasnak es a maradando oraidat megcsinalod otthonrol. Ilyet otthon nem hiszem h megengednek.
Ha 20-as eveimben szultem volna es Mo-n nyilvan maradtam volna otthon ameddig lehetett es tanultam volna, de nem igy alakult, keson talaltam meg az igazit es ez nem rajtam mulott.
Egybkent ahogy irtam sokszor voltam depis, es tettem fel kerdest h melyiket valasszam mert nem egyszer ott akartam hagyni a munkahelyemet mert ugy ereztem nem eri meg. Erdekes akkor olyan valaszok szulettek h ne tegyem....
nalunk a hitel torlesztes nem 24ezer, de jo lenne ha annyi lenne, a banknak 4,500-at fizetunk havonta. Nyilvan nagyobb a kolcsonkert alap, ahogy irtam tisztesseges keruletben egy csaladi haz, ami itt atlagos 700ezer korul mozog, de ha beljebb megyek a belvaroshoz ez akar 1.5 milliot is utheti dollarban. a ferjemet nem tudnam ravenni h koltozzunk kijebb es kisebb lakasba, mert o nem igy nott fel, ahogy irtam szamukra a 400nm-es ketszintes uszomedences haz az elfogadott mint csaladi haz. ennek meg ara van. masreszt o rengeteget utazik naponta masfel orat egy iranyba, ennel tobbre nem hajlando es nem is kerhetem. Ez egy nagy varos. es meg akkor nem is a varos hataran lakunk, es csak a belvarosba megy, nem is a varos masik felebe. Bp-nek kb 10-szerese a varosunk. Ugyhogy itt tavolsagok vannak.
kedves kerdezo: manageri pozicioba csak akkor konnyu visszaterni ha egy evnel nem hosszabb idore mesz el es ez fugg h eppen mi a gazd helyzet. 1 ev alatt egy ceg nagyon sokat alakul at es ha nem vagy kepben sosem leszel kepes visszaterni, ill peer tarsaid sem engedik. En sajnos pont a GFC - gazdasagi valsag idelyen szultem mikor nalunk is sajnos csak ugy repultek az emberkek. Meg a vezetes nalunk nem is ertett egyet a kulfoldi HQ diktalta az iramot es az itteni vezetes csak vegrehajtott.
Tehat tapasztalat manageri poziciobol elmenni sokkal nehezebb szulni, mint a meg ki nem alakult karrierbol.
Persze teged mas kihivasok fognak erni, mert elolrol kell inditanod ket kis gyerekkel es eleinte mindig jobban kell teperni es tulorazni, mint a vegen, es lehet h epp nem akarsz tulorazni hanem rohanni haza a gyerekekhez. Meg mikro beteg a gyerek kerdes h abszolvaljak majd. Tehat lesznek kihivasok ugyanugy csak eppen masok. Meg kihivas lesz, h neked friss diplomaskent, ugye ha most tanulsz akkor abban a teruletben nincs tapasztalatod tehat graduate-nak szamitasz, meg kell versenyezned ugyanugy friss diplomasokkal, akik fiatalabbak mint te es meg egyedulalloak igy teherbirasuk, es kotottsegi kuszobuk is nagyobbak. Es sok esetben a cegek a fiatal, ambiciozus gyerektelen szingliket preferalja mert ok akkor allnak a ceg rendelekzesere amikor epp a cegnek szuksege van ra, mig majd te nem fogsz tudni ket gyerkoc mellett, mert neked rohanni kell suliba, majd szuloiertekezlet, kulonorak, csalad, stb. egy fiatal szingli jobban feszitheto munka szempontjabol, es majd ez lesz a legnagyobb akadaly amit at kell majd ugranod.
Hidd el barmely szituban vagy egyik sem konnyu.
Szerintem karrier mellett sokkal nehezebb gyereket nevelni mintha nem lenne. En sokszor banom h karriert futottam be es ahogy irtam par hozzaszolassal elorebb, ha egy atlag fizun lettem volna, egy atlag allasban akkor nalam nem lett volna kerdes mit valasztanek. Nyilvan maradtam volna otthon. Csakhogy a szitu mas.
Na mindegy nem akartam vitat, csak akartam irni ha mar feltetted a kerdest, h lehet epiteni karriert es csaladot de nehez osszeegyeztetni es megfelelo segitseg nelkul lehetetlen. Mert csalad az egy full time pozicio, haztartas az egy masik full time pozicio, munka az meg a harmadik full time pozicio, es van erre 24 orad per nap, abbol lejon 8 ora alvas. Egyebkent en nem alszom 8 orat csak atlagban 6-ot, itt szoktam lefaragni, sok mindent ejjel csinalok meg mikor a pici alszik. Anyu a fozesben segit meg a takaritasban (hangsulozom a buszke magyarnak SEGIT es NEM megcsinalja helyettem) es vigyaz a picire 6-7 orat 4 napon keresztul. sokszor jarunk etterembe pontosan ezert mert nalam a haztartas az ami az utolso. Ja es persze nincs magamra egy fikarcnyi idom sem. TV-t a pici szuletesetol nem neztem, netezni vagy ebedszunetben szoktam h frissitsem az agyam, vagy ejjel, tehat a computeren sem logok egesz nap.
Tehat majd latni fogod keves kerdezo h kb igy egyeztetheto ossze. sajnos el kell fogadnod mindent te sem csinalhatsz, es nalam a ferjem is besegit a haztartasba, vasarlasba, mert maskepp nem menne.
"hanmem én vettem házat a gyerekeimnek, taníttattam őket,"
Tehát ha te ezt megtetted a gyerekeidért, az dicséretes dolog, viszont ha valakiért mondjuk ezt megtették a szülei, az már gáz, mert ugyan mit is ért el ő maga. Hát érdekes a logikád. Mert itt az első válaszolónak még csak nem is vettek házat a szülei, épp csak anyukája otthon van és segít neki, de már neki estél, hogy "cselédnek" használja az anyukáját. Akkor majd ha a te gyerekeid felelnének egy hasonló kérdésre, nekik is nekik kéne esni, hogy ha a szülők nem tolják a szekeret, akkor hol tartanának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!