Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha eddig a tanárok a tananyag...

Ha eddig a tanárok a tananyag nagyarányú csökkentését akarták, miért sápadoznak, ha csökkentenék az egyes közismereti tárgyakat a szakközepek szakiskolák?

Figyelt kérdés

a diákok egyöntetű véleménye is az volt eddig (ilyen iskolákban), hogy minektanítanakennyi kémiátfizikátbioszt amikor a mérnökök alkalmazotti tudományi területen elég keveset használnak kimondottan ilyen tudást, ellenben géprajzot meg statikát meg szilárdságtant

Ezek tipikusan olyan dolgok, amiket érdeklődés hiányában akkor sem fognak megtanulni, hogyha a történelemtanárok egyesülete a fejére áll, hogy márpedig Caius Cassiusról tudni elemi kisfiam.

2016. máj. 11. 17:09
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

nem, én mérnök vagyok

úgy tűnik kettőnk közül egyedül

2016. máj. 12. 22:47
 22/31 anonim ***** válasza:

# 21/21 Időpont ma 22:47

Létezik már bölcsészmérnök is? :-O Mondjuk, ha van bölcsészdoktor :-(

Egyébként meg a túrót vagy te mérnök. Alapvető koncepcióját nem érted az oktatási rendszernek. Mellesleg arra még várom a válaszod, hogy szerinted hol nem akarnak törölni teljes tárgyakat. Mert arra kínosan ügyeltél, hogy ne reagálj :-D

2016. máj. 12. 22:49
 23/31 A kérdező kommentje:

Nem írt olyat a cikk, hogy megszűnnének, és nem is fognak megszűnni, hanem egy tárgy alá integrálódnak.

Mégis mi a fenét kellene tudni biológiából egy gépésznek? A triviálist, és kész. Komplex rendszerezés, részletes sejtbiológia, öröklődéstan és populációismeret. Ezt tanítják bioszból középiskolában. Ennél az elemi jóval kevesebb, és senkit nem érdekelnek a tágtűrésű fajok az említés szintjén felül.

Egyébként meg szakmai tárgyban mindent elmondanak, ami az alapot jelenti másik tárgyból.

és nem kell elhinni, hogy mérnök vagyok

nyugodtan megmutathatod hogyan vizsgálsz megoszló terheléssel terhelt kéttámaszú tartót gimis tudással, hiszen te aztán kened vágod az oktatáskoncepciót, egyetemen meg ilyet kell csinálni (meg szakmai tárgyból is középsuliban), de ennek csekély hasznos alapja a fizika...

newton törvénye ide önmagában nagyon kevés, minden más meg mérnök bácsik munkássága

2016. máj. 12. 23:24
 24/31 anonim ***** válasza:

# 23/23 Időpont ma 23:24

Tehát összefüggő mondatot sem tudsz értelmezni. Mindent értek.

2016. máj. 12. 23:30
 25/31 A kérdező kommentje:

"Örüljél, hogy középsuliban csak ezt az egyszerűt várják el -mellesleg a Brönsted-Lowry sav-bázis elmélet annyi, hogy a sav ami protont ad le a bázis meg az ami azt vesz föl, hát komolyan besz.rsz olyan nehéz "megérteni" ezt a fél mondatot..."

én úgy emlékszem esettanulmány szinten kellett koncentrációértékeket kibányászni (esetleg tömeg mol vagy az életben elő nem forduló egzotikus "orvosi ló" esetekkel dolgozni), egyenletet felírni, rendezni, és pH-t számolni, akár gyenge savakkal is

és igen, elég sokan "beleszarnak", mert ebben sok munka és gyakorlás van, hogy ez valakinek készség szinten menjen

2016. máj. 12. 23:32
 26/31 A kérdező kommentje:

az meg egyszerűen nem releváns, hogy erősáramú szakmunkás-szakközepes ifjú, orvosnak szeretne állni, és az gátolja benne, hogy mostantól a gonosz orbán-kormány nem fogja megtanítani neki mednel törvényeit kellő alapossággal egy emelt szintű érettségihez...

hihetetlen mennyire életszerűtlen esetekkel védik a védhetetlent

hiszen akkor miért nemkötelező mindenből az emelt?

énekzenéből a vegyipari sulikban, mert mivan ha valaki úgy önt ő lesz a következő Erkel...

2016. máj. 12. 23:37
 27/31 anonim ***** válasza:

# 26/26 Időpont tegnap 23:37

Jelenleg te véded a védhetetlent. De fel sem fogtad miről szól az új "tantákolmány" (mivel tervnek nehéz lenne nevezni), szóval ez nem lep meg.

2016. máj. 13. 06:49
 28/31 anonim ***** válasza:

"én úgy emlékszem esettanulmány szinten kellett koncentrációértékeket kibányászni"

Igen itt a baj! Jól látja a 65%-os, neked az olvasás-szövegértés nem megy, emiatt gondolod az ilyet nehéznek.

A baj az érveléseddel annyi, hogy akkor ennyi erővel a középiskolát mint olyat meg is lehetne szüntetni, elvégre ha mindent az egyetemen tanulsz meg, rögtön mehetnél oda általánosból és már 18-19 évesen kint lennél egy diplomával.

Egyébként 65%-os, a bölcsészek legalább szöveget értelmezni tudnak az esetek többségében, utána valakinek megtanítani a matekot már sokkal könnyebb mint fordítva!

2016. máj. 13. 09:40
 29/31 A kérdező kommentje:

Milyen szöveget értelmeztem rosszul?

Itt szerintem az a problémátok, hogy a szakmunkás gyerek a világ dolgaira határtalanul érdeklődő, és nyomni kell neki a marhaságokat, pedig nem, és mindenki ezerszer jobban jár, ha a szakmát tanítják meg neki rendesen 2 év alatt.

2016. máj. 13. 10:05
 30/31 anonim ***** válasza:

# 29/29 Időpont ma 10:05

Te most az érettségi utáni szakképzésről beszélsz? Vagy OKJ-ről? Milyen két év? Nézz utána már rendesen az iskolarendszernek. A részlet sem koherens, hol erről beszélsz, hol arról. Ez így parttalan.

2016. máj. 13. 21:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!