Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azt hiszitek, ha megemelik...

Dávid kérdése:

Azt hiszitek, ha megemelik válságban a multik adóját, akkor maradnának?

Figyelt kérdés

Anélkül, hogy átmenjenek máshová (pl,Szlová-Kia)

Szóval értem én, hogy sokszor fölöslegesen támogattunk multikat (Hankook gumigyár).

De ezt már utólag lehetetlen visszavenni.

Kivéve ha mindenkit megadóztatsz... de akkor annak is fizetnie kell, (Suzuki, Győr), aki nem kapott támogatást.

2010. ápr. 7. 00:51
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Én a közgazdasági szakközépiskolában azt tanultam még a multikról, hogy azért multik, mert NAGYOK, és a nemzetközi piacon sok helyen ott tudnak lenni, több országban. Nem azért multi, mert külföldi alapítású. Magyar alapítású cég is kinőhetné magát multivá, ha nem lenne visszahúzva, mert miért ne? Mi is kint lehetnénk a nemzetközi piacon nagyokként több országban, nekünk is lehetne multink. Jó lenne, nem? Szóval a multi önmagában még nem rossz, csak nekünk nincs, mert el van nyomva, mert nem támogatják a cégeinket, hogy kitörhessenek, mert a külföldit támogatják a hazai helyett. Ezzel azt én nem mondom, hogy a külföldi nem jó, mert van, ami jó (van olasz cipőm - 13 éve cipő! -, kínai ruhám - méretben ezek jók -, Walt Disney az egyik példaképem, van samsung telefonom, T-mobil feltöltőkártyám, opel autó a családban), a baj az, hogy a magyar cégeket nem engedik, hogy versenyképesek lehessenek, pedig mi is tudnánk olyant csinálni, mint a TESCO, nem kell hozzá nagy kunszt, tudunk sült krumplit készíteni, meg finom szendvicseket, mint a meki és a burgerking, van túrórudink (keresztanyám Svédországban dolgozik évek óta, ott nincs, ha jön, mindig visz magával a svéd barátainak is), vannak tehetséges embereink, akiket nem hagynak érvényesülni, pedig ugyanazokat tudnánk, mint külföld. Ennyi kéne csak, a versenyhez egyenlő esély magyarnak és külföldnek.
2010. ápr. 7. 11:18
 32/39 anonim ***** válasza:
Utolsó, attól tartok ez túl bonyolult volt a fanatikus MSZP és Fidesz hívőknek. Engem a Fideszben különben ezek zavarnak a leginkább: nem beszélnek semmiről az égvilágon, ami érdekelne (multik, cb., államadósság...)! Ha semmi mást nem csinálnának, csak legalább beszélnének ezekről a problémákról, már lehet, hogy rájuk szavaznék, mert az azt jelentené, hogy foglalkoznak azzal ami érdekel, ami szerintem számít.
2010. ápr. 7. 11:57
 33/39 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 07:46

gratulálok a magyar számítógépedhez, a magyar autódhoz.

megsúgjátok nekem, hogy milyen magyar számítógépek és autók vannak???

2010. ápr. 7. 13:23
 34/39 anonim ***** válasza:

azért elnézést már, de tegyünk különbséget a "multik elküldése" és kkv-k támogatása között. nem kell és nem is szabad a multikat elküldeni ahhoz, hogy a kkv-at támogatni lehessen.

mégegyszer: ki foglalkoztat feketén? a multi???

2010. ápr. 7. 13:34
 35/39 A kérdező kommentje:

Nehéz veletek érvelni, mert ahány jobbikos, annyi különvélemény:)

1. Profit külföldre vándorol multik esetében - ez igaz, ezt már 1000x megállapítottuk, mint hátrányt

2. "Kedves kérdező, utánanéztél annak, hogy ugyanakkora forgalom mellett mennyit fizetnének a hazai vállalkozók?"

--> Ez igaz, többet fizet be a kisbolt, de iszonyatosan magas árakkal dolgozik, kiszipolyozza a vásárlókat.

konkrétan minden 25-30%-al olcsóbb, azonos márkákból.

3. A multik néha újra befektetik a hasznot az országban (termelésbővítés, kutatás), de számos magyar cég (MOL) is máshol fekteti be a hasznot. ez a piacgazdaság.

2010. ápr. 8. 00:36
 36/39 anonim ***** válasza:

Kérdező, én nem vagyok jobbikos, pártfüggetlen vagyok, és összességében utálom a politikát, de azt próbáld megérteni, hogy a külföldi multikat támogatják a hazai cégek helyett. A MOL kinőhette magát, és ez jó, de ez csak egy. Sokaknak vannak még jó ötlete is, ha támogatnák, meg is valósulhatna. A multi nem fog elmenni, míg profitja van, akkor se, ha nem kap kedvezményt, de a hazaiak be fognak jelenteni és nem fognak feketén foglalkoztatni, ha kapnak támogatást, nem fogja megszívni a munkavállaló, ha véletlenül kiderül, nem kell hónapokig (évekig) bíróságra járni a probléma rendezéséért (én érintett voltam sajnos).

Egy kérdés, te most alkalmazott vagy, vagy pedig vállalkozó? Ha alkalmazott vagy, mernél vállalkozni, ha lenne egy jó ötleted, el tudnál indulni tudván, mennyit kell fizetni akkor is, ha nincs bevételed? Ha vállalkozó vagy, mióta, és felfuttattad-e már, hogy a profitod több legyen, mint a veszteség, és ha igen, mennyi idő kellett hozzá?

2010. ápr. 8. 09:40
 37/39 A kérdező kommentje:

Nem vagyok vállalkozó, nem is mernék, mert a tőzsdézéssel is buktam százezereket.

Hát amit mondasz az teljesen igaz, a multik előnye tisztességtelen. És ezt meg kell szüntetni, hihetetlen h a KKV-k kevesebb támogatást kapjanak, mint a multik.

De amit a Jobbik mond -fizessék vissza!- egyszerűen képtelenség.

2010. ápr. 8. 22:03
 38/39 anonim ***** válasza:
Szerintem a Jobbik is ezt akarja, hogy minimum egyforma legyen a támogatás, de hogy ne a külföldit támogassák jobban, csak egyesek szeretik ezt eltúlozni, egyébként meg lássuk a medvét, én nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy tényleg tudnak-e valamit tenni annak érdekében, hogy a hazai cégek ne legyenek elnyomva, és érje meg nekik bejelenteni a dolgozókat és ne feketén oldják meg. Jelenleg sokan azért feketéznek, mert többe kerül a leves, mint a hús.
2010. ápr. 9. 16:40
 39/39 A kérdező kommentje:
Maga a Jobbik túlozza ezt el. Csak remélem, h nem gondolják komolyan.
2010. ápr. 12. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!