Miért tekinti a szoclib közeli média a magyar oktatás csődjének okát a mindennapos kötelező tesit és hittant?
Egyik kedvenc publikálóm a finn oktatást vette górcső alá : [link]
és szerinte a magyar oktatást 100 milliárdból finn szintűvé lehet tenni (ne menjünk bele mennyire alapvetően ostobaság ilyet mondani)
és hivatkozik, hogy a magyar oktatás csődjét jól mutatja egy 2012-es PISA mérés
Szerintem a 2012ben mért adatok pont, hogy az ő kedvenc szoclib oktatáspolitikusainak kitartó 8 éves munkáját tükrözi, és ahogy az ő szavaikkal élve "szétverték" az oktatást. Már csak azért is, mert a PISA mérésben 15 éves tanulókat vizsgának, akik már a liberálisok szájíze alatt alakított oktatásban vettek részt.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a "poroszos módszer" lecserélése vezetett a statisztikák romlásához, és nem az, hogy túl sok az erkölcstan.
Valójában azért "jó" a teleki helyzete, mert kiváltságos helyen van.
Ne tudom miért mélyen felháborító ez szerinted... Sőt! Miért van ez szerinted teljesen rendben?! Közpénz ember!
Ez pártállástól független.
Azért az ne felejtsük el megemlíteni, hogy a KLIK miatt egyetlen általuk üzemeltetett, de önkormányzati tulajdonú iskola épületet nem tudtak felújítani Uniós forrásokból, mert nem az önkormányzat volt a fenntartó. Ezekkel a támogatásokkal kicserélhették volna a nyílászárókat, korszerű fűtést, hőszigetelést és világítást szerelhettek volna fel, napelemekkel pedig kiváltották volna az áramfogyasztás nagyobb részét.
Ezek főként vidéki iskolák lettek volna.
# 51/53 Időpont ma 13:38
Most akkor jöjjek a Fazekassal? Tudom, a nyócker is kiváltságos.
De ismét megkérdezem, hátha: Szerinted abból, amit a Teleki kapott, most jutott egy fillér is máshova? Mert nem. Nem az történt, hogy most akkor a ezeknek kicsit kevesebbet adunk, és kap a "vidék".
De amúgy ja, Budapest is bssza meg, alsómocsoládon miért nincs metró? Budapest többet kap a köz pénzéből!
# 52/53 Időpont ma 13:39
Hajaj... most akkor soroljam a sokkal súlyosabb közpénzherdálásokat? :-D Kezdjük matelcsy 250 milliárdjával? A nem világító közvilágítással? :-) Érdekes, az nem zavar. Csak az, hogy volt néhány normális középiskolája az országnak, és tönkre kell tenni bármi áron.
nem fölhözverni kell magad
jelentsd ki, hogy egye tehetősek gyerekei többet érdemelnek közjuttatások címszó alatt
# 55/55 Időpont ma 20:13
Igen, mert a nyolcadik kerületben olyan rengeteg tehetős él. Zugló sem egy rózsadomb, nem tudom mit vered a nyálad.
00.17.
Milyen az a "sváb zsidó"?
Az oktatás egyáltalán nem annyira pénzkérdés, mint amennyire kiélezik rá. Kreativitással, összefogással többet lehet elérni.
A mindennapos testnevelés nem a "zsírégetés" miatt van, hanem úgy általában a kevés mozgás miatt. És nagyon szükség van rá.
A hit és erkölcstanra szintúgy. Mondhatnánk általános etikának is, de egyszerűbb. Esetleg a vasárnap bibliaórákra járóknak ,vagy szombaton hasonlóra járóknak el lehetne engedni. De a társadalomba való beilleszkedés miatt nem elég, amit a gyerekek a legjobb családban is tanulhatnának, vannak témák, helyzetek, amik családban soha nem merülnek fel.
Valahogy inkább a tanárokat kellene jobban neveléscentrikussá tenni, a csak tanítás helyett.
"Az, hogy csak szőke fiúk tetszenek, inkább felszínességnek mondhatóak"
Általánosban betonon kellett futnunk, ami nyáron a melegben felpúpozódott, és vakondtúrás méretű puklik voltak rajta. Elit gimibe jártam, de ott is betonon futottunk, szintén darabos, rossz betonon.
Kérdező, akkora ostoba fhaßkalap vagy, hogy az nem igaz.
"A futás amúgy csak az ízületek tönkretételére jó. Te nagy expert."
Látszik hogy semmmit nem tanultál anatómiából. Olvasgass kicsit a porcszövetről.
Mellesleg, ha ez a baromság igaz lenne (hogy a futás csak tönkretesz), akkor miért is jó, hogy mindennap futnak az udvaron három kört a suliban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!