Miért verik át az embereket azzal, hogy nincs munka? Ez a félelemkeltés eszköze? A multik, tőkések érdeke?
Ugyanis ha a csapból is az folyik h nincs munka, meg mindenhol leépítések akkor a dolgozó befogja a száját és húzza az igát éhbérért és nehogy sztrájkolni kezdjen.
Ez főleg a multiknak jó és rajtuk keresztül azoknak a pártoknak akiket évek óta megkennek. Nem?
Miközben az ember lemegy mondjuk Veszprémbe vagy a Balaton környékére és mindenhol azt látja, h munkaerőt keresnek. Vagy pl. ha kimozdul az ember a Pest vonzáskörzetéből, látja, hogy egy egyszerűbb szakmunkás melóért csillagászati árakat kérnek el a munkások vidéken, akkora hiány van jó szakemberből arrafele.
"Balaton környékén nem asztalost és vasutast keresnek, hanem szakácsot és vendéglátós végzettségűt! "
Mi például pont asztalost kerestünk és fél évig nem találtunk. Aki volt, az a pesti árak sokszorosát kérte el, de még ez is oké lett volna, aztán az utolsó utáni pillanatban lemondta, mondván akadt egy jobb munka. Akkor döntöttünk úgy h nem lesz beépített bútor megrendeljük az IKEÁból azt szevasz. Ki járt így jól? Az IKEÁn kivül senki...
"akkor legyél mérnök"
Mér lennék? a mérnökök semmirevaló emberek, de ha te ennyire propagálod szerintem te az vagy.
"Akkor gondolom te is munkanélküli vagy és a hajléktalanszálóról netezel."
Nem.
Nógrád megyei targoncás vagyok és 70 kilométerre járok melózni minden nap, mert a megyében rohadtul nincs munka.
Na, miért mondja mindenki, hogy nincs munka, amikor egyszerűen nincs munka? Talán azért, mert nincs munka? Hmm?
De gondolom mindjárt gyúrcsán leszek, meg libatolvaj, mert kimondom az igazat.
Nem baj, már megszoktam! Rugdossátok csak a rendes embert! Arra van szükségetek!
"Nógrád megyei targoncás vagyok és 70 kilométerre járok melózni minden nap, mert a megyében rohadtul nincs munka. "
Mért ne lenne? Ott aztán annyi van mint a szemét.
Egyszerűen nem találnak embert.
Olyan munka van,amiből nem lehet megélni.
70 ezres fizetés,amikor egy albérlet kerül annyiba.
Az nem munka,hanem rabszolgatartás.
A munka az,ami tisztességes megélhetést ad.
Kapásból tudok mondani 10 szakmát amiben hiány van. Régióra lebontva.
Az már az emberek hibája, hogy a mobilitásuk közelít a nullához.
Minek kell 70 km-t utazni? Hogy szennyezd fölöslegesen a környezetet? Miért nem költözöl oda, ahol dolgozol?
"a mérnökök semmirevaló emberek"
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Csak a finom punci, a jóféle pálinka, a foci meg a buli érdekli őket. És a sok szemétje nettó 400 ezernél is többet keres. Hallatlan!
Csók,
egy mérnök
400K HUF az USA $ 1388.00
Ennyire vacak lenne otthon a helyzet hogy heti 1400 $ ert dolgozik egy kepzett mernok ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!