Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azt hiszitek, ha megemelik...

Dávid kérdése:

Azt hiszitek, ha megemelik válságban a multik adóját, akkor maradnának?

Figyelt kérdés

Anélkül, hogy átmenjenek máshová (pl,Szlová-Kia)

Szóval értem én, hogy sokszor fölöslegesen támogattunk multikat (Hankook gumigyár).

De ezt már utólag lehetetlen visszavenni.

Kivéve ha mindenkit megadóztatsz... de akkor annak is fizetnie kell, (Suzuki, Győr), aki nem kapott támogatást.

2010. ápr. 7. 00:51
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
25%

Győr az milyen multi?:)

ez a vona és haverok bolond ígérgetései hogy szavazzanak rájuk, természetesen hülyeség.

meg ha kivonulnak, nem 11 % lesz a munkanélküliség hanem 25%.

továbbá a multi kb az egyetlen hely, ahova nem kell szakképesítés hogy felvegyenek.

2010. ápr. 7. 00:57
 2/39 anonim ***** válasza:
70%

amugy győr gondolom az audira gondolsz.

4 éve az audi is fizet adót.

2010. ápr. 7. 01:00
 3/39 anonim ***** válasza:
100%

1. Milyen válságban?

2. Mért ne maradnának?

3.Ha elmennének meg tudnék élni. Ma küldöm a megrendelőt a praktikerbe hogy vegye ott meg az ajtót. Háromszor annyiért tudom legyártani. Be is zártam.

2010. ápr. 7. 01:17
 4/39 anonim ***** válasza:
67%
Hirtelen megugrana a belföldi kereslet ha kimennének. Annyi munkahely teremtődne csak ezzel az egy döntéssel, hogy nem győznél nemet mondani az állásajánlatokra.
2010. ápr. 7. 01:20
 5/39 anonim ***** válasza:
65%
Még jó, hogy a kereskedelem úgy működik, hogy amíg valahol van profit, ott maradnak. Amúgy ha magyar cégek lennének támogatva, lehet, hogy 1-2 magyar cég kinőhetné magát multivá, mert lenne miből. Ez nem jutott még eszedbe? Kivonulhatna 1-2 magyar termék a nemzetközi piacra nagyban, nem lenne jó? És akkor nem a mi forintjaink vándorolnának összevissza a nagyvilágban, hanem hozzánk jöhetne kintről is profit.
2010. ápr. 7. 01:22
 6/39 anonim ***** válasza:
62%
Utolsóka egyetértek, ha ezeket egyszer sikerülne innen kitakarítani egykét hónapon belül már mindenkinek lenne munkahelye és az is elfelejtenénk mennyi volt a minimálbér.
2010. ápr. 7. 01:25
 7/39 anonim ***** válasza:
90%
Piac és kereslet van itthon is elég. Még ha nem exportban gondolkodunk akkoris már sokkal jobban élnénk ha a hazai piacra mi termelhetnénk nem a kínai meg a német. És még nem is beszéltünk arról hogy a mi forintjainkat nem pedig nem hordanák ki.
2010. ápr. 7. 01:28
 8/39 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországot egykor Európa éléskamrájának hívták, és ez nem volt véletlen. Most nemhogy a nemzetközi piacra, de a hazaira se éri meg "termelni". Nagyszüleimtől fillérekért veszik át a gyümölcsöt (nagyapám dühében kivágta az almafáikat - híres szabolcsi alma -, mert több pénzbe került megtermelni, mint amennyit kaptak érte). Ez csak egy példa, csak szemléltetésként. Sok tehetséges fiatal inkább kimegy külföldre, mert itt nem él meg. Én is kimegyek külföldre, de ez csak az egyik ok, a másik az, hogy meg akarok tanulni egy technikát, amire külföldön kaptam lehetőséget, amivel a nagyok dolgoznak, és amit itthon azért nincs lehetőségem ezt tanulni, mert nem vagyok valakinek a valakije. De ha lenne is lehetőségem itthon, az itthon alkalmazott technika eltörpül attól, amivel a nemzetközi nagyok azt az eredményt elérik, amivel töretlen a sikerük már régóta. Én ezt meg akarom tanulni, és haza akarom hozni. Kaptam egy lehetőséget, most azon dolgozok, hogy egyre közelebb kerülhessek hozzá. Ha hazahozom, már a tudás és a módszer meglesz, de jó volna, ha addigra lenne lehetőség elindulni is, ami kevésbé ráfizetéses, mint most, mert nem az a baj, hogy a külföldi multik adója nem nagy, hanem az, hogy a hazaiak adója nagyobb, mint a külföldi multiké, mert a kedvezményeket nem a hazaiak kapják, hanem a külföldiek. Ha nekem lesz lehetőségem elindulni a már megszerzett tudással és módszerrel, ez az általam képviselt terület a nagyok közé emelhetné hazánkat, sőt, kivinném a nemzetközi porondra.
2010. ápr. 7. 01:38
 9/39 anonim ***** válasza:
01:38 ezzel most sokan vannak így az országban hogy amit termelnek nem tudják eladni. És érdekesmód kintről meg özönlik befelé a minősíthetetlen silány áru..
2010. ápr. 7. 01:41
 10/39 A kérdező kommentje:

Hát azt hiszem ti a mezőgazdaságról beszéltek.

Igen Győr=Audi, Esztergom=Suzuki

Ugyanakkor magyar személyautógyár,magyar mobilgyártó a Nokia helyett, nemigen van. Szóval lehet belső keresletre operálni,csak nem nagyon érdemes.

De a mezőgazdaság az más tészta. És kívánom h járj sikerrel utolsó kommentelő!

Azt meg nem értem h miért lenne sok munkahely, ha kimennének a multik. Ki milyen munkahelyre gondolt. Sajnos az Eu-ban nem lehet támogatni magyar cégeket, mint mondjuk kínában teszik.

Szóval nem értem miről beszéltek...

2010. ápr. 7. 02:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!