Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van ennyire nagy Budapes...

Miért van ennyire nagy Budapest központúság?

Figyelt kérdés

Még a Csontváry kiállítást is át akarták tenni Budapestre Pécsről, holott Pécs is az ország legszebb városai között van ( és ezt nem Pécsiként mondom ).

De ez már tényleg a minden mindene, hogy a kiállításokat is oda akarják, emellett szinte mindennek ott van a központja.

Szerintem az nem kifogás hogy főváros, külföldön is sok nagyváros van, ami attól függetlenül jelentős hogy nem az a fővárosa az országnak. Sőt, Trianon előtt nálunk is a nagyváros, illetve megyeszékhely központúság volt a jellemző, utána lett Budapest az abszolút első.

De miért? Mármint ma, a 21. században miért kell még arról is tudni Budapesten, ha pl. Miskolcon szellentenek?

2016. júl. 3. 18:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Budapest azért lett ilyen nagy és sikeres, mert az út és vasúthálózatunk Budapest központú. Gyakorlatilag Magyarországon bármilyen nagyobb távolságú út esetén érinteni kell Budapestet is.
2016. júl. 3. 22:00
 12/14 anonim ***** válasza:

Amúgy már megyeközpontúság nincs, egy siófokinak ha kell valami akkor inkább elmegy Pestre az M7 miatt ami amúgy 2 és félszer messzebb van mint a somogy megye székhelye Kaposvár. Amúgy aza város is szerintem levan degradálódva semmi nincs ott semmi esemény semmi kiállítás, A budapest központúság ellen kell valamit tenni mert az a város nyeli el a pénzt azoktól a megyeszékhelyektől amikben amúgy érdemes is lenne belefektetni,

Gondolok megint kaposvárra az otthonomra mert van benne potenciál hogy fektessenek bele ezzel is növelné a város életszinvonalát.

De Szekszárd is hasonló cipőben jár

2022. dec. 18. 10:36
 13/14 anonim ***** válasza:

12! Kaposvár és Szekszárd is kicsi városok, Szekszárd szó szerint egy porfészek volna, ha nem lenne megyeszékhely több nem megyeszékhely város is van nagyobb népességgel az országban.

Annak a régiónak a központja Pécs!

2022. dec. 18. 10:49
 14/14 anonim ***** válasza:
12 vagyok de arra gondoltam hogy attól hogy még kicsi,attól még nem kell a sz@rban hagyni
2023. jan. 16. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!