A magyarok miért fogják a problémáikat mindig az alacsony fizetésükre?
Ha valaki bunkó, vagy idegbeteg módjára viselkedik, citromba harapott arccal él, az csak azért lehet mert keveset keres?
Legalábbis a többség ezt mondja, mert százezerből éhezik meg nyomorog állítólag és így minek örüljön az életbe stb.
Ez csak szerintem baromság?
"Ez a kérdés is csak a FIDESZT akarja fényezni hogy itt milyen jól élenk az emberek is igazából az emberekben van a hiba nem gyenge fizetésekben!"
Na ez is olyan tipikus mindenki más tehet a problémámról típusú hozzászólás.
Mi a franc köze van a fidesznek pl. az audiban dolgozó béréhez? Vagy ahhoz hogy a tescoban mennyiért dolgoztatják az embereket? Szerintem azért az emberek nagyobb százaléka nem állami intézménynek dolgozik.
Még a nemzetközi benzinárakról is biztos ők tehetnek, vagy éppen a gyurcsány. Csak hogy ne védjem a fideszt.
# 11
Akár hozhatna is egy törvényt hogy mostantól a gyártósori munkásoknak minimum 800 forintos nettó órabért kell fizetni!
De a lényeg nem ezen van, csak eszembejutott rokonom aki már annyira oda van a fideszért hogy képes maghalni érte(jó azért nem), ő nem érti hogy miért elégedetlenek az emberek ő azt hiszi hogy mióta a fidesz hatalmon van mindenkinek tele a pénztárcája meg minden tökéletes az országban és ő is azt hiszi hogy az emberekben van a hiba!
# 12
Jah és hozzáteszem hogy ráadásul ő egy is egy átlagkeresetű munkás akinek az MSZP korában se ment jobb vagy rosszabul!
Csak ugyan úgy fényezi a jelenlegi helyzetet mint ahogy a kérdező próbálja!
"Akár hozhatna is egy törvényt hogy mostantól a gyártósori munkásoknak minimum 800 forintos nettó órabért kell fizetni! "
Igen, de az már nem demokratikus és ezer felől támadna az EU. Pont egy ilyen nagyon liberális német értette félre a mondanivalómat a banki dolgokkal kapcsolatban, azt hitte hogy azt akarom mondani hogy törvényileg kéne bitonyos dolgokat a banknál beszabályozni (pl. ha készpénz nélküli fizetésre akarnak ösztönözni, akkor felhasználóknak ki kéne csikarni a bankból hogy a bolt se fizessen kezelési költséget). Na ő erre értette hogy be kéne szabályozni, és mindjárt mondja hogy jaj azt nem lehet mert az nem demokrácia hanem az már jajajajj diktatóra felé hajlik.
Szerintem egy ilyen intázkedés után a fele lelépne, a másik fele meg kiharcolná hogy kivétel legyen. És bármely kormány is tenné, tuti hogy egyből ceausescu reinkarnációjának kiáltanák ki.
# 14
Ezt fejsd ki nekem kérlek!
"Ezt fejsd ki nekem kérlek!"
Átlagkeresetű munkás 150 nettót biztosan megkeres, ő már jobban jár az egykulcsos adóval. Ha gyereke van nem 10 ezer forintból kell megoldania a minőségi oktatást meg ilyesmit, hanem ott a családi adókedvezmény. Nem zsákutca manyup van, hanem a nyugdíjcélú magánmegtakarításra adókedvezmény érvényesíthető. Rezsicsökkentés, élelmiszer ÁFA csökkentés.
Ezek mind olyan dolgok, amik már a szocik alatt meg kellett volna lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!