A baloldal elmerné törölni a családi adókedvezményt, ha újra nyerne?
A családi adókedvezmény szerintem nagyon igazságtalan,mert azokat támogatja legjobban,akik amúgy is jól élnek,és náluk az adó mértéke nem befolyásolja,hogy hány gyereket vállalnak.
Másrészt igazságtalan 2 azonos pozíciót betöltő ember között.Az egyik azért keres kevesebbet,mert nincs gyereke.
A családi pótlék igazságosabb,mert nem veszi figyelembe a vagyoni helyzetet.
Másrészt ugyanúgy,mint az egykulcsos adónál,itt is rengeteg esik ki az államkasszából,amit valahonnan,új adók formájában pótolni kell.
"Azt pedig,hogy az egyetemisták tanulhatnak az politikai beállítottságtól független"
Óriási tévedés. Nekem személy szerint semmi hasznom abból, hogy te egyetemre jártál. Mégsem te fizetted a tanulmányaidat, hanem pl. én.
"Óriási tévedés. Nekem személy szerint semmi hasznom abból, hogy te egyetemre jártál. Mégsem te fizetted a tanulmányaidat, hanem pl. én.
"
Ja,igen tudom.
Csak a gazdagoknak van joga tanulni.
"Majd ha ráérek sajnállak és hullajtok érted egy könnycseppet."
Nem kell engem sajnálni.
Csak hülyének sem kell nézni.Mert nem most jötte a falvédőről.
Tipikusan a legbugyutább szöveget kezdted el felhozni érvként....
Látom te nem vágod a különbséget,ha a társadalom egészét adóztatjuk vagy célzottan egy csoportot!
Ugye amikor progresszív adózás volt,akkor tiltakoztatok,hogy ti miért adóztok annyit.
De ha valaki megjegyzi,hogy ti a gyerekeitek után adót akartok elkerülni,mert nektek az jár!
Majd akkor értek egyet a családi adókedvezménnyel,ha mellette progresszív adózás lesz!
Addig csak egy nagy lehúzás.Tipikusan,célzottan a társadalom ugyanazon tagjainak a támogatása!
Az egykulcsos adó és a családi adókedvezmény együttesen pedig egy nagy paradoxon.
A gazdagoktól nem lehet elvenni a pénzt,de akinek nincs gyereke,attól lehet.
Tanulni kellett volna,bugyuta demagóg szöveg.
Hát pont ez az.
Ha X(akinek nincs gyereke) az is ugyanúgy tanult,mint Y(akinek van gyereke).Az már Y magánügye,hogy hány gyereket vállal be az ugyanannyi fizetéséből,mint X.
Ez aztán az igazság.Elvenni másoktól.
Ha neked pedig nem kielégítő a fizetésed X gyerek felneveléséhez,akkor "menjél te dógozni",ahogy a te logikáddal éljek,és keress többet.Ne másoktól akard elvenni!
Vagy vállalj annyi gyereket,amennyit eltudsz tartani.
Na,de itt nem is alapdolgokról van szó.
Hanem arról,hogy kapjon e iphone-t a 3.gyerek is.
Nem.Nem a te pénzedből tanultam,hanem az összes adófizető állampolgár pénzéből.
Te viszont a szinglik többletadójából veszed meg a gyerekeidnek a luxus dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!