3 hektáros termőföld 5000ft-ért jó üzlet?
attól, hogy van egy területed ami semmit nem ér, de közben szennyezi a környező terelteket (amiknek az értékcsökkenéséhez vezet) mindenkinek jobb ha azt a köz a pénzén megcsinálja
és egyébként ez a "termőföld" semmivel sem lett nagyobb érték
de gondolom te az Együtt(magyarország tönkretételéért) pártközleményét akarod egyedül legitimnek tekinteni, akik még életükben nem láttak földet
"Az első hozzászólásodban azt írtad,hogy rekultiválandó föld akkor sem kellene,ha az eladó fizetne érte.Tehát az értékét épp a rekultiválás adja,amit eu-s pénzből végeztek el."
Ez azt jelenti, hogy az értéke jóval a 0 alatt található.
"Hát,kíváncsi lennék rá,hogy ha egy "mezei polgárnak" lenne egy ekkora szennyezett földdarabja,mely káros hatással van a szomszédos földterületekre,megoldaná-e a problémát az önkormányzat,pláne úgy,hogy utána visszavásárolhatja 5000ft-ért a területet.Egyébként én több helyen is azt olvastam,hogy rekultiválás után, idővel mezőgatdaságilag használhatóvá válhat a föld, persze nem mindig.Egyébként a témával több párt is foglalkozik,nem csak az "Együtt"(DK,Jobbik,stb.)."
Ha az önkormányzat rekultiválja, vagy így megoldja, bár államosításos rekultiválás pl az illatos úton is csak elég későn történt. De már korábban is kifejeztem, hogy az uniós támogatási szabályzás a hibás a kérdésben.
Az meg nem nagyon érdekel, hogy ki foglalkozik vele, pártpolitikától független a kérdés véleményem szerint. Emiatt sem az adott párt támogatója sem ellenzője nem leszek.
"Ha most is értéktelen a terület,miért vette meg?Ha nem értéktelen,akkor meg miért kapta meg ilyen olcsón azok után,hogy közpénzt költöttek a rendbetételére?"
Azért mert egyrészt az övé volt, és így adta át, szintúgy jelképes összegért, hogy vissza szeretné kapni, másrészt nem csak mezőgazdasági területhasználat van, (pl lehet ott szeretne valamely családtag lakni)
Jobb lenne, ha lopott volna pár milliót a rekultivációra? Holott így a község számára kedvezőbb.
Uniós, csak erre, de erre korlátlanul elkölthető forrást kaptak rá, aminek hasznát a talaj és vízszennyezés elmaradása miatt a teljes közösség érzi.
"De talán épp ezért adja az unió csak önkormányzatoknak a támogatást.Azért,hogy ne magánszemélyek nyerészkedjenek rajta."
Cserébe a "szomszédok" telke menjen tönkre? Plusz a talajvíz, esetleg a környéken lévő természetes vizek?
A lakóépület egy "ha" tehát nem vonhatunk le belőle következtetést.
"És azért engem zavar egy kicsit,hogy a polgármester "üzletel" az általa vezetett önkormányzattal.Ahogy mondani szokták,nem elég tisztességesnek lenni,annak is kell látszani.Ebben az esetben én a mondás egyik feléről sem vagyok meggyőződve. De hát,ez van,ilyen kételkedő vagyok."
Vázolj fel egy olyan megoldási módot, ami szerinted működött volna, továbbá nem ütközik az általad említett aggályokba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!