Azt hiszitek, ha megemelik válságban a multik adóját, akkor maradnának?
Anélkül, hogy átmenjenek máshová (pl,Szlová-Kia)
Szóval értem én, hogy sokszor fölöslegesen támogattunk multikat (Hankook gumigyár).
De ezt már utólag lehetetlen visszavenni.
Kivéve ha mindenkit megadóztatsz... de akkor annak is fizetnie kell, (Suzuki, Győr), aki nem kapott támogatást.
04:29 - Számítógépet csak szakboltból! Soha nem vásárolok nagyáruházláncban (tehát tescoban, corában, auchanban, mediamarktban vagy hasonló helyeken) számítógépet, mert a minőség és az ár nincs arányban, azt az árat nem éri meg, lehet, hogy sokat járok utána, mire jót kapok, de ez nem számít, mert nem akarom, hogy 2-3 hónap múlva a gépem felmondja a szolgálatot, úgyhogy a számítógéppel pont rossz a példád.
(a hologramot magyar tudósnak köszönhetjük...)
Na, akkor pontokba szedem, hogy a liberálisok is megértsék:
1. A Jobbik VILÁGOSAN megmondta, hogy két féle multi van:
- a termelő (pl. Audi, Suzuki)
- és az élősködő (pl. Tesco)
2. Ez utóbbit kívánja a Jobbik megadóztatni
3. Ha egy vagy kettő ezek közül ki is megy, azonnal jön helyette másik, hiszen amúgy is tolonganak a vásárlókért
4. De ha mind kimegy az se baj, hiszen:
- egy Tesco működtetése semmiféle olyan "technológiai fölényt" nem igényel, amivel mi esetleg ne rendelkeznénk
- valamint ha kimennek akkor végre a magyar élelmiszereknek is lenne piaca, hiszen nem volna aki mesterségesen kiszorítsa őket
5. A termelő multikat (Audi Suzuki) pedig senki se bántaná, úgyhogy erről a témáról legyetek szívesek leszálni és befelyezni a csúsztatásokat!
Remélem elég érthető voltam.
Már kezdem megszokni hogy ha a Jobbik vagy élből vagy közvetve szóba kerül, annak mindig valami hazugság csúsztatás a bevezetője.
De az már maga az agyrém kategória hogy az ilyen emberek nem képesek bizonyos alapvető gazdasági mechanizmusokat megérteni.
Amíg a magyar főhullámú kereskedelem piaci részesedést nagy részben a multik uralják, addig gyakorlatilag minden megtermelt tőkét kivisznek az országból. Egyrészt mert nem adóznak rendesen, másrészt mert az adó jogszabályainkat úgy játsszák ki ahogy akarják, és egyszerűen a magyar cégeket megölik.
Nem jön létre a profit újratőkésítés, nem alakul ki enne a komparatív hatása a gazdaságban. Az az, aminek itt kellene maradni évről évre és újratermelődve folyamatosan tőkésíteni kellene a gazdaságot, az elmarad.
Addig amíg ez így megy, nem nő természetesen a fogyasztásunk, nem születhetnek érdemben új munkahelyek, nem nőnek a béreink. Haldoklik a gazdaság.
20 éve megy ez így, és az elmúlt 10 évben egy olyan kritikus tömeget képvisel, amin ha nem változtatunk akkor teljesen és végérvényesen padlóra kerülünk!
Ezt olyan nehéz megérteni?
No kedveskéim. Most voltam tankolni a tesco kúton. És mert én magyar vagyok utána lementem brigi boltjába venni egy üveg bort. (2km) Gondoltam ha már ottvagyok megkérdem mi erről a véleménye. Ő is azt mondta hogy mióta ezek a rühek itt élősködnek 40% nem tévedés negyven százalékkal esett a forgalma vissza. És nem azért haragszik a tescora ami ott olcsóbb, hanem mert az olcsó reklámmal elcsalják a vevőt és bemutatott néhány terméket mely lényegesen drágább a tescoban, mégis a paraszt hamár ott van ott veszi meg. Igazolom mert olyan termékek voltak melyeknek énis láttam az árát ott is. És elmondta, ha ez így marad két éven belül bezár és nem csinálja tovább. Én már másfél éve küldöm át a megrendelőt Szolnokra a praktikerbe. Tömören tönkrementem. Két éven belül Brigi is. Egyetlen kérdésem van:
Tőletek ki fog vásárolni? Az angol tesco tulaj. Jól fotok élni és mindezt magatoknak köszönhetitek. Gratulálok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!