Megszavazták, hogy megint legyenek nyitva vasárnap a boltok. Az eladó az nem ember? Neki nem lehet hétvégéje? Az ő családja nem számít?
Ne haragudj, hogy megkérdezem, de te személyesen a KDNP-től vagy, kérdező? Semjén vagy Harrach? Mert amiket írsz, azok mintha egyenesen onnan jönnének.
Eleve nem értem, minek ide bekavarni a vallást. Ezt is csak a KDNP merte felvállalni, hogy ebből vallási kérdést kell csinálni. Holott ez kb. a vicc kategória.
"Sok kommentelő válaszából leszűrhető az, hogy nemv tisztelik sokan a vasárnapot."
Ezt nem értem. Mit lehet tisztelni egy napon?
"Feltenném a kérdést, hogy sokan azért akarnak vásárolni vasárnap, esetleg szombaton, mert képtelenek arra, hogy a családjukkal törődjenek?"
Kb. itt gondoltam azt, hogy csak azért is lázítani akarsz. Mi a franc a kapcsolat a kettő között? De most komolyan, ezt magyarázd el. Ez egy nagyon jó univerzális "érvelés", hogy "nem törődsz a családoddal", de teljesen semmitmondó, közben meg egymástól független dolgok közé képzelsz kapcsolatot.
"Ha nincs családjuk, akkor netán szépirodalmi könyvek lapjait forgassák?"
Ez is tiszta KDNP. Más mondja meg nekem, hogy én mit csináljak vasárnap. Művelődjek. Hát kösz, pont ez a legrosszabb az egészben.
"Evéshez, iváshoz szükséges dolgok beszerzésére rendeltetett a vasárnap? Vagy a másik hétvégei nap?"
És a hétfő annak rendeltetett? Egyáltalán mi az, hogy egy nap valaminek rendeltetett? Az ilyen magasztos(nak tűnő) szövegektől el tudnám hányni magam.
"Pótlék nélkül."
Arról meg nyilván a vásárló tehet, hogy a dolgozó nem kap pótlékot - törvényellenesen. Nem a kormány, akiknek a törvényes betartását ellenőrizni kéne. Ugyanezzel az erővel az nem fordulhat elő, hogy valakit dolgoztattak vasárnap a törvény hatálya alatt is? Törvényes szigorításával nem érsz el nagyobb törvénytisztelést.
"Az pofázzon, aki élt eladói fizetésből."
Igazad van, az sokkal jobb, amikor a közmunkásokat küldik ki havi 50-ért vasárnap árkot pucolni, persze a pótléknak a fogalma sem ismert. Azzal nincs gond, mert Viktor úgy gondolja, hogy az rendben van.
Amúgy sem értem, hogy jön ide a fizetés, jelenleg a vasárnapi munkavégzésről van szó. Sajnos vannak rosszul fizető munkák, de nem a bolti eladó a legalja.
"Egyébként, ha diktatórikusan köteleznék a vasárnapi nyitvatartást"
Már az alapvetést sem értem, soha senkit nem köteleztek sem diktatórikusak, sem demokratikusan nyitvatartásra.
"akkor annak az kell, hogy legyen az ára, hogy azt feláron keresztül fizessék meg a vásárlók az eladóknak"
Szerinted kik fizetik meg, de komolyan? Mivel a kereskedő a vásárlókból él, ezért a vásárlók fizetik meg.
"Ötven százalék az kevés. Háromszáz százalék talán ok."
Miért nem rögtön 500? Maradjunk már a realitások talaján.
"Az eladó is ember. Tiszteld."
Megint ez a magasztoskodás. Ki mondta, hogy nem tiszteli az eladókat? Senki nem állított ilyet, aztán mégis úgy gondolod, hogy ezt ide be kell szúrnod.
Külön érdekesnek tartom, hogy te is, mint a KDNP, csak és kizárólag a bolti dolgozókra hegyezed ki a kissé félrecsúszó érvelésed. Pedig, ha mindenki a családjával csinálja a programot hétvégén, akkor a szórakoztatóiparban lesz szükség egyre több munkára. Őket ki fogja sajnálni? Ja, hogy senki? Ezt hívják álszentségnek. (Megjegyzem, a vásárlás is lehet szórakozás, családi program. Értem én, hogy ezt te elvből elutasítod, de attól még lehet.)
"Ne rinyálj, hogy ott vagy és hogy milyen rossz, hogy vasárnap is dolgoznod kell. Én mind a hét napon folyamatosan dolgozok. Ez van"
Látod, 19 évig tanultál és ennyi eszed van. 19 évig tanultál és még így is csak egy magyar proli vagy, aki a "dögöljön meg a szomszéd tehene" elven dönt a témában.
Ez arról szól, hogy van egy réteg akinek jó volt most egy évig és neked b****a a csőrödet, mert te is egy sz**ó helyen dolgozol. Ugyanez a baja a maradéknak, aki örül a nyitásnak.
Ha valaki vállalta, hogy sz*t lapátol egész nap és jön a kormány, azt mondja neki, hogy lapátoljál nai 2 órával kevesebbet, akkor az átlag magyarnak ez is b***ná a csőrét, hiszen neki nem mondta a kormány,hogy dolgozzon kevesebbet.
Önző patkány társadalom.
Szórakozàsra hétvégén van idő, akkor az abban dolgozók nem naj, h dolgoznak?
Nekem meg bevásàrolni vasàrnap van időm, mivel sokra megyek azzal, ha a bolt hétköznap pont az én munkaidőm alatt van nyitva.
Szerintem felesleges a kérdezővel és a másik válazsolóval vitázni. Nyilvánvalóan képtelenek elfogadni a normális érveket, reagálni rá -a fröcsögésen kívül- nem tudnak, viszont amint találnak egy negyed tagmondatot, amibe -ha nem veszik figyelembe a mondandót és szövegkörnyezetet- bele lehet kötni majd építene rá egy kisregényt, telis-tele olyan állításokkal, amiket képtelen alátámasztani.
Szerencsére a többség nem azt akarja, amit ők, probléma nincs.
Az viszont elég szomorú, hogy szerintük 1 napon lehet a családdal foglalkozni, mert a többin biztos elpárolognak vagy valami hasonló.
Mióta világ a világ a vásárokat vasárnap tartották.
Hánemháde?!
Nem mindegy egy eladónak, hogy egy multinak vagy közvetlenül egy hájas kereskedőnek dolgozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!