Szerintetek is előfordulhat, hogy Kiss László ügynök volt?
Azt már mindenki tudja, hogy 1961-ben elítélték csoportosan elkövetett nemi erőszakért. Azt csak kevesebben tudják, hogy az ítéletben meghatározott három év helyett jóval kevesebbet ült le. Azután meg pályafutása meredeken ívelt fölfelé, és szokatlanul fiatalon lett mesteredző. Nem állítom, hogy az volt, csak általánosságban úgy vélem, hogy ebben az időben jobban boldogult az, akit beszerveztek.
#2 folyt
és kutyát nem érdekli...
#1 Azért elég nagy nyelv kellett ahhoz, hogy a megfelelő kommunista személy(eknek) nyalhasson a börtönből. Meg hát tudni kell, hogy akkor is meg volt mindennek az ára.
Engem mindenesetre eléggé elgondolkoztat.
3 évet kapott, jó magaviselettel felét kell leülni. 20 hónapot ült az több mint a fele.
Kétféle ügynök volt aki jelentett és aki nem (ill csak költőien). Utóbbival semmi bajom.
Elég sok érem született a keze alatt pl Egerszegi Krisztina.
Amiben hibás azért megbűnhődött. Lemondott, kész, ennyi. Nem kéne üldözni!
Jó magaviseletért elnöktanácsi kegyelem jár?!
Eddig nem tudtam, de most már ezt is tudom, köszi. :)
Nem bűnhődött meg, mert felmentést kapott (nem a jó magaviseletéért).
A bűnét a szakértelmével nem mossa tisztára. Ez elég gáz hozzáállás. Ennyi erővel bárki megerőszakolhatja a lányát, ha leüli a büntetését minden rendben, ha elő teremti a családnak a betevőt akkor szent?
Össze-vissza hazudozott a múltjáról: "világéletemben erkölcsös ember voltam", aztán "amiért elítéltek, megbűnhődtem", hogy csak kettőt említsek.
"A bűnét a szakértelmével nem mossa tisztára. Ez elég gáz hozzáállás."
Tehát aki egyszer bűnt követ el az örökké bűnös marad? Szabadulók homlokára nem kellene rátetoválni a priuszt? :)
Vannak bűncselekmények, amiknél igenis "rá kellene tetoválni".
KRESZ-t megszegő (főleg, ha cserbenhagyásos) gázoló szerintem soha ne ülhessen volán mögé.
Nemi erőszaktevő soha közelébe se jusson olyan állásnak, aminek köze van a potenciális áldozatainak. (Pedofil szexuális bűncselekményt elkövető személy ne lehessen pedagógus, úszómester...)
hatalmával visszaélő, korrupt személy ne lehessen politikus, rendőr, smasszer stb.
Mindez függetlenül attól, hogy szakmailag az illető milyen jó.
Az úszó sportágról mindenki tudja, hogy mi folyik, hogy ott ez egy teljesen "elfogadott" dolog, és pont azért nincs változás, mert a fejesek is ilyenek, vigyorogva összekacsintanak, ha történik valami, és kiállnak egymásért, ha botrány van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!