Miért volt fenntarthatatlan a manyup rendszer?
"Na de,az emberek jelentős része,szavazni sem tisztán észérvek mentén szokott.Persze nem mondom,hogy ez jó,de attól még tény.Azt meg,hogy a manyup-rendszernek se füle se farka,többek közt azért kétlem,mert ha ennyire egyértelmű,akkor miért hozták volna létre és miért vitáznak rajta a mai napig?"
Szerintem felesleges újjal mutogatni, hogy mások mit csinálnak. Személyes felelősséged van, amit nem lehet elhárítani ilyen módon. Ezzel te is egyetértesz, leírtad. A vita során mégis amögé bújsz, hogy megtehetsz ezt-azt, mert mások is megteszik.
Miért hozták létre? Mert jó ötletnek tűnt, és FELTÉTELEZÉSEKRE ÉPÜLT, megfogalmaztak egy halom változót, amit lehet figyelni, hogy vajon bejönnek-e az előrejelzések .És ezt egész bukott sztorit egyszerűen azzal kívántad mégis legitimálni, hogy inkább kapják meg a bankok a működésükhöz ezt a pénzt, minthogy stadionok meg olimpia legyen belőle. Felfogtad mit mondtál?
És ahogy nő a magánbetétek nagysága, úgy lesz nagyobb a hiány is, mert ugye %-osan van szerepe az egyenletben. Egyszer elfog fogyni az ezerszer elosztogatott stadionpénz.
Azt tényleg nem értem miért vitázol. Láthatóan nagyon homályos ismereteid vannak arról mit miért hogyan és miből volt ez az egész manyup sztori, és csak a "tapasztalatod" és erősen támadható véleményeid vannak az egészről.
Persze értem én. Kínosak a tények.
A magánbefektetés is örökölhető, és azt is tudod hol állsz. A különbség az, hogy ha rosszul méred fel a kockázatokat, akkor bukod a pénzed, manyuppal meg lobogtathatod a reálhozamodat, hogy te személyesen milyen jól jártál.
Ezért foghíjas az előnye, mert igazából valaki másnak a hátán sikerült elérni, aki meg fizeti az adót, mint a hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!