Megszavazták, hogy megint legyenek nyitva vasárnap a boltok. Az eladó az nem ember? Neki nem lehet hétvégéje? Az ő családja nem számít?
Egy kedves kommentelő ezt írta:
""Ide vonatkoztatható vallási elv: Ne lopj!"
Ez egy sima erkölcsi elv, kereszténységtől független."
Válasz: Tehát már találtunk egy olyan pontot, amiben már egyetértünk. Köszönöm. De hol a többi pont, melyek azok? Fejtsük fel.
Az egyik kedves kommentelő ezt írta:
"De a gondolkodási és a logikus képességeket ezzel nem sajátítod el. Többet kellene olvasnod. Sok sikert neked az életben! Az ember bármely korában tanulhat még tovább! Rád fér!"
Válasz:
Köszönöm ezen gyémántsoraidat és igérem, hogy többet fogog olvasni és elkezdek logikai dolgokkal illetve renszerelméleti tanulmányokkal foglalkozni. Mégegyszer köszönöm.
Köszönöm a biztatást is, hogy sosem késő elkezdeni a tanulást. Tehát bármilyen korban meglehet ezt tenni, így az én koromban is. Mégegyszer köszönöm! Hálás szívvel teszem ezt.
Korlátok. Ez a szó tág fogalom. Szerinted én korlátolt vagyok. De hol vannak a te korlátaid? Tehát, nekem vannak egészséges gátlásaim. Ezért is tisztelem az eladói társadalom jogait. Persze erre azt mondod, hogy vannak olyan eladók, akik vasárnap is mennének dolgozni. Nem mennének, ha tisztességesen meg lennének fizetve. Azért mennek be vasárnap is dolgozni, mert az számukra mnuszáj. Alap létkérdés.
Kérdezd meg őket, hogyha havi nettó 200-250 ezer forintot keresnének, hétfő és szombat között (5 munkanap alatt, 40 órában), akkor vajon vágynának-e arra, hogy mondjuk 3500-4000 forintért(sok helyen nem kaphatják meg a hétvégi bérpótlékot), még vasárnap is dolgozzanak?
Persze nem mondom, hogy bizonyos helyeken ez így van, de itt vegyük alapul az általános helyzetet.
Na meg félnek. Mert ha esetleg nem akarnak vasárnap dolgozni, akkor munkavállalói szempontból hátrányos helyzetbe kerülnének azokkal szemben, akik vasárnap bemennek dolgozni azért, hogy jópontokat szerezzenek a főnökségnél, a tulajdonosnál.
Ha nem tetszik nem mész vasárnap vásárolni.
A vegák többsége sem akarja megtéríteni a normális felfogású (húsevő vagyis mindenevő) embereket.
Egy kedve kommentelő ezt írotta, válaszolta:
"Ha nem tetszik nem mész vasárnap vásárolni.
A vegák többsége sem akarja megtéríteni a normális felfogású (húsevő vagyis mindenevő) embereket."
Igen, ez lehet, hogy így van, de szerintem a vegák között is vannak természet és állatbarátok, tehát, egy jórészük nyilván örülne annak, ha az emberek leszoknának a húsevésről.
Egyébként én fogyasztok húst, bevallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!