Megszavazták, hogy megint legyenek nyitva vasárnap a boltok. Az eladó az nem ember? Neki nem lehet hétvégéje? Az ő családja nem számít?
Egy kedves kommentelő ezt írta:
"A kérdezőt szelektíven érdeklik a tények.
Ő felhozhatja érvként, de a véleménye ellen szóló tényeket nem fogja föl."
Válasz:
Mondtam már, hogy nem vagyok rosszindulatú kommentelő. Mert ha az lennék, akkor rosszindulatú kommentelő lennék. Ez nyilvánvaló, kérem.
Nem szelektíven érdekelnek a dolgok, hanem több szempontból szemlélem azokat.
Egy kedves válaszoló ezt írta:
"Érdekes, hogy aki szellemet lát, őt az elmegyógyintézetbe viszik, mert mentálisan beteg, de aki a vallásról prédikál őt nem. Amúgy sem értem kedves kérdező, hogy eme politikába miért kell belevonni egy ember által kreált vallási szervezetet."
Tulajdonképpen nem a vallási szervezetet kéne belevinni a politikába, ezért kérlek, hogy erre ne is utalj. A vallás által közölt értékeket kéne átültetni a napi politikai gyakorlatba. Na meg a napi gazdasági életbe is egyaránt.
Egyébként én is hiszek a szellemekben. Tudom, hogy
vannak, és azt is, hogy van lélekvándorlás is.
Az egyik kedves kommentelő ezt írta:
"Szerintem a kérdező elmeháborodott"
Kérem, hogy mellőzzük a megbélyegzést, lejáratást.
"A vallás által közölt értékeket kéne átültetni a napi politikai gyakorlatba. Na meg a napi gazdasági életbe is egyaránt.
Egyébként én is hiszek a szellemekben. Tudom, hogy
vannak, és azt is, hogy van lélekvándorlás is."
Na most jól pofán ütötted magadat kérdező. Elsőnek a válaszod második felére válaszolok. Ha hiszel a lélekvándorlásban akkor nem vagy keresztény, hanem a hindu vallás felé hajlasz, tehát ne prédikálj keresztény eszmékről. Ha hiszel a szellemekben ugyanúgy ne prédikálj a Bibliai témákról, hiszen ha a Biblia igaz akkor a szellemek nem. vice-versa. Ezzel pofán ütötted magadat, de elég jól. Köszönjük, hogy kiderült, milyen keresztény vagy! Semmilyen.
Most az első részre válaszolnék:
A legnagyobb baromság, hogy a vallást a politikába belerakni. A történelem bebizonyította önmagát, ha a vallást a politikába rakod akkor katasztrofális dolgok fognak történni, ahogy a gazdaságba sem kell berakni. Miért is kéne berakni? Több ateista van, mint vallási fanatikus. Meg melyik vallást akarod berakni? Kereszténységet? Elenyésző mennyiség van belőle, aki tényleg úgy él, szóval ne beszélj butaságokat. Amúgy is már bizonyított tény, hogy a vallás humbug. Nem értem miért kell 2 ezer éve kitalált dolgokról beszélni.
Az egyik kedves válaszadó hozzászóló ezt írta, jegyezte meg, fűzte hozzá a kérdéshez:
"Mondod ezt te? :D Aki már a válaszolókra kollektíven rásütötte, hogy munkatábori őrök, meg keresztény- és magyarellenesek? Meg még ki tudja miket?"
Kérem szépen, én mindig tartózkodom az általánosításoktól, ezért azt nem is teszem. Tehát nem igaz, hogy én bizonyos érdekcsoportokat vagy érdekcsoport szerveződéseket megbélyegeznék, azokra bármit is rásütnék.
Persze nem állítom, hogy az érdekcsoportok tagjai között nem lehetnek szélsőséges érzelmű emberek, személyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!