Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért volt fenntarthatatlan a...

Miért volt fenntarthatatlan a manyup rendszer?

Figyelt kérdés
2016. febr. 26. 20:49
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:

"Na de,az emberek jelentős része,szavazni sem tisztán észérvek mentén szokott.Persze nem mondom,hogy ez jó,de attól még tény.Azt meg,hogy a manyup-rendszernek se füle se farka,többek közt azért kétlem,mert ha ennyire egyértelmű,akkor miért hozták volna létre és miért vitáznak rajta a mai napig?"

Szerintem felesleges újjal mutogatni, hogy mások mit csinálnak. Személyes felelősséged van, amit nem lehet elhárítani ilyen módon. Ezzel te is egyetértesz, leírtad. A vita során mégis amögé bújsz, hogy megtehetsz ezt-azt, mert mások is megteszik.

Miért hozták létre? Mert jó ötletnek tűnt, és FELTÉTELEZÉSEKRE ÉPÜLT, megfogalmaztak egy halom változót, amit lehet figyelni, hogy vajon bejönnek-e az előrejelzések .És ezt egész bukott sztorit egyszerűen azzal kívántad mégis legitimálni, hogy inkább kapják meg a bankok a működésükhöz ezt a pénzt, minthogy stadionok meg olimpia legyen belőle. Felfogtad mit mondtál?

És ahogy nő a magánbetétek nagysága, úgy lesz nagyobb a hiány is, mert ugye %-osan van szerepe az egyenletben. Egyszer elfog fogyni az ezerszer elosztogatott stadionpénz.

Azt tényleg nem értem miért vitázol. Láthatóan nagyon homályos ismereteid vannak arról mit miért hogyan és miből volt ez az egész manyup sztori, és csak a "tapasztalatod" és erősen támadható véleményeid vannak az egészről.

Persze értem én. Kínosak a tények.

2016. febr. 27. 21:57
 42/50 anonim ***** válasza:
Egyrészt,nem pártpreferencia alapján ítélem meg a dolgokat,mivel nem vagyok elkötelezve se balra,se jobbra,se sehová.Szavaztam egyébként már a Fideszre is,de az tény,hogy a mai Orbán,számomra elfogadhatatlan.Azt nem tapasztaltam meg,hogy a manyup-rendszer fenntarthatatlan,csak olvastam,hallottam róla,mint ahogy arról is,hogy nem az.És nem azt írtam,hogy adják inkább a bankoknak a pénzt,mint stadionokra és olimpiára,hanem hogy ezek helyett adják a bankoknak az árfolyamkockázatok kompenzálására.Mint már utaltam rá,valóban nem vagyok pénzügyi szakember(noha ilyenek talán nincsenek is,ha egy ennyire egyértelműen rossz rendszert megalkottak),ezért maradnak a saját tapasztalatok.Bár azt sem értem,hogyan lehettek ekkora különbségek a pénztárak között,így nyilván azt sem látom egyértelműnek,hogy,maga a rendszer lett volna rossz.
2016. febr. 27. 22:21
 43/50 anonim ***** válasza:
Egyébként számomra miért lennének kínosak a tények,vagy miért lenne személyes felelősségem,hiszen kötelező volt a belépés.Arról meg nem tehetek,hogy a sok szakember sem ért egyet,ennél fogva nekem is kétségeim vannak.
2016. febr. 27. 22:28
 44/50 anonim ***** válasza:
Ja és hogy tapasztalat,vagy vélemény:persze,nyilván vélemény,a személyes tapasztalatok alapján.
2016. febr. 27. 22:30
 45/50 anonim ***** válasza:
A manyup "foghíjas" előnyeiről meg annyit:számomra az,hogy követhettem,hogy áll a számlám,plusz az,hogy örökölhető volt,egyáltalán nem foghíjas,inkább meghatározó érv.
2016. febr. 27. 22:34
 46/50 A kérdező kommentje:

A magánbefektetés is örökölhető, és azt is tudod hol állsz. A különbség az, hogy ha rosszul méred fel a kockázatokat, akkor bukod a pénzed, manyuppal meg lobogtathatod a reálhozamodat, hogy te személyesen milyen jól jártál.

Ezért foghíjas az előnye, mert igazából valaki másnak a hátán sikerült elérni, aki meg fizeti az adót, mint a hülye.

2016. febr. 27. 23:30
 47/50 anonim ***** válasza:
De ki az a más,aki fizeti az adót,mint a hülye?És ne haragudj,én elhiszek neked mindent,de még most sem világos,hogy ha ennyire egyértelmű a dolog,miért csak 12év után jöttek erre rá a szakértők és miért vannak köztük még ma is,akik nem így látják?
2016. febr. 27. 23:40
 48/50 A kérdező kommentje:
Tudták ezt már régóta, és benne is van a wiki cikkben. Bajnai nem volt olyan tökös, hogy megszüntesse.
2016. febr. 27. 23:54
 49/50 anonim ***** válasza:
Hát,ha minden úgy van ahogy írod,akkor viszont a kormány is nagyon elsz...ta a dolgokat.Ugyanis én ebből az időszakból másra sem emlékszem,mint hogy "megvédjük a nyugdíjakat" és hogy a pénztárak "eltőzsdézik" a megtakarításokat.Előbbit nem tudhatom,noha kétlem, utóbbinak viszont az ellenkezőjét tapasztaltam.Bajnainak meg jó egy év kormányzás jutott,finoman szólva sem ideális körülmények között.
2016. febr. 28. 00:23
 50/50 anonim ***** válasza:
Azt meg a megszűntekor több helyen is olvasható volt,hogy kb.20 év múlva(tehát 2030 körül)nagy terhektől mentesíthette volna a nyugdíjkasszát.Jó,nyilván ez sem igaz,de gyaníthatóan a minduntalan hivatkozott Wikipédia is,inkább ilyen időtartamra utalhatott,amikor több évtizedről írt.
2016. febr. 28. 00:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!