A baloldal elmerné törölni a családi adókedvezményt, ha újra nyerne?
A családi adókedvezmény szerintem nagyon igazságtalan,mert azokat támogatja legjobban,akik amúgy is jól élnek,és náluk az adó mértéke nem befolyásolja,hogy hány gyereket vállalnak.
Másrészt igazságtalan 2 azonos pozíciót betöltő ember között.Az egyik azért keres kevesebbet,mert nincs gyereke.
A családi pótlék igazságosabb,mert nem veszi figyelembe a vagyoni helyzetet.
Másrészt ugyanúgy,mint az egykulcsos adónál,itt is rengeteg esik ki az államkasszából,amit valahonnan,új adók formájában pótolni kell.
A családi adókedvezmény igenis igazságos.
Megérdemlik a magasabb fizetést.Azért is, mert jobban hozzájárulnak a társadalomhoz, mint a hedonista szinglik.
Sőt, jobb, mint a családi pótlék, mivel az jár olyanoknak is, akik putrikba szülnek 8 gyereket, a csp-t meg cigire, szeszre költik.
Hedonista szinglik?
Ja,mert az a családos,aki 3 autót tart fent,az nem hedonista és környezetszennyező?
Tudod ezek a gazdag családok nem lemondanak,hanem több embernek biztosítják ugyanazt a luxust.
És többet is veszik igénybe pl az egészségügyet,többet használnak mindent.Szóval,hogy mi hasznos társadalmilag abba ne menjünk bele,nem is ez a lényeg.
Az,hogy mire költöm a pénzemet,ne mondja már meg senki.
De ha én is ugyanazt az iskolát végeztem el,mint a sokgyerekes,akkor nekem ne járjon már kevesebb fizu,azért,mert ő családi nyaralásokra költi a pénzét,én meg másra.
A családos is ugyanolyan hedonista.Csak neki a gyerek jelenti az örömet.Nem kellene őket áldozatnak beállítani,mert senki nem kényszerítette őket a gyerekvállalásra.
"Sőt, jobb, mint a családi pótlék, mivel az jár olyanoknak is, akik putrikba szülnek 8 gyereket"
Ezzel a gyereket büntetik,nem a szülőt,ha megvonják a támogatást.
Magyarország nem jóléti ország,hogy olyanokat is tovább támogassunk,akik nincsenek rászorulva.
A családi adókedvezmény is a CSOK-hoz hasonlóan úgy lett kidolgozva, hogy leginkább a 3 és több gyerekes középosztálybeli családoknak kedvez. Próbálják ösztönözni, hogy a családok bevállalják a harmadik gyereket is az általános 1-2 gyerekes családmodell helyett. Szerintem az ország hanyatló demográfiai helyzetében ez támogatandó.
Az igaz, hogy olyanokat is támogatnak, akik igazából nem lennének rászorulva a családi adókedvezményre, enélkül is könnyen megengedhetnék maguknak a 3., 4. gyermek vállalását, jó hátterű felnevelését is. Itt lehet majd változás.
Egyébként a baloldal is megosztott a kérdésben.
2014 körül úgy emlékszem Bajnaiék, az Együtt kiálltak a családi adókedvezmény mellett, az MSZP is talán inkább megtartaná, a DK viszont egyértelműen ellenezte és azt mondták ők eltörölnék és inkább a családi pótlékot emelnék meg.
"Az egyik azért keres kevesebbet,mert nincs gyereke."
Nem keres kevesebbet. A másik fizet kevesebb adót. A keresetük azonos.
Mindenki a nettót figyeli,nem a bruttót.
Gondolom te sem.
Dehogy fogja letörölni a Családi Adókedvezményt!
Ez olyan hazugság!
A Fidesz csak bogarat beszél a füledbe, hogy elhidd ezt a hazugságot!
Az sem igaz egyébként, amit Kövér állított a salgótarjániak felé, ha baloldali polgármester lesz, akkor gyalog fog mindenki elmenni dolgozni!
Ez sem igaz!
Ez a szokásos baloldali lejárató hadjárata Orbánéknak.
Kérdező, a családi adókedvezmény egy nagyon jó és okos dolog.
Ha a gyermekvállalást adókedvezménnyel segítjük, az azt jelenti, hogy azokat a családokat ösztönözzük, ahol a szülők dolgoznak.
Ha csládi pótlékot meg ilyen marhaságokat osztogatunk, akkor meg az a réteg fog szaporodni, akinek nem kéne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!