Mit gondoltok, mennyire lenne eredménye egy pedagógus sztrjáknak?
18-as
Ez így nem függ össze. A közoktatás (szerintem) legnagyobb problémája, hogy nem nagyon húzza össze azokat a társadalmi szakadékokat, amiket hivatott. Ha szakmunkás/8általánost végzett szüleid vannak egészen ritka, hogy te nem a mónikashow kulturális színvonalat, igényt viszed tovább, és mondjuk egyetemre kerülsz, és olyan szakra ahol alkotni is lehet.
A "tanítás" jelenleg nem eredmény orintált, simán el lehet tölteni 12 évet a közoktatásban, hogy lényegi tudásra nem tesz szert az illető.
Bemész egy akármilyen általánosba, megkérdezed a gyerekeket és úgy vannak vele, hogy szakmunkásnak lenni gáz. Úgy néznek ki mind tanári mind szülői részről az elvárás, hogyha a gyerek nem jut be az elitgimibe és a felsőoktatásba akkor mehet a süllyesztőbe.
Nincsenek meg az értékek, ha nem vagy a legjobb nem vagy senki, és egy nem ezüstkanállal a szájában született gyerek nagyon hamar demotivált lehet a rendszert illetően, és még csak igénye sem lesz arra, hogy jobban teljesítsen. És akkor ők kerülnek a szakmunkásképzőbe, ők lesznek szakmunkások, vagy esetleg az sem és 8 általánossal fognak "boldogulni.
Azért mondtam, hogy KLIKről nem esett szó, mert én nem ejtettem. Arra hivatkoztam, hogy a kritikát megfogalmazók azt sem tudják miről beszélnek.
Nem a tömeg, hanem a fejesek sem.
"Kutatások nem is kellenek, elég összehasonlítani a rendszereket, és hivatkozni. A szakembergárda pedig...basszus, ezek tanárok, egy részük maga is szakértő, de az biztos, hogy nem rosszabb a tapasztalat alapú taníttatás, mint ami most működik."
Ezt hívják amúgy kutatásnak, és nincs vizsgálva valamiért. Azért egyébként, mert akkor be kellene látni, hogy a problémák amikre a KLIK létrejött anyagi természetűek, akkor bukott az Orbán személyes rosszindulatáról és a miniszterek dillettantizmusáról szóló pletykák jelentős része. Ettől lenne független, szakmai a társadalmi párbeszéd.
A tanárok pedig nem szakemberek a témában, mert a probléma közigazgatási jellegű, ők meg bölcsészek.
Persze ott van a fent megfogalmazott köznevelési probléma is. Csak az a kutyát nem érdekli...
24-es!
Most hogy jobban kifejtetted, én is jobban megértettem, köszi.
"...Nincsenek meg az értékek..."
Azt hiszem ezt nézhetjük a korszak egy nagy jelenségének is, amiben a közoktatás túl rugalmatlan, a szülők pedig nem elég felelősségteljesek. Én mindig is jó tanuló voltam, de csak mert láttam, hogy minden közeli-távoli rokonom lecsúszott lett. Engem sem igazán ösztönöztek, örülni persze örültek. Azt hiszem csak simán szerencsém volt.
Hogy megoldás gyanánt mit kéne megcselekedni, azt én sem igazán tudnám megfogalmazni. Beismerem az egész ügyben ennél a kérdésnél egy fehér lyuk tátong.
A többihez nincs hozzáfűzni valóm, nagy vonalakban egyet is értek, szőrszálhasogatni meg nem fogok.
" Én annyit látok belőle, hogy a nyáron kértem egy zárat és száz csavart székek javításához, amit januárban már meg is kaptam. A nyáron ugyan megrendelték, de közbeszerzést kell kiírni mindenre és ennek az útja nagyon hosszadalmas."
Bezzeg a sokmilliós állami megrendelésekre nem kötelező a közbeszerzési pályázat kiírása, amiket aztán rendre a fideszes haverok nyernek el.
Mutyi mutyi hátán megy az orbán kormánynál. Az üresen kongó focistadionokra ezer milliárdokat költ el orbán az adófizetők pénzéből az iskolákban meg rongyos párezer forintos dolgokon vajúdnak hónapokig.
vege a nagy "tuntetesnek" hazamentek a legenyek.
ujabb vihar volt a biliben, ezt is ki lehet pipalni. semmi valtozas nem lesz. Mo on az emberek meg tuntetni se tudnak, mert ha esik az eso akkor egyszeruen otthon maradnak. Gondolom ha napos ido lett volna akkor talan parszaz emberrel tobben lettek volna. nehany ugybuzgo elment begetni egy kicsit aztan hazament es leult a tv ele.
Hogy néz ki egy igazi tüntetés szerintetek?
- taxisblokád, 1990
- Gyúcsány takaroggy, 2006
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!