Amikor Magyarországot Afrikához meg távol keleti elnyomó diktatúrákhoz hasonlítják, azt ugye nem gondolják komolyan?
Sok elég eszement kommentet olvastam már, volt aki egyenesen azt állította, hogy Magyarország a föld legszegényebb országa, és ezt azzal támasztotta alá, hogy felsorolt 10 országot, amely gazdagabb nálunk: Dánia, Kanada.. a probléma csak az, hogy ez a lista hamar véget ért volna ha folytatja, a nálunk rosszabb életkörülményű országok listája meg szinte vége láthatatlan!
Emellett nem tudom ismeritek-e a HDI mérőszámot, az emberi jólétet próbálja nemzetközileg felmérni, a várható élet tartam (ez tükrözi az egészségügy állapotát), a képzettség (ez az oktatási rendszert), és a PPP tehát a paritásos egy főre jutó GDP mértékét, ez egy fajta jóléti index, mi ezen a listán a több mint 300 létező országból a 40. helyen állunk!
Nem állítom, hogy Magyarországon nem lehetne jobb az élet, és nincsenek hatalmas nagy kihasználatlan potenciálok. Azt sem állítom, hogy bele kéne törődnünk abba, hogy nincsenek kihasználva. De erőteljes túlzásnak tartom, hogy egyesek ilyen szinten degradálják az országunkat, és sejtésem sincs milyen forrásból szedik ezeket a bullshit információkat!
Az is lehet, hogy ők maguk sem gondolják komolyan, cska hangulat keltésre használják?
Én sem értem, hogy a sok ballipsi miért állít ilyet.
Olyanokat mondanak például, hogy az utak nem jók Magyarországon, mert tele vannak kátyúval és direkt nem csinálják meg őket normálisan, hogy hamar tönkremenjenek és akkor jövőre is lehet toldozgatni-foltozgatni és felvenni a sok milliárdos állami támogatást a felületes munkára.
Jelentem, hogy ez nem igaz! Az útépítő vállalkozók becsületesen, teljes szívvel és lélekkel dolgoznak, mindent beleadnak, hogy a Magyar utak tökéletesek legyenek! Ez a Nemzet érdeke!
Az utakon nincsenek is kátyúk, ezek csak ballipsi képzelgések! odaképzelik a kátyúkat a ballipsik, hogy ezzel is ártani tudjanak Orbán Viktor Miniszter Elnök Úrnak a beteges illuzijójikkal!
Elég volt ebből! Elég volt! Elegünk volt a ballipsi hangulatkeltésekből, amik jó utakat követelnek!
Meg különben is, az MSZP alatt is rosszak voltak az utak Magyarországon! Akkor meg minek őket megcsinálni? Jól vannak azok úgy. A Gyúrcsán se csinálta meg őket!
Na ugye, hogy nekem van igazam!
Az a baj hogy nagyon sokan gondoljak azt komolyan hogy az afrikai orszagok is fejlettebbek Magyarorszagnal. Az emberi butasag hatartalan foleg jo kis ATV meg ballib propagandaval kombinalva.
A legrohejesebb amikor a liberalisok eltetik a nyugati joletet, teljesen figyelmenkivul hagyva hogy ott a multbeli kizsakmanyolasbol, rabszolgasagbol, gyarmatositasbol van jolet, valamint hogy a vilag top 30 leggazdagabb orszaga pont azert gazdag mert a tobbi 6 milliard harmadik vilagbeli nincstelent elnyomjak es a kornyezetet teljesen kipusztitjak. De a migrikkel 5 perc szelfizes meg egy kis asvanyviz es maris ok a legtoleransabbak a fold kereken ;)
"A legrohejesebb amikor a liberalisok eltetik a nyugati joletet, teljesen figyelmenkivul hagyva hogy ott a multbeli kizsakmanyolasbol, rabszolgasagbol, gyarmatositasbol van jolet..."
Pubi, az megvan, hogy Németország 1945-ben a sötét középkorba volt visszabombázva és onnan jött fel a világ élvonalába 15 év alatt, közvetlenül az USA és a Szovjetunió mögé?
Nálunk hány év is telt el a rendszerváltás óta? 26 év?
Szerintem erről ennyit.
Vagy elmondanád esetleg, hogy Nyugat-Németország ki a francot zsákmányolt ki 1945-60 között?
"Szerintem sokkal rosszabb, amikor azt mondják, nincs semmi gond az országban, mert mennyi ország szegényebb nálunk. Ilyen (merjünk kicsik lenni) politikával nem lehet fejlődni."
Nem baj az. Ez kell a magyaroknak, mint láthatod.
Ha jobban élünk, mint az albánok meg a románok, akkor már minden rendben.
Csak tudnám, hogy akkor 2010 előtt miért volt annyira rossz, amikor akkor is jobban éltünk, mint az albánok meg a románok.
ma 13:45
Elolvastad amit írtam?
"Nem állítom, hogy Magyarországon nem lehetne jobb az élet, és nincsenek hatalmas nagy kihasználatlan potenciálok. Azt sem állítom, hogy bele kéne törődnünk abba, hogy nincsenek kihasználva. De erőteljes túlzásnak tartom, hogy egyesek ilyen szinten degradálják az országunkat, és sejtésem sincs milyen forrásból szedik ezeket a bullshit információkat! "
Nem mondtam, hogy merjünk kicsik lenni! Hanem hogy ne hülyítsük már egymást, beszéljünk nyíltan és racionálisan, túlzások nélkül is van elég gond Magyarországon! Nem értem minek kell pluszban még rá is tenni egy lapáttal és pl észak kóreához hasonlítgatni.. ez teszi jobbá a hazánkat? -.-
Szerintem a racionalitás az, ami jobbá tudná tenni, az ha az emberek nyitott szemmel járnának és tisztában lennének a valósággal:
Magyarország világ színvonalon igen is jó hely, Európa szinten viszont nagyon elmaradott! Miért kell valótlant állítani? Ez így önmagában nem elég, ahhoz hogy fejlődni akarjunk, felzárkózni a tőlünk pár km-re lévő Európához? Miért kell úgy beállítani mintha a hazánkban valami 3. világbeli élet színvonal lenne? Ettől érzitek jobban magatokat?
ma 13:32
Lehetsz cinikus, de attól még hatalmas nagy baromság amit magyaráztok! Szarok az utak, sokat kell várni mire bekerülünk a szakorvoshoz, csak akkor van "emberi bérünk", ha nyugati EU-s tagállamba költözünk, milliárdokat lopnak szét, gondok vannak az oktatással, szegénység van beismerem, ezek a racionalitások, Európához képest nem ezen a szinten kéne lennünk!
Viszont akármennyire cinikus vagy, attól még hihetetlen ostobaságra utal, amikor Magyarországot oylan országokhoz hasonlítják egyesek, ahol az alapvető dolgok hiánya nem azt jelenti, hogy kátyús az út, hanem hgoy sok helyen nincs áram! Az ellopják a milliárdokat nem azt jelenti, hogy stadiont építenek belőle, hanem nincs mit ellopni, vagy ami talán még ennél is rosszabb, hadseregre költik az összes pénzt! Nem hogy sokat kell várni, mire sorra kerül egy szakorvoshoz, hanem nincs saját szakorvosuk, és megdöglik, ha egy nyugati országból nem megy oda önkéntes! A gond van az oktatással nem azt jelenti, hogy állami tankönyveket csináltak, hogy pénzt lophassanak és ezt a rászoruló gyerekek ingyen kapják, hanem azt jelenti, hogy azokban az országokban néhány helyen NINCS ISKOLA! %-ban mérik az írás tudatlan embereket!
Ilyen országokhoz hasonlítjátok Magyarországot néha, azt mondjátok ilyen élet színvonal van itthon.. -.-
A valóság nem elég drasztikus nektek, vagy mi bajotok van?
Le vagyunk maradva Európától, nem is picit, és nem is szabad hagynunk, hogy ez így legyen, de attól még világ színvonalon iszonyú jó sorsunk van, aki ezt nem ismeri fel, annak tippje nincs a világról, aki meg komolyan is gondolja, hogy itt 3. világ van, azt meg inkább nem is minősítem -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!