Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok, mennyire lenne...

Mit gondoltok, mennyire lenne eredménye egy pedagógus sztrjáknak?

Figyelt kérdés
Úgy látom, hogy mai tüntetés önmagában nem elég. Az üres beszédek kevesek, konkrétabb lépések kellenének, mert így tényleg csak lenyínteni fognak rájuk.
2016. febr. 13. 14:05
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Néhány hozzászólásra reagálva: olyan jó lenne, ha végre felfognátok, ez a tüntetés NEM A TANÁROK BÉRRENDEZÉSÉRŐL szólt!

Van az oktatásügyben egy sereg nem pedagógus alkalmazott, akinek rendezni kellene a bérét, de ez is csak egy a rengeteg probléma közül.

RENDSZERSZINTŰ VÁLTOZÁSOK szükségesek, mert a jelenlegi állapot tarthatatlan. Egységes és hibáktól hemzsegő tankönyvekből kell tanítani, mindenért kuncsorogni kell, vagy szülőnek/tanárnak bevinni, rengeteg a felesleges adminisztráció, és olyan szintű a pedagógusok túlterhelése, hogy csak két dologra nem marad idő: a gyerekekre és a minőségi oktatásra.

És mindemellett a gyerekek is feleslegesen túlterheltek, nem a lexikális ismeretanyag növelésére, hanem a kompetenciák fejlesztésére kellene több hangsúly, de jelenleg nem ebbe az irányba haladunk.

Aki szerint a pedagógusok lusta banda, annak nyilván fogalma sincs arról, miből áll a munkájuk, csak a felszínt látja.

2016. febr. 14. 15:23
 32/32 anonim válasza:

Kedvem lenne azt mondani, hogy aki kritizálja a tanárokat, ugyan álljon már be csak 2 hétre egy-egy osztályba, és végezze azt a munkát, amit pl. egy alsós tanítónak kell. Persze vissza lehetne vágni, hogy: - Jahh, de hát a tanár az tanulta, hogyan tanítson - hogyhogy nem tudja ellátni a feladatát!?

Úgyhogy inkább azt javasolnám, hogy én maradok annál, amit tanultam, azaz tanítom és nevelem a gyerkőcöket, minden más feladatot pedig átadok az első jelentkezőnek - azt én sem tanultam nála többet.

Lehet:

- jelenléti ívet írni 3 példányban,

- szünetekben naplóval kollégák után szaladgálni, hogy írják be a helyettesítést/megtartott szakórákat.

- javítsa ki a 27 dolgozatot 3 tantárgyból 5 nap alatt (nyugi, ezt nem kell minden héten, csak havonta esetenként kéthavonta)

- írja elő 27 gyerek füzetébe szabvány betűkkel 6 sorban az írás-gyakorlás anyagát,

- ugyanennyi példányban ragassza be az üzenőbe a legújabb közölnivalót a szülők számára,

- találja ki a karácsonyi / farsangi / anyák-napi műsort, tanítsa is be természetesen, mindezt úgy, hogy ne a tanórámból vegye el az időt,

- hívja fel a szülőket, ha épp nem tudni, miért nem jött a gyerkőc suliba, de nem mondta le az ebédet,

- töltse már ki legyen szíves a kéthavonta kért újabb-és újabb értelmetlen statisztikai táblázatokat,

- járjon utána lehetséges helyszíneknek, hova menjünk osztálykirándulni, erdei iskolába

- de jó, hogy jön, mert így segíthet megcsinálni a teremdekorációt is, hiszen a tavaszit ki kellene cseréni őszire /az őszit télire...

- köszönöm, hogy segít 27 példányban a technika óra gyakorlatához a sablonokat előrajzolni, kivágni

- társuljon be az osztálykirándulásokhoz, hogy ne egyedül vagy helyettest megkérve kelljen már bkv-val utazni 27 "bolhával"

- és diszkréten megkérném, 2 percre maradjon az osztályommal szünetben, amíg elugrok pisilni - hiszen felügyelet nélkül nem hagyhatom ott a gyerekeket...

A szülői értekezletet, a fogadó órát a munkaidőmön túl megtartom én, semmi gond, sőt, az értekezletekre is elmegyek kéthetente 2-3 órában.

Én ezalatt készülni fogok a másnapi 5-6 órámra és megtartom azokat úgy, hogy nem holt fáradtan esek be a terembe hanem felkészülten és őszinte lelkesedéssel tudom majd elvarázsolni a rám bízott gyerekeket. Gond nélkül gyártok szemléltető anyagokat is - otthon.

Korrepetálok is szívesen, mert lesz elég türelmem, lévén nem kell azon agyalnom, mennyi minden vár még rám, mikor haza megyek.

Beszélgetek is a gyerekekkel a szünetben, mert végre erre is futja az időmből és az energiámból.

Mert ezt tanultam. Nem ez esik nehezemre.

A saját gyerekeim nevelését nem említem, arra ott az apjuk. (Pfff...)

2016. febr. 15. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!