Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti nem tapasztaltátok, hogy...

Ti nem tapasztaltátok, hogy egyre többen vannak azok, akik támogatják a vasárnapi zárva tartást?

Figyelt kérdés

Amikor tavaly március 15-én életbe lépett a rendelet, szinte az egész ország egy emberként ágált ellene.

Mostanság viszont azt tapasztaltam, hogy a támogató hangok sokkal erősebbek, pl. a HVG-s, Index-es kommentelők többnyire a támogatásukat fejezik ki ez ügyben.

2016. ápr. 8. 17:33
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
96%
szántóvető ez igen, te sem vagy itt az országban mert állítólag fuvarozol (vagy mosogatsz valahol), de azért bele ugatsz más életébe. Pesze véded itt, hogy legyenek a családok együtt így meg úgy, EGY KAMIONOS aki két hétbe jó ha 1x látja a családját, szóval te is a pénzt vállasztottad, nem a családot kicsit állszent a dumád, vagy hazudozol. Ha te a pénzt vállasztottad enged már meg másnak, is hogy dolgozzon, boldoguljon itt Magyarországon és tudjon pénzt keresni vasárnap, mert úgy k rva könnyű, hogy én kamionozok meg ausztriába dolgozom de belepofázok más életébe Magyarországon.
2016. ápr. 9. 05:39
 22/44 szántóvető ***** válasza:
23%

?

ez egyre rosszabb.konkrétan mikor hazudoztam és mit?már megint a következtetéseid.

"konkrétan beleugatsz más életébe"-egyrészt nekem is jogom van véleményt formálni,másrészt pont a hozzád hasonló shoppingolni vágyók ugatnának bele a kereskedelmi és szolgáltató szektorban dolgozók életébe.

"Pesze véded itt, hogy legyenek a családok együtt így meg úgy"-ilyet sem állítottam soha,én azt mondom hogy az ember nem rabszolga és joga van heti 1 fix pihenőnaphoz(már ha nem elkerülhetetlen felvennie a munkát a munkaköréből kifolyólag,sajnos ezt muszáj ismételten hozzátenni itt a gyakorin..)

" EGY KAMIONOS aki két hétbe jó ha 1x látja a családját, szóval te is a pénzt vállasztottad, nem a családot kicsit állszent a dumád"-ebből annyi igaz hogy a pénzt választottam igen.(bár előtte más területen is dolgoztam.)

"és tudjon pénzt keresni vasárnap,"-elég szomorú ha ide jutottunk hogy az ember csak úgy él meg ha rákényszerül a vasárnapi munkára,de akkor a kormányban kell keresni a hibát,mert ez nem normális állapot.már ha így van.mert a szakszervezet kiadott egy közleményt(már belinkeltem 1x de elintézték annyival hogy komolytalan szervezet,)erről mi a véleményed?ők is idióták gondolom,mert nem a te álláspontodon állnak. [link]

2016. ápr. 9. 08:36
 23/44 anonim ***** válasza:
95%
Kereskedő férjem sem örül neki. Pl. vasárnap berendelték őket leltározni, és mivel az nekik szünnap, ezért fizetést sem kaptak arra a napra. Más napokon tovább vannak nyitva, amire szintén nem kapnak fizetést.
2016. ápr. 9. 09:12
 24/44 anonim ***** válasza:
31%

"Miért pont az orvosok és az atomerőmű dolgozói ne lehetnének családjaikkal"

Az orvosokat ki kell hajtani az országból.

2016. ápr. 9. 09:24
 25/44 anonim ***** válasza:
28%

"Kereskedő férjem sem örül neki."

Mert hülye.

2016. ápr. 9. 09:28
 26/44 anonim ***** válasza:
83%
Agyatlan idióta vagy utolsó!Birka...:)
2016. ápr. 9. 09:46
 27/44 anonim ***** válasza:
76%
Szántó kérlek, belinkeltél egy csoportot aminek hét elején volt vagy 200 tagja, most van 800 mert az olyanok mint te lájkolták, de semmi közük hozzá. Nyilván aki dolgozik vasárnap vagy kifizetik, vagy kiveszi azt a napot. Most ők is úgy csinálnak, mintha ingyen dolgoznának. De jól írta ott az egyik kommentelő, hogy ott van az önkiszolgálós kassza a Tescoba, és azokból kell többet csinálni a kasszásoknak meg nem kell bemenni se vasárnap se hétfőn akkor majd lehet vernyákolni...
2016. ápr. 9. 10:26
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

"az ember nem rabszolga és joga van heti 1 fix pihenőnaphoz"

És miért muszáj, hogy ez pont a vasárnap legyen? A vasárnap dolgozók többsége nem dolgozik minden nap, csak heti öt napot, neadjisten hatot, tehát megvan a pihenőnapja. Nem értem, hogy miért szentebb a vasárnap a többi napnál (azon kívül, hogy "Pityuka megpihent a hetedik napon...").

Nekem vasárnap és hétfő a pihenőnapom, ebből következik, hogy szombaton (is) dolgozom, ami semmivel sem alacsonyabb rendű, mint a vasárnap (ügyintézni legalábbis ugyanúgy nem lehet). Én választottam olyan munkahelyet, ami szombaton is nyitva van. Én bólintottam rá az állásinterjún a szombati munkára (megjegyzem szombaton tizedannyi ember dolgozik nálunk, mint hétköznap).

Ha valaki nem akar hétvégén dolgozni, akkor keressen olyan helyet, ahol nem kell.

Szóval én személy szerint nem lennék túl boldog, ha olyan országban élnék, ahol nem tudok elmenni bevásárolni az első pihenőnapomon (amikor van rá időm ugye). Szerencsére nem olyan országban élek.

Biztos vagyok benne, hogy a családosok nagy része meg tudta oldani, hogy a szeretteikkel tölthessék legalább az egyik hétvégi napot addig is, amíg nyitva voltak vasárnap a CBA versenytársai :P

A családosokkal érvelni azért is hülyeség, mert:

1. Nem minden családos ember dolgozik bolti eladóként.

2. Nem minden bolti eladó családos ember.

Rengeteg családos mozigépész és popcorn sütögető nem lehet együtt a családjával csak azért, mert te együgyű proli éppen vasárnap akarod megnézni a Fűrész 53-at :'(

Ha ennyire lenézed a Fidesz szavazókat (amit meg tudok érteni), akkor miért nyeled be azt a nagyon átlátszó propaganda dumát, amivel megindokolták a vasárnapi zárva tartást?

2016. ápr. 9. 19:54
 29/44 anonim ***** válasza:
60%
Kisboltosok nem lehetnek a családjukkal vasárnap?!
2016. ápr. 10. 12:33
 30/44 anonim ***** válasza:
42%

Nagyon érdekes az itt hozzászólók hozzáállása. Ha valaki más véleményen van, mint azok, akik vasárnak akarnak boltba menni, akkor megy a fikázás, meg bizonyára mi azért nem akarunk vasárnap boltba menni, mert még kenyérre sem telik.

Telik. Sőt, nem is folyamatos műszakban dolgozom, ezért el tudok menni hétközben is vásárolni, és nem akarok éhen veszni, mert heti egy napig nincsenek boltok.

Viszont ti nem láttok tovább az orrotoknál.

Mert melyik bolt van nyitva vasárnap? A multi. És tönkretette a helyi kiskereskedelmet, a pénzt meg viszik ki az országból. Pont az ő visszaszorításukra csinálták ezt az intézkedést, de sebaj, hadd vigyék a pénzünket, az ott dolgozók meg dögöljenek meg.

Az én férjem is dolgozott ilyen helyen. És nem fizettek extra pénzt a vasárnapért, sőt, még ki sem vehette hét közben. Választás nem volt, hogy megy-e dolgozni vagy nem. Menni kellett. Szerencsére ő tudott váltani, de ez nem mindenkinek adatik meg.

Vannak bizony olyan munkakörök, ahol kell dolgozni hétvégén, pl. orvosok, tűzoltók. De azért az nem normális dolog, hogy a kereskedelmet is ide kéne sorolni.

A folyamatos műszak meg elég nagy baj, azt sem kellett volna hagyni, hogy ilyen feltételekkel jöjjenek ide a gyárak, és rabszolgát csináljanak a magyarokból. Erre is lehetne azt mondani, hogy minek írtad alá a szerződést, minek mentél oda. Aláírtad, mert muszáj volt, de akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is? Engem szívatnak, legyen már rossz mindenkinek?

De amúgy kár hőbölögni, vissza fogják hozni a vasárnapi nyitvatartást, aztán örülhettek, hogy nektek lett igazatok.

Attól még a kórházakban nincs orvos, az oktatásban meg nincs pénz krétára. De legalább a boltok nyitva vannak, ezért érdemes volt népszavazást indítani!!!

2016. ápr. 10. 19:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!