Ha nov1-től megemelik az alkohol jövedéki adóját, akkor mennyibe fog kerülni egy fél liter s-budget voda?
260 forinttal lesz drágább egy üveg, ha minden igaz.
(2761 Ft volt eddig egy liter szeszre, azaz fél liter 37,8%-os vodkára 517 Ft volt. Ha nem számoltam el. A vodka adója 50%-kal emelkedik, mert nem tartozik az 1-14-es EU-kategóriákba.)
A kategóriák itt, ha érdekel még valakit.
Bocsánat, elnéztem valamit.
26 forinttal emelkedik, ha tényleg "vodka" van ráítva. 50%-ot gyakorlatilag csak a nevenincs szeszek kapnak, mint pl. az ízesített kommersz, a fütyülős, stb. Aminek van korrekt elnevezése és követelményei (gin, akvavit, vodka, stb), az alig drágul.
Azok az italok drágulnak,amik elég olcsó és az alacsonyabb jövedelműek vásárolják.
A márkás,drága italok nem,amit a jómódúak vesznek.
Az ő egészségükre nem kell annyira vigyázni! Vagy csak nem akarják őket megsarcolni.
Kösz a pontos választ!
Egyébként s-budget VODA, D-vel, mert nem vodka, csak vodka aroma van benne. :D
Amúgy csoró egyetemistaként csak erre fussa, ha lenne pénzem, természetesen én sem ilyen sz*rokat innék.
A bort sajna a gyomrom nem bírja, mert savas.
Az alkoholos italokat és a tisztaszeszt többnyire külföldről kell behozni, mert a környező országokban sokkal olcsóbb - egyrészt az alacsonyabb ÁFA, másrészt az ottani alacsonyabb fogyasztói ára, harmadrészt - pl. a bankkártyás fizetésnél használatos deviza-alapú banki elszámolás miatt.
A magyar pénzügyőrség meg hajthat a sose beérkező bevételre - jövedéki adó és egyebek - amely viszont így kőkeményen elmarad. Lehet tehát örülni, hisz szegény ember vízzel főz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!