Elképzeltétek már, milyen egy másik ember helyében lenni a választások alatt?
Mindenki arra szavaz akitől a változást,egy jobb jövőt remél és mindenki úgy gondolja,hogy az ő választása az egyetlen megoldás sok problémára.Nem tudja megváltoztatni az emberek gondolatait,döntéseit,még ha tudja is,hogy az a legjobb mindenkinek amit ő érez,gondol.Érzik az emberek,hogy egyre kevesebb esélyünk lesz kitörni,ha még egyszer egy választást elb*szunk.Én 2006-ban nem tudtam elhinni,hogy az a szemét MSZP nyert,és aznap este nem is aludtam,tudtam,hogy kemény 4 évünk lesz.Valószínűleg az utolsó lehetőségeink egyike ez a választás,amikor változtathatunk.Bele gondoltatok mélyebben a másik ember választásába?Lehet,hogy azok a hülyék akik itt szidják a fejed,ha nem arra szavazol,akiket ők választanak,ők csak reményvesztetten kampányolnak azért,mert azt hiszik egyetlen megoldás van,az ő pártjuk.
Kemény lelki-terror a választás,nem igaz?
Hajrá Magyarország!
U.i:lehet,hogy túldramatizálom,de csak gondolkodjatok el:)
Végig kellene mindenkinek gondolni az elmúlt 20 et.
Kiragadni belőle, hogy min is csúsztunk el.
Megérteni a folyamatokat, az érdekek meg illetve nem meg valósulását. Hogy valójában milyen érdekek feszülnek, a politikában és a gazdaságban. Aztán meg kell nézni hogy ki ad válaszokat, megoldást.
Nem nehéz ez, csak józanul kell gondolkodni.
Persze akinek a kapitalizmusról torz az elképzelése, és nem él külföldön azt lehet etetni hogy ilyen mint itt!
Vagy hogy nem dolgozunk eleget és jól.
inkább menj egyél tojást,sonkát,ne gondolkodj annyit.Megárt.
Túlvagy már pár kupicán-ugye?:D
"Mindenki arra szavaz akitől a változást,egy jobb jövőt remél és mindenki úgy gondolja,hogy az ő választása az egyetlen megoldás sok problémára."
Már ez sem egészen igaz. Nem mindenki akar pl. változást. Másrészt: a politika nem úgy működik, hogy van egy probléma, amit meg kell oldani, és a pártok abban különböznek, hogy hogyan oldanák meg. Ez is jelen van a politikában, de jellemzőbb az, hogy a pártok abban versenyeznek, hogy az általuk legfontosabbnak tartott problémák legyenek megoldva. A pártok között nemcsak az eszközökben, hanem a célokban is vannak különbségek.
"Érzik az emberek,hogy egyre kevesebb esélyünk lesz kitörni,ha még egyszer egy választást elb*szunk."
Ez megint teljesen szubjektív, pl. aki szoci, az élvezte az elmúlt 8 évet és újabb 4-8 ilyen évet szeretne.
"Én 2006-ban nem tudtam elhinni,hogy az a szemét MSZP nyert,és aznap este nem is aludtam,tudtam,hogy kemény 4 évünk lesz."
Ennyire ne húzd fel magad ezen: ugye két eset lehetséges, és ez 2006-ban is igaz volt. Vagy jól kormányoz az a fránya MSZP, és akkor nem is kell utálni. Vagy nem kormányoz jól, de akkor meg megbukik. Ez a jó a demokráciában ugye.
"Valószínűleg az utolsó lehetőségeink egyike ez a választás,amikor változtathatunk."
Az "utolsó" lehetőség? Miért, utána mi lesz? Túlzások ezek. Nincs világvége, nincs nemzethalál, nincs semmi ilyesmi.
"Lehet,hogy azok a hülyék akik itt szidják a fejed,ha nem arra szavazol,akiket ők választanak,ők csak reményvesztetten kampányolnak azért,mert azt hiszik egyetlen megoldás van,az ő pártjuk."
Ugyanolyan pocsékul fogja érezni magát a szavazók kb. 45%-a, mint te 2006-ban, amikor április 11-én kiderül, hogy a fidesz nyert. De ez csak természetes. Ebből nem következik semmi fontos.
"Kemény lelki-terror a választás,nem igaz?"
Nem. Nem kell túlérzékenynek lenni. A választás az egy roppant civilizált, higgadt módszer. Gondolj bele, hogy hogy mentek a "kormányváltások" az ókorban és a középkorban.
Na végre, hogy valaki megkérdezte! (nem vicc)
Igen én elképzeltem már, hogy milyen a választás egy másik ember szemszögéből. Ugyanis elképzeltem, hogy úgy megyek el szavazni, hogy nem néz le senki, hogy kire szavazok, bármi lesz a választás végeredménye az csak használ az országnak, az emberek egy jót kacagnak a végén, és kezet fognak (a jobbikos a fideszessel, az mszp-s a mdf-vel), és arra törekednek, hogy más más szemszögből olyan döntéseket hoznak amivel csak gyarapíthatják a hazánkat.
De csak annyi maradt, hogy én "vitatkozom" itt a többiekkel, hogy meggyőzem arra kell szavazni akire én szavazok...:(
"ők csak reményvesztetten kampányolnak azért,mert azt hiszik egyetlen megoldás van,az ő pártjuk. "
Tehát te is reményvesztetten kampányolsz, mert azt hiszed, hogy egyetlen megoldás van: a te pártod. Az a párt, amelyik 20 év alatt már volt liberális, keresztény-nemzeti és legutóbb balról próbálta az MSZP-t megelőzni. Az a párt, amely 2002-ben fellázította a fél országot, mert nem volt képes elfogadni a választások eredményét. Az a párt, amely az elmúlt 8 évben semmit nem tett le az asztalra, csak keresztbe tett, és igyekezett elhitetni az emberekkel, hogy ebben az országban rossz élni, és csakis ők hozhatnak változást. Az a párt, amelyiknek rengeteg vaj van a fején, mégis másokat akar elszámoltatni.
Én nem hiszem, hogy egyetlen megoldás van. De azt tudom, hogy számomra a többi még rosszabb. És nem győzködök másokat. Felnőtt emberek vagyunk.
"Már ez sem egészen igaz. Nem mindenki akar pl. változást."
Ők az MSZP-sek.
12.27-es: Te 8 évig hol éltél? Kik mondták, hogy minket irigyel egész Európa? (Mára max. a görögök!) S kik mondják most is: Mi vagyunk a legstabilabbak Európában? Kik mondják, hogy Orbán Viktortól és a Fidesztől meg kell menteni a demokráciát? (Közben 2 kézzel ragaszkodnak a hatalomhoz.) Kiknek a képviselői vannak börtönben mert pld. a hátrányos helyzetű gyerekek pénzét pártfinanszírozásra ellopták?
Ébresztő!!!!
Akitől meg kell védeni a Demokráciát és Magyarországot az az MSZP! Az SZDSZ kinyírta magát.
Az eredeti kérdésre a válasz:
Olyan emberekkel nem kell szóba állni, aki csak lehúzni akarja a másikat. Érvelni, beszélgetni, vitázni szabad. Lealázni a másikat, mert más a véleménye, azt nem. Milyen ország lenne az, ahol csak az Internacionálét lehetne elénekelni, a Székely Himnuszt nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!