Budapest és Bukarest neve miért hasonlít annyira?
Figyelt kérdés
Sok külföldi keveri a kettőt, egy kanadai ismerősöm is folyton összekeveri. Már többször is elgondolkodtam, miért hadonlít vajon e két város neve ennyire. Állítólag városszerkezeti hasonlóságok is vannak erről olvastam valahol, de személyesen még nem jártam Bukaresten.2016. máj. 22. 21:29
2/14 anonim válasza:
Mert lesz az még egyszer magyar falu.
3/14 anonim válasza:
"Budapest és Bukarest neve miért hasonlít annyira?" Ha lenne dij a legértelmetlenebb kérdés "elismerésére" akkor szerintem ezért megkapnád.
4/14 A kérdező kommentje:
"Mert lesz az még egyszer magyar falu."
Hát én nem szeretném ha lenne. Én inkább a saját "faluink" miatt aggódom..
2016. máj. 22. 21:41
5/14 anonim válasza:
'Mert lesz az még egyszer magyar falu.'
Legfeljebb a fantáziádban :)
6/14 anonim válasza:
Csak a véletlen műve. Budapest mint városnév 1873 óta létezik, tehát ennél régebbre nem lehet visszavezetni a hasonlóságot.
7/14 anonim válasza:
Nyelvtanilag kérdezed vagy hogy miért nevezték el úgy? Nyelvtanilag: Mert sok betű ugyan azon a helyen ugyan az.
Miért: Szerintem csak puszta véletlen ezen 2 hely névi/nyelvtani hasonlósága.
8/14 anonim válasza:
Pécs és Bécs neve miért hasonlít annyira?
9/14 anonim válasza:
Igazad van, 22:30, de az élet már csak ilyen igazságtalan. Együttérzésből én is kiírok egy poént, hogy engem is lepontozzanak:
Miért hasonlít egymáshoz Los Angeles és Dunapentele.
Pontozás indul!
10/14 anonim válasza:
"Pécs és Bécs neve miért hasonlít annyira?"
Mert amikor kifogytak a városnevekből, elkezdték ácsnál.
-Ács
-Bécs
-Csécs
...
-Pécs
Csak nem mind maradt meg.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!