Magyarországon miért nem tüntetnek a magasabb bérekért, jobb munkakörülményekért?
Amikor külföldön voltam kiküldetésen feltűnt, hogy nem szakadnak bele az emberek a munkába.Sokkal ráérősebben, nyugodtabban dolgoznak.
Nem egy gája a munkahely.
Bőven belefér a munkaidőbe internetezni, kiugrani az okmányirodába,boltba, tartalmasan ebédelni...stb
Amikor még nem volt meg a diplomám, én is dolgoztam olyan helyen, ahol a főnök nagyon buta volt, kimentem volna 10 percre a postára és nem engedett ki.
Aztán, ott vannak a bérek, Magyarországon megalázóan alacsonyak a bérek.Vannak cégek, ahol nem, de ők inkább kivétel, mint az általános.
Mindennap tüntetni kellene,megbénítani az országot az állami alkalmazott vasutastól a könyvelőig.
" Ha nálam dolgoznál én sem engednélek ki . A munkahely az munkahely nem akkor kell intézned a magán ügyeidet. Jó nagy marhaságot írtál ."
Ha nincs éppen dolga az embernek, miért ne mehetne le?
A munkahely nem börtön.
Sokan lemennek étterembe menüt enni.
Ez a hozzáállás, inkább a te szűklátőkörűségedet jelenti.
Azért nem tüntet senki, mert nincs értelme. Ha valaki elkezd hőbörögni, jön a többi proli és lehurrogja, visszarántja őket.
Van is egy vicc, ami pont erre a mentalitásra igaz:
"Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.
Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:
NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.
A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,
az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.
A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza."
3: És még helyesen sem tudsz írni. Erősíted a sztereotípiákat, ugye tudod? :3
9: Mondjuk egy kis infláció lehet, hogy nem ártana, mert már jó ideje defláció van, ami nem tesz jót a gazdaságnak. Nem költenek az emberek, mert nincs miből.
10: 2006-ban sem volt értelme a dolognak. Ahogy a Feri is mondta, majd megunják és hazamennek. A politikusok nem miattunk, hanem saját maguk és a gazdasági kapcsolataik miatt vannak ott, ahol. Sorra derülnek ki a botrányok, már az is nyilvánvaló, hogy a maffia is jelen van a pártban, mégsem történik semmi. Bár aki nem hülye és egy kicsit ismer ezt-azt, az eddig is tisztában volt vele.
Kérdező
Ez mind szép és jó.
Csak elfelejtetted, hogy a nyugati országokban pl Németországban több mint 2-szer termelékenyebb a munkaerő, és munkaerőhiány van, ráadásul az aktivitási ráta is magasabb.
Így a cégek rá vannak szorulva arra, hogy jó munkakörülményeket és tisztességes fizetést adjanak.
Itthon viszont trükközés nélkül több mint 12-16%-os a munkanélküliség, alacsonyabb az aktivitási ráta és feleakkora a munkaerő termelékenysége.
16#
Nekem normális munkahelyeim voltak, nem gyártósori szalagmunka.
Szerintem, senkinek nem kellene szalag mellett dolgoznia, oda robotok valók, nem emberek.
A jelenlegi helyemen, lemehetek ebédelni.Előtte 1 órával megnézem neten hol mi a kaja és kimegyek a városba.
Az ebéd nagyon fontos étkezés.
10 percre meg miért ne lehetne lemmenni a postára?
Nem órákról van szó.
Mert Magyarországon akkor vagy kemény, meg macsó, meg igazi férfi, ha szó nélkül robotolsz az aprópénzért.
Há nehogy má tüntessünk, hogy könnyebb legyen az élet, nem vagyunk mi nyávogó puncik, mi igazi férfijjak vagyunk, akik beledöglenek a munkába, he!
Mert?
Az emberek egyik fele legyen mesterember, akik szolgáltatnak.Autószerelő,asztalos,burkoló...stb
A másik felük pedig a te szavaiddal élve "irodista".
A gyárakban a szalagmunkát meg vegyék át a robotok.
Nálunk, a mesteremberek ,amikor csinálták a járólapozást, ők is elmentek ebédelni.
Teljesen magától értetődő, hogy az ember kimegy ebédelni és meleg ételt eszik ebédre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!