A munka nemesít? Szeretsz dolgozni, mert érzed ezt
magadon?
Figyelt kérdés
Sokat hallani, hogy a munka nemesít ! Azt is hallani, egyszerre, hogy a magyarok nem szeretnek dolgozni politikusoktól is és azt is, hogy többet dolgozunk mint a nyugatiak és mi dolgos nemzet vagyunk, külföldön is ezért álljuk meg jobban a helyet, mint az ottani nyugati ember.
Te szeretsz dolgozni ? Jókedvel mész munkába, ahol boldog izgalommal várod az új kihívásokat, melyet innovatív készuségeiddel örömmel oldhatsz meg ? Szereted ahogy megizzadsz a mérnöki tervezés örömében vagy a cipó dagasztásban? Szereted a munkát? Érzed ahogy nemesebb emberré formál téged?
Én szeretem a munkám, ha nem így lenne, 20 év alatt már rég felkötöttem volna magam! Aki élete végéig olyan munkát végez amit utál, az meg is érdemli.. tudod mindenki a saját sorsának a kovácsa, és ne mondjátok nekem hogy nem, mert én is a semmiből kezdtem és magamtól jutottam oda ahol vagyok!
2016. jan. 14. 21:43
5/15 anonim válasza:
Székely nagyapám mondotta gyermekkoromban, hogy "Sok munka sok bajjal jár, s a bajt pedig kerülni kell!" Persze nem gondolta komolyan soha, egész életét becsülettel végigdolgozta, szó szerint haláláig.
2016. jan. 14. 21:54
6/15 anonim válasza:
Ezt így, hogy "a munka nemesít", nem tartom általános igazságnak. Szeretek értelmes munkát végezni. Szeretem, amikor az értelmes munkát a megfelelő módon végezhetem - szeretek minden problémát a neki megfelelő eszközzel, módon megoldani. Mindennek az ellenkezőjét gyűlölöm. Gyűlölöm az értelmetlen munkát. Gyűlölöm a nem megfelelő módon, nem megfelelő eszközökkel végzendő munkát, gyűlölöm a rosszul szervezett munkát. Vagyis, amikor értelmes, jól előkészített, jól szervezett munkát jó módszerekkel végzek, akkor boldog vagyok. Ezeknek a hiányában szenvedek.
2016. jan. 14. 21:58
7/15 anonim válasza:
Építész vagyok és szeretném a munkámat, ha nem lennének köcsögök a munkatársaim és a főnököm. Így, ebben a formában gyűlölök dolgozni, pedig simán lehetne jó is.
Egyébként sok embernél szerintem a munkahelyi légkör az, ami megkeseríti az életét és nem maga a tény, hogy dolgozni kell.
2016. jan. 14. 22:02
8/15 anonim válasza:
Apám egész életében keményen dolgozott és végig alkoholista is volt, folyamatosan kötekedett velünk, mert akkor érezte jól magát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!