Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amikor Magyarországot Afrikáho...

Amikor Magyarországot Afrikához meg távol keleti elnyomó diktatúrákhoz hasonlítják, azt ugye nem gondolják komolyan?

Figyelt kérdés

Sok elég eszement kommentet olvastam már, volt aki egyenesen azt állította, hogy Magyarország a föld legszegényebb országa, és ezt azzal támasztotta alá, hogy felsorolt 10 országot, amely gazdagabb nálunk: Dánia, Kanada.. a probléma csak az, hogy ez a lista hamar véget ért volna ha folytatja, a nálunk rosszabb életkörülményű országok listája meg szinte vége láthatatlan!

Emellett nem tudom ismeritek-e a HDI mérőszámot, az emberi jólétet próbálja nemzetközileg felmérni, a várható élet tartam (ez tükrözi az egészségügy állapotát), a képzettség (ez az oktatási rendszert), és a PPP tehát a paritásos egy főre jutó GDP mértékét, ez egy fajta jóléti index, mi ezen a listán a több mint 300 létező országból a 40. helyen állunk!

Nem állítom, hogy Magyarországon nem lehetne jobb az élet, és nincsenek hatalmas nagy kihasználatlan potenciálok. Azt sem állítom, hogy bele kéne törődnünk abba, hogy nincsenek kihasználva. De erőteljes túlzásnak tartom, hogy egyesek ilyen szinten degradálják az országunkat, és sejtésem sincs milyen forrásból szedik ezeket a bullshit információkat!

Az is lehet, hogy ők maguk sem gondolják komolyan, cska hangulat keltésre használják?

2016. júl. 22. 13:24
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
63%

"Pubi, az megvan, hogy Németország 1945-ben a sötét középkorba volt visszabombázva és onnan jött fel a világ élvonalába 15 év alatt, közvetlenül az USA és a Szovjetunió mögé? "

Marshall-segély mond neked valamit? Miért van az, hogy azok az országok, akik nem utasították el a drága SZU "tanácsára" mind a világ leggazdagabb országai? A legfejlettebb országoktól való lemaradásunkat teljes mértékben a SZU-nak, köszönhetjük és akkor most tapsoljuk meg azokat, akik még ma is a kommunizmust meg a kádári diktatúrát éltetik. Ez az fiúk, megcsináltátok!

2016. júl. 22. 14:20
 12/46 anonim ***** válasza:
37%

"Miért kell úgy beállítani mintha a hazánkban valami 3. világbeli élet színvonal lenne? Ettől érzitek jobban magatokat?"

Miért? Mert ha nem vesszük komolyan a problémát, csak a ti "itt minden tökéletes és remek! Üljünk a seggünkön és éljenezzük Orbán Viktor Miniszter Elnök Urat!" dumátokat fújjuk, akkor soha nem lesz jobb a helyzet.

Ahozz, hogy változás legyen, komolyan kéne venni a problémákat. Nektek ez nem megy.

2016. júl. 22. 14:29
 13/46 anonim ***** válasza:
37%

"Lehetsz cinikus, de attól még hatalmas nagy baromság amit magyaráztok! Szarok az utak, sokat kell várni mire bekerülünk a szakorvoshoz, csak akkor van "emberi bérünk", ha nyugati EU-s tagállamba költözünk, milliárdokat lopnak szét, gondok vannak az oktatással, szegénység van beismerem, ezek a racionalitások, Európához képest nem ezen a szinten kéne lennünk!"

Akkor meg miért nem ezzel vagy elfoglalva a jelenlegi helyzet éltetése helyett?

Komolyan mondom, úgy érzem, mintha valami elmebeteg skizofrénnel lenne dolgom, aki egyszer arról beszél, hogy tudja, hogy mennyire szar minden, de öt másodperc múlva már azt fújja, hogy minden rendben van.

"Marshall-segély mond neked valamit?"

Az EU-s támogatások mondanak neked valamit?

[link]

2016. júl. 22. 14:32
 14/46 A kérdező kommentje:

ma 14:29

Hol írtam, hogy éljenezzük Orbán Viktort, megmutatnád? Vagy ha nem tudod, akkor mégis miről beszélsz?

"Ahozz, hogy változás legyen, komolyan kéne venni a problémákat."

Ezzel teljes mértékben egyet értek! A probléma ott kezdődik, hogy nem tudok komolyan venni olyan embert, aki afrikai meg észak koreai élet színvonalról hablatyol, meg elnyomó diktatúráról..

Komolyan kéne venni a dolgokat? Akkor először is kezdhetnénk ott, hogy ismerjük fel a VALÓS helyzetünket, és azon próbáljunk meg változtatni.. Most ha tépitek a szátokat, hogy olyan a szint mintha Afrikában lennék egy elmaradott ország, attól jobb lesz? NEM!

Fel kéne ismerni, hogy nagyon is jók vagyunk világ színvonalon, és fel kéne ismerni, hogy nagyon el vagyunk maradva Európához képest! Fel kéne ismernünk, hogy mivel nagyon is szerencsés helyre születtünk a világ nagyon sok helyéhez képest, ezért nekünk megadatott az, hogy változásokat követeljünk, hogy változtatni akarjunk, megadatott az, hogy Európai színvonalért küzdjünk és ezért viszont KELL is küzdenünk, és nem pedig azért kell küzdenünk, mert hogy 3. világbeli élet színvonal van.. -.-

2016. júl. 22. 14:36
 15/46 A kérdező kommentje:

ma 14:32

Mutasd már meg, hogy hol éltettem a jelenlegi helyzetet?

Egyszerűen csak elegem van az embereknek az efféle hülyítéséből, és jobb szeretném, ha nyíltan beszélnénk a dolgokról túlzások nélkül, racionálisan! Vagy ez már hibának számít? Mert akkor nem is tudom miért csodálkoztok, hogy itt tart ez az ország Európához képest.. -.-

2016. júl. 22. 14:38
 16/46 A kérdező kommentje:

ma 14:39

Először is miért elme őrültözöl, ha én kulturáltan beszélek veled?

Másodszor meg abba kéne hagyni a Fidesz démonizálását, mert sehova nem vezet.

Harmadszor meg el kéne ismerni, hogy valamit nagyon is jól csinálnak, ha minden jel arra utal, hogy 3-adszorra is meg fogják az emberek választani.

Ezek nélkül képtelenség megbuktatni a Fideszt!

2016. júl. 22. 14:42
 17/46 anonim ***** válasza:
96%

"Másodszor meg abba kéne hagyni a Fidesz démonizálását, mert sehova nem vezet."

Ez érdekes.

Az MSZP démonizálása 2010-ben egy hatalmas nagy 2/3-hoz vezetett...

2016. júl. 22. 14:45
 18/46 A kérdező kommentje:

És nyugodtan kövezzetek meg emiatt, de én valóban úgy látom, hogy az esztelen fikázás, Afrikához viszonyítás, démonizálás nem vezet sehova, ezek csak elbizonytalanítják azokat is, akik legalább picit is átlátják a dolgokat és látják, hogy változás kéne, mert azt sugallják, hogy bullshit szar az egész és nem épül semmire, csak a másik szidalmazására!

A helyzet ennél sokkal rosszabb, és kövezzetek meg, de én állítom, hogy amíg a baloldal nem ismeri fel, miben rejlik a Fidesz "ereje", amíg nem ismeri fel, hogyan foghatná meg az embereket, hanem csak effajta bullshit szarokkal próbálja aláásni a Fideszt, addig nem lesz itt változás!

2016. júl. 22. 14:46
 19/46 A kérdező kommentje:

ma 14:45

Igen, ebben igazad van, ezt is kifejtettem egy korábbi kérdés alatt! A baloldal jelenleg azt nézi be nagyon csúnyán, hogy amikor a baloldal démonizálásával sikerült a Fidesznek hatalomra kerülnie, akkor a Fidesz ott volt mint stabil nagyon erős oylan párt, akivel szemben még nem vesztették el a bizalmukat teljesen az emberek.

Tehát szépen észre vették, hogy a bukásuk oka az volt, hogy a Fidesz démonizálta őket, de nagyon rosszul látják, ha a Fidesz buktatását ugyan így akarják elérni, hiszen egy teljesen más politikai felállás van jelenleg! Azt kéne észrevenni, a Fidesz mitől ennyire stabil még mindig annak ellenére, hogy elég nagyok a gondok, ha ezt sikerül teljesen megfejteni, talán van esély ellene fordítani!

2016. júl. 22. 14:49
 20/46 A kérdező kommentje:

Gondold végig, pont fordítva sül el a dolog, mint 2010-ben: a baloldal démonizálja a Fideszt, viszont a baloldal elvesztette a hitelét 2010-ben, így a népszerűségük a démonizálás hatására aligha nő (1-2%-ot maximum), emellett egy még ki nem próbált párt (Jobbik) erősödik ennek hatására, viszont a kár amit okoz visszaüt, mivel sokan nem akarnak Jobbikot mert félnek tőle, baloldalban csalódtak 2010-ben, a Fideszt viszont lejáratják most, mi marad? Politikai elégedetlenség! És ez kinek kedvez? A Fidesznek, hiszen az összes lakoshoz képest viszonylag alacsony a népszerűsége a Fidesznek, így minél több ember megy el szavazni, annál kisebb %-ot tud összeszedni, minél kevesebb ember megy el szavazni a teljes kiábrándultság miatt, annál erősebb lesz a Fidesz!

Tehát ez egy látszólagos ellentmondás, a Fidesz démonizálása erősíti a Fideszt!

És szerintem jelentős tisztán látásra lenne szükség ahhoz, hogy egy ilyen helyzetből meg lehessen dönteni a kormányt, és nagyon de nagyon rossz úton járunk!

2016. júl. 22. 14:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!