Amikor Magyarországot Afrikához meg távol keleti elnyomó diktatúrákhoz hasonlítják, azt ugye nem gondolják komolyan?
Sok elég eszement kommentet olvastam már, volt aki egyenesen azt állította, hogy Magyarország a föld legszegényebb országa, és ezt azzal támasztotta alá, hogy felsorolt 10 országot, amely gazdagabb nálunk: Dánia, Kanada.. a probléma csak az, hogy ez a lista hamar véget ért volna ha folytatja, a nálunk rosszabb életkörülményű országok listája meg szinte vége láthatatlan!
Emellett nem tudom ismeritek-e a HDI mérőszámot, az emberi jólétet próbálja nemzetközileg felmérni, a várható élet tartam (ez tükrözi az egészségügy állapotát), a képzettség (ez az oktatási rendszert), és a PPP tehát a paritásos egy főre jutó GDP mértékét, ez egy fajta jóléti index, mi ezen a listán a több mint 300 létező országból a 40. helyen állunk!
Nem állítom, hogy Magyarországon nem lehetne jobb az élet, és nincsenek hatalmas nagy kihasználatlan potenciálok. Azt sem állítom, hogy bele kéne törődnünk abba, hogy nincsenek kihasználva. De erőteljes túlzásnak tartom, hogy egyesek ilyen szinten degradálják az országunkat, és sejtésem sincs milyen forrásból szedik ezeket a bullshit információkat!
Az is lehet, hogy ők maguk sem gondolják komolyan, cska hangulat keltésre használják?
"Hol mondtam, hogy nem szabad negatívumot állítani róluk?
Nektek két dolog létezik csak?
-démonizálás, esztelen lejárató propagandák
-párt éltetése, pozitív propagandák
??"
Ha támadsz, akkor támadj rendesen. Verekedni sem úgy szoktak az emberek, hogy lekever valakinek egy pofont, utána meg nem csinál semmit, hadd verjék őt össze.
Az ellenséget minden erővel és gyűlölettel támadni kell!
ma 15:19
Hát ezzel nem értek egyet! Ez politika, szerintem támadni úgy kell, hogy jól jöjjünk ki belőle! Mire mész a tiszta erőből támadással, ha közben úgy megsérülsz, hogy 8 év mire felépülsz?
Az a kedvencem, amikor a Fidesz szavazói folyamatosan azzal jönnek, hogy nem Ausztriához kéne hasonlítani Magyarországot, mert ahhoz képest persze, hogy rosszabbul állunk. Tessék csak alapul venni Afrikát meg Ázsiát! Na ugye, hogy milyen csodálatos hely Magyarország!
(De azért 2010 előtt folyamatosan azt hallottam tőlük, hogy az MSZP mekkora mocsok, mert soha nem fogjuk velük utolérni a nyugati országokat. :D)
Arról nem is beszélve, hogy szerintem egy erős ellenzéknek nem támadnia és gyűlölnie kell a kormány pártot, azt hagyjuk meg a barbároknak! Egy erős ellenzéki pártnak egyet érteni vagy nem egyet érteni kell a kormány párttal!
Az a párt, amelyik szerint egy másik párt csak és kizárólag rossz dolgot csinál, számomra nem hiteles! Lehet a módszerek 99%-ával nem egyet érteni, lehet cáfolni, más alternatívát mutatni, de az a párt, amelyik 100%-ban el tud utasítani egy másik pártot, az nem racionalitást gyakorol, hanem hitet!
ma 15:24
Egyezünk ki egy olyanban, hogy büszke fejlett Európai országként kéne követelnünk a szomszédainkhoz képest felzárkózást. Mi nem vagyunk Afrika, nem vagyunk Balkán, nem vagyunk Észak Korea, mi egy fejlett EU tagállam vagyunk, ezért nem is szabad hagynunk, és el is kell várnunk, hogy ne mi legyünk Európa pöcegödre!
"Mi nem vagyunk Afrika, nem vagyunk Balkán, nem vagyunk Észak Korea..."
Azért a Balkánt azt annyira ne vessük még el.
Szerintem elég hozzá még néhány év.
ma 15:40
Szerinted Európa hogyan kezeljen minket, ha még mi magunk is Balkánnak tartjuk magunkat?
Nyugat Európa is sokszor degradál minket (és most nem az orbán féle euroszkepticizmusról beszélek) oylan szinten, hogy már 1-2 nyugati országban lévő képviselő is felszólalt az ellen, hogy amilyen szintű démonizálása megy a magyar kormánynak! Nem mondták hogy királyok vagyunk, vagy igazunk van, de hangzottak már el ilyenek, miszerint "nem kéne egyetlen tagállamot sem démonizálni, alapvető lenne hogy meghallgatjuk egymást" stb ez azt hiszem pont egy bajor képviselőtől hangzott el! De mit is várunk, mi magunk terjesztjük magunkról, hogy egy utolsó 3. világbeli putri vagyunk, akkor mit várunk 1-2 nyugati demagóg politikustól? És ez egyébként elég rendesen kihat a megítélésre, elég rendesen kihat arra, hogy a befektetők mennyire mernek Magyarországra jönni! Olvass el 1-2 német "független" sajtót Magyarországról, mekkora elmebeteg dolgokat írnak néha, még ha pár befektetőnek tényleg érdeke is ide fektetni a pénzét, akkor is messziről elkerülnek minket, mert még a csapból is ez folyik, hogy már Afrika is jobb nálunk! -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!