Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok miért fogják a...

A magyarok miért fogják a problémáikat mindig az alacsony fizetésükre?

Figyelt kérdés

Ha valaki bunkó, vagy idegbeteg módjára viselkedik, citromba harapott arccal él, az csak azért lehet mert keveset keres?

Legalábbis a többség ezt mondja, mert százezerből éhezik meg nyomorog állítólag és így minek örüljön az életbe stb.

Ez csak szerintem baromság?

2016. ápr. 30. 13:51
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
0%

nem azt mondtam, hogy a sormunkás, hanem az átlagmunkás, és róluk is volt szó

azt nagyon szeretitek ismételgetni, hogy a medián bér 120 ezer nettó

azt már annyira nem hogy a medián végzettség az érettségi

2016. máj. 1. 11:26
 22/35 anonim ***** válasza:
56%

# 19

Átlagkeresetű munkás 150 nettót biztosan nem kerese meg!

Ne a fidesz propagandágból próbálj kiindulni hanem a kőkemény valósűágból!

Így halva meg papíron tök szép és jó amikoet a fidesz mond meg próbál beadni az embereknek de a valóság más fiam!

2016. máj. 1. 12:13
 23/35 güris ***** válasza:
Tisztában vagy vele hogy mennyit ér az a 100 000 forint?Szerintem fingod sincs!Van akinek(a többségnek)könnyeket csalna a szemében,ha hirtelen ennyi pénz ütné a markát.A citromba harapott arc,dumád,megmutatja kedves kédező,hogy gőzöd sincs róla hogy pld.egy dunántúli kis városban,mennyi munka,és megaláztatás visel el egy egygyszerű munkavállaó,ennyi pénzért,mert ellentétben a kormány álltal reklámozott országos átlagkereset,bizony hazugság.Kb.70 000 az átlagkereset,arra amerre én lakom.Örüljünk hogy ennyi van.Mi?Apucid fizet ennyit az embereinek?Nem az éhezik barátom aki megkeresi,hanem a gyerekei.A családja.A sok 100 000-ből élő idegbeteg lessz,hogy csak ennyit tud letenni az asztalra,az bunkóság? Sajnállak a szemellenzős dumádért,és ha a 100 000ft-os tévéden majd a FIDESZ hazugságait nézed,jusson majd eszedbe,hogy mennyit is ér az a 100 000 forint egy MAGYAR melósnak.
2016. máj. 3. 21:13
 24/35 anonim ***** válasza:

23: na ez igazi frusztrált arogáns válasz volt.

Kb. pont a díszpáldája vagy annak amit a kérdező mond. nekem most pl. jobban megy, és sok ilyen suttyó megjegyzést kaptam én is. Nekem is ment rosszul, güriztem 50 ezer forintért, de a külömbség az volt hogy én sosem voltam ilyen talpasparaszt azzal akinek épp jobban ment. És ennek semmi köze a fideszhez, aki tulok az 2002-2010 közt is tudok volt.

2016. máj. 3. 21:43
 25/35 Gauldoth ***** válasza:

Utolsó 2.

Szerintem itt is ott is van igazság. Mondván nem vagyunk egyformák. Van aki a létminimum körül is boldogan tud élni, és jófej maradni, van aki viszont ebben viszont frusztrálttá válik. Hogy ki jár kettejük közül jobban az egyértelmű, de ha rosszabb sorom lenne, lehet hogy én nekem is elvenné a kedvem rosszabb napokon.

De ez nem csak a magyarokra igaz. Csak nálunk elég sok helyen van a fizetés túl alacsonyan. Szerintem nem a magyarok igénye van magasabban ahhoz, hogy boldogan éljenek, hanem a fizetés van azon a szinten, ami már az emberek egy részéből ezt hozza ki. De ha egy holland faluban keresnének ennyit szerintem ott is e körül az arány körül lenne a "citromharapók" száma.

Persze lehet rájuk haragudni, de én csak szánni tudom.

Még valami. A legrosszabb nem az ha rossz a színvonal amin élsz, hanem lecsúszni.(!)

2016. máj. 3. 23:09
 26/35 anonim ***** válasza:

"De ez nem csak a magyarokra igaz."

Ezt alá tudom támasztani tapasztalattal. Dolgoztam olyan cégnél, ahol németek dolgoztak mellettem, és a német bérszínvonalon voltak citrombaharapottak, mert túlhajtották őket. A kezdőket leordították ha kérdezni mertek. Aztán voltam egy másik csapatban is, ott meg ugyanilyen túlhajtott tempó mellett csak jókat röhögtünk hogy milyen fatökű a megrendelő mert nem tudja mit akar, csak mikor már kész akkor jön rá hogy nem így képzelte.

Érthető hogy nem csattannak ki az örömtől, de ne olyan embereken töltsék már ki a mérgüket aki nem tehet az egészről. Barát is veszett már azért össze velem olyan alapon hogy nekem most jobban megy akkor szrjak sünt...

2016. máj. 3. 23:30
 27/35 güris ***** válasza:
Tudod azzal sem kéne talpasparasztmódra tulkoskodni, akinek most,rosszabbul megy.És esélye sincs hogy vállalkozó,vagy legalább keresett,jó melós legyen, mert ebben a mostani rendszerben,(amiről igenis a drágalátos FIDESZ tehet)mert ez a törvényesített lenyúlás rendszere,itt marhára nehéz hosszútávú,jól fizető munkát találni,és ez valahogy a mostani hónapokra nagyon is érvényes.A környező cégek emberei is arról panaszkodnak,hogy ha vége a mostani melóknak,szabira küldik őket.Pedig magasan képzett,hiányszakmás melósok.Kb.250 000 körül keresnek,ha legalább egy hétvégén is dolgoznak.Vidéken.Azok a kubikusok,akik sok fizikai munkával a legkevesebbet keresik,na azok közé állítanálak be,és megkérdezhetnéd tőlük hogy miért bunkóskodnak citromba harapott arcal.Szerintem jó buli lenne...
2016. máj. 4. 18:40
 28/35 anonim ***** válasza:
güris: beállíthatnál, megállnám a helyem. Voltam hasonló helyen. Pl. az első fidesz kormány idején egy nem klimatizált csarnokban hegesztők közt a kinti 40 fokos melegben a hegeszők is befűtenek még jobban, és nekik készleteztem, magyarul anyagot pakoltam napi 8 néha 16 órában. És nem kis 10-20 kilós dolgokat pakoltunk. Más menekült onnan. Azt hiszem csak a hegesztőknek volt rosszabb. Az éjszakásműszaknak örültünk nyáron. Szóval én voltam ott is és kibírtam. Érdekes módon ott sem voltam bunkó azzal aki nem érdemelte meg.
2016. máj. 4. 22:09
 29/35 güris ***** válasza:
92-óta hegesztek cell-lel.Megjártam Németet,Lengyelt,Belarussiát.-23 celsiustól a tikkaszttó itthoni plussz 35-ig bőrkabátban,olyan büdösen,hogy a vecsési káposzta sírógörcsöt kapott mellettem,de a mostani itthoni keresetem fingot sem ér a 10 évvel ezelőttihez képest.Rémülettel tölt el ha arra gondolok,hogy nekem vagy a páromnak valami baja esne,nem járhatnám ezt a tetves országot,hog "jó"pénzt keressek.Mit tudna kínálni nekem,egy legalább 8 minősítéssel rendelkező hegesztőnek a közvetlen környéke?Kb.130 000 körül.És ez megrémít,és ezért le a kalappal azok előtt akik 100 rongyot be tudnak osztani.Igaz,a cigiről való leszokás sokat segíthetne sokukon.Hát,ez van.Ez a kormány a melóst sz.rba se veszi csak gyírja az adókkal,stb,míg a semmitérő munkaadók,az asszony tangáját is leírhatják az adóból.Úgy hogy marad a 100 000 és a sírás.
2016. máj. 9. 21:59
 30/35 güris ***** válasza:
U.iÍ:nem a kisemmizett csóró tájékozatlan honfitársakat kell lenézni,mert nem tudnak,vagy nem akarnak vidékezni,hanem azok felelősségrevonását kellene szorgalmazni,akik ilyen szégyenletes nyomorba taszították őket.De ehhez úgymond túl kéne lépni magunkon,hogy ezt felismerjük.
2016. máj. 31. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!