Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti nem tapasztaltátok, hogy...

Ti nem tapasztaltátok, hogy egyre többen vannak azok, akik támogatják a vasárnapi zárva tartást?

Figyelt kérdés

Amikor tavaly március 15-én életbe lépett a rendelet, szinte az egész ország egy emberként ágált ellene.

Mostanság viszont azt tapasztaltam, hogy a támogató hangok sokkal erősebbek, pl. a HVG-s, Index-es kommentelők többnyire a támogatásukat fejezik ki ez ügyben.

2016. ápr. 8. 17:33
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
79%

"Pont az ő visszaszorításukra csinálták ezt az intézkedést"

Pontosan. Csak tudnám, hogy akkor miért süketel mindenki a családosokról.

"A multi. És tönkretette a helyi kiskereskedelmet, a pénzt meg viszik ki az országból."

Igen, a szar szemét multi...ez teszi tönkre az egész világot.

Volt erről egy tök jó South Park rész, amiben a Walmart kiszorította szegény kiskereskedőt a bizniszből. Erre összefogott a város, és elkezdett mindenki a sarki vegyesboltban vásárolni, ami a megnövekedett forgalomnak és profitnak köszönhetően idővel multivá nőtte ki magát. Majd kezdődött az egész elölről.

Egyik vállalat sem multiként indul, mindenki kicsiben kezdi, és próbál kiemelkedni a többi közül. Van, akinek sikerül. Tehát nem kell zsigerből utálni a multit, valószínűleg okkal lett az, ami.

Olvastam régebben egy cikket egy ex CBA dolgozótól, amiben leírta, hogy mennyire embertelenül bántak a dolgozókkal, romlott alapanyagból készült a pékárú, a hús már akkor zöld volt, amikor megérkezett a boltba, stb. A hozzászólásokban pedig további emberek osztották meg hasonló tapasztalataikat. Ebből kiderül, hogy semmivel sem jobb ott dolgozni, mint egy multiban.

Akkor felmerül a kérdés, hogy miért jobb a CBA-ban vásárolni? Igaz, hogy romlott kaját kapsz drágán, és a magyarok rabszolgasorba döntését segíted, de legalább nem egy külföldi milliárdost pénzelsz, hanem egy magyar gengsztert. Micsoda különbség! Magyar seggbe magyar lófa$zt, ahogy a mondás tartja...

Abban mélységesen egyetértek, hogy az oktatás és az egészségügy helyzete sokkal égetőbb, mint a vasárnapi shoppingolás. De bízom benne, hogy ez a kis győzelem (már ha győzelem lesz) további sikerekhez vezet majd, és hamarosan lelkesen döntögethetjük az Orbán-szobrokat. Meg a stadionokat.

Mindenkinek* jobb lenne (még a családos bolti eladóknak is), ha a szabad piaci verseny korlátozása helyett a Fidesz ámokfutását próbálnánk megfékezni.

*Mindenkinek, akit kihagytak a korrupcióból.

2016. ápr. 10. 21:49
 32/44 anonim ***** válasza:
81%
A fél ország dolgozik vasárnap. Csak a kereskedők nem. Miért is nem?
2016. ápr. 10. 22:20
 33/44 anonim ***** válasza:
81%

Ezzel az egésszel az a baj, hogy a kormány nem tud értelmes érvet felhozni a hülyeségéhez, engedni nem akar, ezért azzal az átlátszó maszlaggal jön, hogy a multik, meg a vallás, meg a többi hülyeség.

Teljesen egyértelmű, hogy nem a kereskedelmi dolgozók lelki világa a legnagyobb gondjuk, csak hirtelen nincs mivel takarózni.

2016. ápr. 10. 22:29
 34/44 anonim ***** válasza:
"A folyamatos műszak meg elég nagy baj, azt sem kellett volna hagyni, hogy ilyen feltételekkel jöjjenek ide a gyárak, és rabszolgát csináljanak a magyarokból. Erre is lehetne azt mondani, hogy minek írtad alá a szerződést, minek mentél oda. Aláírtad, mert muszáj volt, de akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is? Engem szívatnak, legyen már rossz mindenkinek?" Ha ennyit tudtál értelmezmi a hozzászólásomból,akkor gratulálok!Ha nem vetted volna észre,azzal kezdtem,hogy konkrétan lesz@arom,hogy nyitva van-e vagy sem!A "családdal kell lenni" stb álszent duma irritál,mert akkor szerintem jogosan kérdezhetném,hogy egy kereskedő családja többet ér,mint másé?A másik!Én nem hőbörgök azon,hogy vasárnap dolgoznom kell,mert TISZTÁBAN voltam vele,mikor oda mentem,hogy ez van,és annyival többet is keresek!Az meg hogy nem kellett volna hagyni,hogy folyamatos műszakot engedjenek,szerinted a dolgozó embereken múlt?Ne röhögtess már...Ahogy te is írtad,a férjednek volt hova lépni,de NEM MINDENKINEK ADATIK MEG!Mivel én nem vagyok Pesti,hogy válogathassak,ezért örülök annak,hogy egyáltalán itt tudok dolgozni!Szóval minek is írtam alá,én barom,nem hogy döglöttem volna éhen...Hát végülis elég logikus nem?Eszem megáll...:/
2016. ápr. 10. 22:59
 35/44 szántóvető ***** válasza:
30%

"Szántó kérlek, belinkeltél egy csoportot aminek hét elején volt vagy 200 tagja, most van 800 mert az olyanok mint te lájkolták, de semmi közük hozzá."-

ez nem egy csoport,hanem szakszervezet.

tudsz arról infót belinkelni hogy 800 tagból állnak vagy ezt csak kitaláltad?

ugyanakkor egyetlen olyan hírrel sem találkoztam amelyben a kereskedelmben dolgozók elhatárolódnak a szakszervezet álláspontjától!(cáfolj meg linkkel.)megint csak arról van szó hogy próbálod elbagatellizálni a tiltakozást a szakszervezet részéről,úgy beállítva a dolgot mintha párszáz fős hüjéről lenne szó.

" ott van az önkiszolgálós kassza a Tescoba, és azokból kell többet csinálni"-na most ha lenne eszed akkor már belegondoltál volna hogy ez is csak a dolgozói létszám csökkenéséhez(ergo munkanélküliséghez)vezet.(felelős vásárló a kasszához fárad,még ha sorba is kell állnia.szerintem ez alap.)a lényeg az hogy egy bevásárlóközpont működése ennél bonyolultabb,a pénztárosok csak egy kis részét képezik egy komplett műszaknak.

"

"És miért muszáj, hogy ez pont a vasárnap legyen? A vasárnap dolgozók többsége nem dolgozik minden nap, csak heti öt napot, neadjisten hatot, tehát megvan a pihenőnapja. Nem értem, hogy miért szentebb a vasárnap a többi napnál"-ez igaz.(végre egy jó érv.)viszont nyugaton ez a rendszer működik,tehát visszakérdezhetek hogy miért ne eshetne ez vasárnapra?milyen érved van ami a vasárnapi boltzár ellen szól?attól még hogy neked a vasárnap és a hétfő a pihenőnapod(már megbocsáss)ne értékeld túl magad.esetleg arról van szó hogy nyugaton tévedésben élik az emberek a mindennapjaikat?

"A családosokkal érvelni azért is hülyeség, mert..."-nem ez volt az érvelésem lényege,bár 2 kommentemet is törölték.ugyanakkor kb 1 millió embert biztosan érint,ez pedig akkora szám hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni.

még egy dolog amit nem értek:miért nem akkor volt felháborodás meg aláírásgyűjtés mikor bevezették a zárvatartást?erre tud válaszolni valaki?

2016. ápr. 10. 23:42
 36/44 anonim ***** válasza:
77%

"esetleg arról van szó hogy nyugaton tévedésben élik az emberek a mindennapjaikat?"

Angliában például vígan nyitva vannak a boltok vasárnap is. Esetleg arról van szó, hogy az Egyesült Királyság nem nyugaton van?

"kb 1 millió embert biztosan érint"

Figyelembe véve, hogy Magyarország összlakossága 10 millió alatt van, erősen kétlem, hogy ennek az egy tizede családos bolti eladó.

"attól még hogy neked a vasárnap és a hétfő a pihenőnapod(már megbocsáss)ne értékeld túl magad"

A saját példámmal arra próbáltam rávilágítani, hogy sokan vannak, akik nem hétfőtől péntekig dolgoznak. (Egész biztosan többen, mint ahány családos bolti eladó van Magyarországon.)

2016. ápr. 11. 01:01
 37/44 anonim ***** válasza:

"miért nem akkor volt felháborodás meg aláírásgyűjtés mikor bevezették a zárvatartást"

Tudod, hogy annak barmi hatasa legyen, nepszavazast kene inditani, ha figyelted a hireket, probalkoztak vele, eleg sokszor, de "valami" mindig kozbejott.

Kisnyugdijasok hogy-hogynem PONT akkor adtak be, hasonlo temaban valami baromsagot, legutobb egy par kopasz kigyurt emberrel....

1 eve probalkoznak, most sikerult.

2016. ápr. 11. 09:43
 38/44 anonim ***** válasza:
60%

Már a népszavazás előtt vissza akarják vonni. :D

Végre hoz a kormány egy jó döntést.

2016. ápr. 11. 12:10
 39/44 anonim ***** válasza:
77%

Visszavonta a kormány a vasárnapi zárvatartást. Az elmebeteg diktátor meghátrált, tele lett a gatya.

Orbán nemért a szépszóból csak erővel lehet jobb belátásra bírni.

2016. ápr. 11. 12:18
 40/44 anonim ***** válasza:
22%
Bármennyire is ostobaságnak tartottam a vasárnapi zárva tartást kezdetben, rá kellett jönnöm hogy nem befolyásolta az életem negatív irányba. Amit akarok, megvehetem a hét többi hat napján is. A vasárnapot is meg lehet oldani valahogy, csak tudni kéne előre gondolkodni. Miért kéne sajnálnom a riportokban mutatott pláza cicákat, hogy vasárnaponként kihalt központokban lézengenek és talán csak beülnek például egy Mekibe hátsót hízlalni? Meg a másik süket szöveg, hogy egy középkorú nő csak vasárnap tud a családdal elmenni vásárolni. Hagyjuk már! És a kereskedelmi bevételek sem csökkentek, ez is csak vaklárma. A kereskedelemben dolgozók meg igencsak ki vannak téve a trükközéseknek, amikkel elveszik a szabadságuk a zsarnok munkáltatóik, és legalább eddig a vasárnapjuk szabad volt. Kíváncsi lennék, hogy akik tőlük sajnálják a szabad vasárnapot, azok hogy tudnának az ő helyzetükben teljesíteni! Megkérdeztek legalább egy pénztárost hogy neki mi a véleménye erről? Vagy nem merik a szemükbe mondani? Gerinctelenség a köbön.
2016. ápr. 12. 19:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!