Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg én vagyok a rossz,...

Tényleg én vagyok a rossz, hogy nem pártolom a migránsok betódulását Magyarországra?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömmel vesztem össze emiatt. Ő behozná az összeset szerintem. Úgy gondolom, hogy így is van elég szegény ember Magyarországon és milliárdokat költünk olyanokra, akik nem akarnak dolgozni. A menekültek is koponyánként többet kapnak havonta, mint egy becsületesen dolgozó állampolgár. Az ismerősöm röhögött, hogy ő átjött Erdélyből útlevéllel és már több lehetősége volt, mint egy állampolgárnak. Szövegel a migránskérdésről a nagy háza, a két kocsija és a családi vállalkozás mellől.
2016. jún. 29. 08:08
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
74%

Egyáltalán nem vagy rossz, csupán azért, mert nem pártolod a bevándorlást.

Az viszont nagyon rossz tulajdonság, ha mondjuk az ember a jelenlegi kormánypropagandának hisz. Összemossa a gazdasági bevándorlást a meneküléssel, a menekülést a terrorizmussal. Ráadásul úgy lázong, hogy ma Magyarországon annyira elenyésző számú bevándorló/menekült van, hogy a magyar emberek jó része még csak nem is látta őket, legfeljebb TV-ben, de még tavaly sem volt olyan vészes a helyzet, attól eltekintve, hogy 1-2 helyen feltorlódtak emberek.

Az sem egy jó tulajdonság, hogy ilyen demagóg szöveggel jössz, hogy a becsületesen dolgozó állampolgár, meg ők bezzeg mennyit kapnak, stb., ezek is a propaganda szövegéből leszármaztathatóak, valóságtartalmuk kevés, sőt teljesen semmitmondók, ilyennel nem lehet érvelni és vitába szállni.

Szóval, ha vannak normális érveid arra, hogy mi bajod a bevándorlással, illetve nem valami víziónak akarsz ellenállni (hiszen ide nem jön senki, Magyarországnak ezzel nincs is gondja), akkor nyugodtan. Mert lehet érveket találni, és mondjuk Nyugat-Európában tényleg nagyobb probléma a menekültkérdés.

2016. jún. 29. 10:54
 12/27 anonim ***** válasza:
58%

"Viszont aki háború elöl menekül, azon az országnak kutya kötelessége segíteni."

Erdekes hogy a gazdag muszlim orszagok senkit nem fogadnak be, sot lovetnek a hatarnal, oket miert nem szidjatok soha? :)

Egyebkent a bukott baloldal bevandorlo maniajanak az oka hogy plusz szavazatokat remelnek toluk, semmi mas. Erdekes hogy amikor a szerbiai magyarok menekultek a delszlav haboru elol, ok meg nem kivanatos jugo genxtereknek minosultek a baloldal szemeben, persze mert ok erosen jobboldaliak voltak.. :)

2016. jún. 29. 11:25
 13/27 anonim ***** válasza:
57%

"Erdekes hogy a gazdag muszlim orszagok senkit nem fogadnak be, sot lovetnek a hatarnal, oket miert nem szidjatok soha?"

Mert nem ez volt a kérdés... ? Ha gondolod, kérdezd meg, hogy mit szólunk hozzá (anélkül hogy belekevrnéd az európai helyzetet), szerintem ugyanígy fogunk válaszolni rá. Nem mellesleg a legtöbb menekült (nagyságrendekel több, mint az EU-ban) így is muszlim országokban van.

2016. jún. 29. 12:13
 14/27 anonim ***** válasza:
21%

Erika Berger

"Erdekes hogy a gazdag muszlim orszagok senkit nem fogadnak be, sot lovetnek a hatarnal, oket miert nem szidjatok soha? :)"

Érdekes, h ez mekkora orbitális hazugság még mindig.

[link]

[link]

Konkrétan Jemenben több menekült van, mint Németországban. De mondogasd csak, h a muszlimok senkit sem fogadnak be, nem akarlak összezavarni a tényekkel.

"Egyebkent a bukott baloldal bevandorlo maniajanak az oka hogy plusz szavazatokat remelnek toluk, semmi mas."

A menekültnek nincs szavazati joga. Olyan csak állampolgárnak van, azt meg nem könnyű megszerezni, de ez se zavarjon.

---

Hihetetlen, h az emberek milyen sötétek és tájékozatlanok ebben a témában, de sommás véleményük, az van. Persze öt percet nem hajlandóak rászánni és utánajárni, csak nyomják a légből kapott hülyeségeiket, mint Erika, vagy a Kérdező.

2016. jún. 29. 12:16
 15/27 anonim ***** válasza:
32%

14# Kar hogy nalad az erto olvasas egyenlo a nullaval. En nem azt mondtam hogy a muszlim orszagok nem fogadnak be senkit, azt mondtam hogy a GAZDAG muszlim orszagok. Jemen neked gazdag? Kit is fogadott be Szaud Arabia, Kuvait, Bahrein vagy az Egyesult Arab Emiratusok? Jah senkit..

Jah es minden bevandorlonak egy ido utan megadjak az allampolgarsagot hogy tudjon dolgozni, akkor meg mar szavazhatnak. Szoval fuss neki a dolgoknak megegyszer ;)

2016. jún. 29. 12:24
 16/27 anonim ***** válasza:
46%

A barátod cinikus véleménye nem számít. Mondjuk nekem ilyen barátra nincs szükségem.

A migránskérdés bonyolult ügy, de az ellenzésre felhozott érveid hibásak, cáfolhatók és alaptalanok.

A belső helyzetünk belügy, oka a hibás politika, pontosabban az, hogy a cél nem a helyzetünk javítása, hanem egy szűkkörű hatalmi oligarchia kiépítése. Azt pont így kell és lehet csinálni. Ez nem ok a migráció fogadásának ellenzésére, azonban ilyen ok is van.

A migráció oka a nagyhatalmak pénzéhes vetélkedése, emiatt törnek ki háborúk, dúl a terror és mennek tönkre gazdaságok, nő az éhínség. Ha hatásukra óriási tömegek kezdenek vándorolni, azt egy ország, még egy gazdag ország se tudja megoldani. Ha egy természetes csoportosulás, ami elvileg sokkal erősebb (Unió) ezt nem kezeli, vagy hibásan kezeli, akkor mindenki egyéni módszereket keres. Jót vagy rosszat, ami adódik. Orbánnak igaza van abban,amit tett (ez bizonyosodott be), és semmiben sincs igaza ahogy tette, főleg nem, ami okokat mondott rá. Ettől tovább bonyolódott a helyzet. Nemcsak az a kérdés, tudjuk-e finanszírozni. Sokkal inkább az, jó-e az nekik és jó-e nekünk. Azaz lehet-e értelmesen kezelni egy ilyen helyzetet. Kvótával nem lehet. Erőfölénnyel nem lehet. Kivitelezhető kellő erőszakkal, de vissza fog ütni, és mind minden ilyen esetben, sokkal erősebben. A kvóta egy bizonytalan, kilátástalan helyzet, feszültséget szül. Attól ilyen, hogy nem tudjuk, miként kezeljük, mennyi lesz és meddig tart, azaz tervezhetetlen. Amit tudunk, az Unió vezetői nem hajlandók érdemben foglalkozni vele. Azt is tudjuk, miért. Egyfelől nekik ez hasznos, másfelől össze kéne veszni érte az oroszokkal is és az USA-val is. Ez egyéni karrierjükbe kerülhet. Ezért kimagyarázzák.

Az Unió vezetőire nyomást kell gyakorolni. De nem úgy, ahogy a britek, és főleg nem úgy, ahogy Orbán.

2016. jún. 29. 12:24
 17/27 anonim ***** válasza:
33%

Erika Berger

"Kit is fogadott be Szaud Arabia, Kuvait, Bahrein vagy az Egyesult Arab Emiratusok? Jah senkit.."

Mondom, h nem vagy hajlandó utánanézni semminek.

Erika ezek az országok azért nem fogadnak menekültet, mert (és ezt próbáld meg feldolgozni) NEM ÍRTÁK ALÁ AZ 1951-ES NEMZETKÖZI MENEKÜLTJOGI EGYEZMÉNYT.

[link]

Magyarország viszont aláírta. Szóval tök hülyeség arra hivatkozni, h azért nem fogadunk menekültet, mert olyan országok sem fogadják őket, akik soha nem is vállaltak ilyesmit.

Nézz már rá az előbbi listára, hol van a legtöbb menekült. Csád, Kenya, Etiópia százezrével fogadja be őket, de mi, akik a világ leggazdagabb 20%-ába tartozunk külön népszavazást tartunk ezerpárszáz menekültről. Na ilyenkor nem vagyok büszke arra, h én is magyar vagyok, mert ez egy undorító gerinctelenség.

"Jah es minden bevandorlonak egy ido utan megadjak az allampolgarsagot hogy tudjon dolgozni"

Még egy ordenáré hazugság. Már cáfolni sincs kedvem.

2016. jún. 29. 12:48
 18/27 partizana ***** válasza:
49%

"Ki bántja a magyar családokat, hogy meg kell őket védeni? "

A keleti barátaitok fogják őket ha túlsúlyba kerülnek..

2016. jún. 29. 13:59
 19/27 anonim ***** válasza:
66%
@13:59: Ez, meg tobbszorosere is none naponta a szamuk olyan 40-50 ev mulva kovetkezhetne be legkorabban...
2016. jún. 29. 14:02
 20/27 partizana ***** válasza:
56%

"ki arról jön, csak attól ne csináljunk úgy mintha ő nem lenne menekült."

De sajnálom szegényt Nike Air MAx cipőben meg Ipaddal a hona alatt és Iphone (lehetőleg a legújabba) a kezében.

Igen..ilyenek a szeglény menekültek..jujj de rossz nekik, nem tudnak megállni Törökországban, mert még ott is olyan rossz, de sőőőt még a csúnya görögök is rosszak meg a macedónok sőt még ott vannak a rossz szerbek, magyarok..ejejjj

2016. jún. 29. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!