Azt hiszitek, ha megemelik válságban a multik adóját, akkor maradnának?
Anélkül, hogy átmenjenek máshová (pl,Szlová-Kia)
Szóval értem én, hogy sokszor fölöslegesen támogattunk multikat (Hankook gumigyár).
De ezt már utólag lehetetlen visszavenni.
Kivéve ha mindenkit megadóztatsz... de akkor annak is fizetnie kell, (Suzuki, Győr), aki nem kapott támogatást.
A válasz megírásának időpontja: ma 07:46
gratulálok a magyar számítógépedhez, a magyar autódhoz.
megsúgjátok nekem, hogy milyen magyar számítógépek és autók vannak???
azért elnézést már, de tegyünk különbséget a "multik elküldése" és kkv-k támogatása között. nem kell és nem is szabad a multikat elküldeni ahhoz, hogy a kkv-at támogatni lehessen.
mégegyszer: ki foglalkoztat feketén? a multi???
Nehéz veletek érvelni, mert ahány jobbikos, annyi különvélemény:)
1. Profit külföldre vándorol multik esetében - ez igaz, ezt már 1000x megállapítottuk, mint hátrányt
2. "Kedves kérdező, utánanéztél annak, hogy ugyanakkora forgalom mellett mennyit fizetnének a hazai vállalkozók?"
--> Ez igaz, többet fizet be a kisbolt, de iszonyatosan magas árakkal dolgozik, kiszipolyozza a vásárlókat.
konkrétan minden 25-30%-al olcsóbb, azonos márkákból.
3. A multik néha újra befektetik a hasznot az országban (termelésbővítés, kutatás), de számos magyar cég (MOL) is máshol fekteti be a hasznot. ez a piacgazdaság.
Kérdező, én nem vagyok jobbikos, pártfüggetlen vagyok, és összességében utálom a politikát, de azt próbáld megérteni, hogy a külföldi multikat támogatják a hazai cégek helyett. A MOL kinőhette magát, és ez jó, de ez csak egy. Sokaknak vannak még jó ötlete is, ha támogatnák, meg is valósulhatna. A multi nem fog elmenni, míg profitja van, akkor se, ha nem kap kedvezményt, de a hazaiak be fognak jelenteni és nem fognak feketén foglalkoztatni, ha kapnak támogatást, nem fogja megszívni a munkavállaló, ha véletlenül kiderül, nem kell hónapokig (évekig) bíróságra járni a probléma rendezéséért (én érintett voltam sajnos).
Egy kérdés, te most alkalmazott vagy, vagy pedig vállalkozó? Ha alkalmazott vagy, mernél vállalkozni, ha lenne egy jó ötleted, el tudnál indulni tudván, mennyit kell fizetni akkor is, ha nincs bevételed? Ha vállalkozó vagy, mióta, és felfuttattad-e már, hogy a profitod több legyen, mint a veszteség, és ha igen, mennyi idő kellett hozzá?
Nem vagyok vállalkozó, nem is mernék, mert a tőzsdézéssel is buktam százezereket.
Hát amit mondasz az teljesen igaz, a multik előnye tisztességtelen. És ezt meg kell szüntetni, hihetetlen h a KKV-k kevesebb támogatást kapjanak, mint a multik.
De amit a Jobbik mond -fizessék vissza!- egyszerűen képtelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!