"Az iszlamizálódás alkotmányos tilalom alá esik Magyarországon" Na ilyet mikor olvas az ember akarhol mashol a vilagban?
Irod :
"Egy muszlim sem robbantja fel magát "
Ez vicc akarna lenni ?
"Látom nem foglak tudni meggyõzni, mert nem azért hiszed el, mert igaz, hanem mert szeretnéd elhinni."
Azért hiszem el mert az eddigi tanulmányaim és tapasztalataim alapján igaznak gondolom. De ha már ott tartunk hogy ki, mi alapján hisz, te úgy mondasz véleményt az iszlámról hogy még minimális ismeretekkel sem rendelkezel és olyan butaságokat mint a 72 szűz tényként kezelsz. Ne haragudj de egy értelmes ember előbb elolvassa a Koránt és csak azután nyilatkozik. Ez lenne a minimum. Nekem eszembe nem jutna hozzászólni olyan témához amiről fogalmam sincs, még egy ilyen oldalon sem. Komolyan te akarsz meggyőzni nulla tudással?
"a baj továbbra is a lehetõséggel van, mert lehetõvé teszi, hogy a rendszerben óriási egyenlõtlenségek legyenek, valakinek négy feleség jusson míg másnak egy se "
Látom hogy nem érted. Semmilyen egyenlőtlenséget nem eredményez mert nem az a cél hogy egyes férfiaknak több felesége legyen másoknak meg egy sem. Azt is elmondtam hogy a nő beleegyezése nélkül nem lehet házasság, tehát az a nő aki vállalja tisztában van azzal hogy mit jelent második, harmadik vagy negyedik feleségnek lenni, nyilván okkal. Azt is elmondtam és más hozzászóló is hogy a férfinak egyforma feltételeket kell biztosítania minden feleségnek, és azt is hogy a muszlimok nagyrészének egy felesége van.
"Az 1 és a 2 együttes fennállása minimum egy óriási kommunikációs kudarc. Ha a teremtõ tökéletes lenne, akkor a legprimitívebb, legerõszakosabb és leghülyébb ember se érthetné félre ilyen szinten."
Koránt bárki elolvashatja, te is, de mégsem tetted meg, mégis úgy érzed tudsz mindent pedig valójában nem is lehetnél távolabb az igazságtól. Ugyanez a helyzet a világi törvényekkel. Ha valaki szándékosan megszegi vagy nem ismeri és bűnt követ el az nem a törvény vagy a törvényhozó hibája. Ha valaki bűncselekményt követ el akkor te a törvényhozót hibáztatod?
"miért nincsenek dzsain öngyilkos merénylõk?"
Mert te a hírekben csak azt hallod hogy minden terrortámadásért muszlimok felelősek. Ezt akarják elhitetni veled. Szélsőbalos tervorrszerrezetek is elkövetnek öngyilkos merényletet, akik hozzád hasonlóan ateisták. Továbbá számos terrorszervezet van a világon akik a vallás nevében gyilkolnak de valójában semmi közük a valláshoz. Akik felelősek a párizsi és brüsszeli támadásokért láthatóan semmi tudással nem rendelkeztek az iszlámról. Az életvitelükből látszik mert egy muszlim nem drogozik, nem terjeszti a drogot, nem iszik, nem működtet kocsmát, és nem öli meg magát és főleg nem ártatlan civileket.
"a biológia lenyügözõ számú tervezési hibától hemzseg, ami ellentmond a vègtelen bölcsességnek. És még mindig sokkal tisztább azt mondani, hogy nem tudom, mint abszurd tündérmeséket költeni köré"
Mondtam már, akkor csináld jobban, vagy legalább ismételd meg ha tudod. Még egy tanulatlan ember is könnyen rájöhet hogy annyira bonyolult és összetett a körülöttünk lévő világ hogy nem jöhetett létre véletlenül, tudatos tervezés eredménye.
Tündérmesének nevezni egy vallást, amiről amúgy semmit nem tudsz, rendkívül nagy intelligenciára vall.
Nem én vagyok tudatlan, neked van sajátos viszonyod a tényekkel.
Többszörösen kerülsz önmagaddal ellentmondásba. A világ teremtett, de a teremtõ nem. Az emberi test is hemzseg a tervezési hibáktól, az ember a maga korlátolt intelligenciájával észreveszi, a teremtõ a végtelen bölcsességében így kiadta a kezébõl a munkát. A jó utasítás meg attól jó, hogy egyértelmü és félreérthetetlen. A fünyíróm utasításában is szépen le van írva 16 nyelven, ábrákkal illusztrálva, mit lehet vele csinálni és mit nem. Ezzel szemben sajnos gyakran ugyanabba az ágazatba tartozó muzulmánok is ÖLIK egymást mert másként értelmezik a tökéletes teremtõ tökéletes szavát. A többnejüséggel is ez a gond: még ha nem is az a cél, hogy egyeseknek több feleségük legyen, másoknak meg ne jusson, meg van hagyva a lehetõsége, és ez önmagában probléma. V. ö. az említett fünyíró használati utasításába le van írva, hogy a gép indításakor, valamint üzemeltetése közben figyeljek arra, hogy a lábam, cipöfüzöm, ruhám és egyéb testrészeim ne kerüljenek a penge burkolata alá. (A gyártó a maga korlátolt lehetõségein belül megvéd a nem rendeltetésszerü, valamint a szakszerütlen használattól.) Azzal meg tisztában vagyok, hogy a történelem során számtalan eszmény miatt öltek és haltak az emberek. A dzsainokat meg nem véletlenül hoztam fel, õk tényleg léteznek, egy távol-keleti vallás hívõi, amelyiknek a (mindkettõnk szerint emberalkotta) szabályrendszere valami miatt sikeresen továbbadja az abszolút erõszakmentesség tanát.
"Ha x idõre tervezem az nem hiba" - nem is a halandóságra gondoltam. Hanem mondjuk a többi emlõshöz képest az embernél miért olyan nehéz, fájdalmas és (a XX századig) veszélyes a szülés? Ha ez tudatosan így lett tervezve, az szadizmus.
"soha nem lett szintetikusan teremtve élet" - Egyrészt ez egy pocsék indok abszurd tündérmeséket elhinni. Másrészt mi történne, ha ez a nap eljönne? Elhagynád a hitedet?
"egyik vallás se erõszakos" - maradjunk annyiban, hogy van, amelyik hatásosabban át tudja ezt adni.
"nem is a halandóságra gondoltam. Hanem mondjuk a többi emlõshöz képest az embernél miért olyan nehéz, fájdalmas és (a XX századig) veszélyes a szülés? Ha ez tudatosan így lett tervezve, az szadizmus. "
Emlős állatoknál is lehet nehéz a szülés és ugyanúgy fájdalmas. Ez alapján akármelyik betegséget is felhozhatnád hogy az szadizmus. Mint mondtam ez a világ ilyen de csak átmeneti.
"soha nem lett szintetikusan teremtve élet" - Egyrészt ez egy pocsék indok abszurd tündérmeséket elhinni. Másrészt mi történne, ha ez a nap eljönne? Elhagynád a hitedet?
Mindketten tudjuk hogy a nulláról nem lehet létrehozni egy élőlényt, nemhogy embert. Erre mi nem vagyunk képesek. De még ha képesek is lennék, ez is csak azt bizonyitaná hogy az élet tudatos tervezés eredménye. A tudomány számos területén az állatokat, növényeket veszik alapul és másolják le azok egyes megoldásait jármügyártástól kezdve a vegyiparig sokmindent. Ez is bizonyitja hogy az élőlények mind megtervezettek és nem véletlenül jöttek létre mint ahogy azt az ateisták képzelik.
"egyik vallás se erõszakos" - maradjunk annyiban, hogy van, amelyik hatásosabban át tudja ezt adni."
Két különböző dologról beszélünk. Te egyes emberek tetteit kevered a vallás tanitásával.
Egyébként ha beteg társadalmakat keresel nem kell messzire menned. Elég ha szétnézel Európában. Minden harmadik házasság válással végződik, csökken a gyerekvállalás, engedik a melegházasságot, a nőkkel és gyerekekkel szembeni erőszak pedig egyre növekszik. A tárasadalom alapja nem a család hanem az egyén. Egy önző anyagias tárasadalom alakult ki, ahol már a családtagok is idegenként kezelik egymást. Ezzel szemben az iszlámban fontos az összatartás, rokonokkal való jó kapcsolat. Nem az egyéni érdek a legfontosabb hanem a közösség.
"A nõkkel szembeni erõszak növekszik" - az erõszak ezen formája az egyik muzulmán országban sincs jelen, a dekadens nyugat sajátossága.
"Engedik a melegházasságot" - ettõl neked miért rosszabb?
"A nõkkel szembeni erõszak növekszik" - az erõszak ezen formája az egyik muzulmán országban sincs jelen, a dekadens nyugat sajátossága."
A válások száma jóval magasabb nyugati országokban mint muszlim országokban. Szerinted miért válnak olyan sokan? Megsúgom neked, családon belüli erőszak és házasságtörés.
"Engedik a melegházasságot" - ettõl neked miért rosszabb?"
Alapból természetellenes. És neked ettől miért lesz jobb?
@38 - nõk elleni erõszak: az egész eszmefuttatás úgy rossz ahogy van. Egyrészt millió ok miatt lehet válni, az általad említett egy a sok közül. Másrészt a legdurvább dolgok pont a muzulmán országokban történnek: megkövezés/megkorbácsolás/savval leöntés olyan "bünökért", mint iskolába menni, levenni a fátylat vagy nemi erõszak áldozatává válni.
Melegek: Nekik jobb és senkinek nem rosszabb (eltekintve azoktól akiknek fáj mások öröme), tehát már pozitív a mérleg. A természetellenesség is csak jól hangzó nonszensz, az állatvilágban is van homoszexualitás. Az meg kifejezetten pozitív, hogy nem mások képzeletbeli barátai mondják meg, ki mit csináljon.
Sok ok miatt lehet válni, de mindenki tudja hogy a leggyakoribb okok a családon belüli erőszak és a házasságtörés. Hiába próbálod szépiteni. Nyugaton sokkal több a válás mint muszlim országokban. Az meg szánalmas hogy egyes eseteket úgy próbálod beállitani mintha általános lenne minden muszlim országban. Hasonló durva gyilkoságok mindenhol történnek.
Javaslom nézd át az EU jelentését és a NANE véleményét:
Melegekről meg még annyit hogy senki sem születik annak. Menete közben lesznek azok. Mindenhol vannak ilyenek és persze ugyanugy jogaik vannak mint más embereknek de hogy házasodjanak és utána még gyereket is örökbefogadjanak semmiképen sem kellene támogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!