Ha tüntetnénk a kálium ellen, akkor a fidesz felhagyna stop só programnak nevezett egészségrontó politikájával?
Gondolom Orbán Viktor sem káliummal mérgezett sóval eteti a gyerekeit, miért nem tesz a pártban ez ellen semmit?
Vagy mire várnak? Tapsra?
Tudjátok én a Fideszre szavaztam, de nem azért, hogy megpróbáljanak el tenni minket "láb alól".
Vagy ti talán normális politikának gondoljátok, hogy a sót az iskolákban és óvodákban be kell tiltani?
Ezt ti normális politikának nevezitek?
Ez mégis miféle politika?
"Magyar" politika?
Nincs betiltva. Az van szabályozva, hogy a főzni nemtudást az ízfokozók használatának egészségre már káros mértéke ne helyettesítse a közintézményekben.
A kálium meg nem méreg, legalábbis nem jobban, mint bármelyik másik kémiai elem túl nagy dózisban.
Annyi sót te nem tudsz megenni véletlenül, hogy meghaljál tőle.
Menj el az iskolákba, és kóstold meg, hogy a menzán milyen ételt kell enniük a gyerekeinknek. Mert én kiköpném azt a sómentes ehetetlenül sz@r ízű levest, ételt de velük megetetik.
De ami önmagában ehetetlen, íztelen és sz*r az a Fidesz szerint nagyon egészséges......
Elvégre logikus, nem?
Úristen nem hiszem el, hogy ide jutottunk. Hol élünk mi?
"A jogszabály szerint akár egy elkülönített asztalra is kitehetik azt, a megfelelő felirat mellett, amelyen feltüntetik, hogy a só túlzott fogyasztása milyen egészségügyi ártalmakat okoz. A legtöbb konyhán nem rakják ki az „asztalpatikát”, de ha egy gyerek külön kéri, meg kell neki engedni, hogy megsózza az ételt."
Ez már a trollságnak a legteteje.
Ugye nem így ment annak idején, mikor a nagyszüleink gyerekek voltak?
Az én nagymamám egészségesen élt 90 éves koráig. És nem napi 5g sót fogyasztott hanem inkább 25-öt.
Magyarországnak a só volt a monopóliuma Mátyás korában is.
A nagyszüleink sokkal egészségesebbek voltak, mint a mai gyerekek.
Max azok haltak meg szív érrendszeri katasztrófában, akikre időskorukra rákényszerítették a nátriumszegény diétát.
Figyeld meg ahogy meg fog nőni a rákbetegek, szívbetegek és csontritkulásos betegek száma. És majd rá fogják fogni a túlzott sófogyasztásra, pedig a propagandájuk már mindenhova elért.
De ezek nem tökölnek az elsődleges célpontok az 5 évnél fiatalabb gyerekek (az általad belinkelt cikk szerint)
"Az ötévesnél fiatalabb gyerekek ételeiben a sómennyiséget már most minimálisra kell csökkenteni, az idősebbeknél fokozatosan, 2021-ig kell elérni a kívánatosnak tartott 5 gramm/nap adagot."
De ha valakinek az számít, hogy milyen végzettsége van annak aki az egészségről beszél. Meg lehet nézni
Prof. Papp Lajos szívsebész professzor nyilatkozatát a témáról. Meg fog lepni a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!