Szerintetek is a magyarok túl sokat dolgoznak? Ez miért van így? Más országokban is így van? Hogyan lehetne ezen változtatni?
Napi 9.5 órát dolgozok általában, 8 óra + 1 óra ebédszünet (De hogy minek 1 óra, ne kérdezzétek), + fél óra túlóra mindig összejön (átlagban)
Évi 20 nap szabim van, abból kb 10-et tudok pihenésre használni a maradék ügyes bajos dolgokra megy el (pl. egész napos várakozás az okmányirodában, rokonok látogatása stb)
A fizu nem rossz de így 2 év után döbbentem rá, h igazából mirekölteném el. Szórakozni nincs időm, utazni nincs időm, a barátnőm is alig költ, mert ő is reggeltől estig dolgozik...
aztán rájöttem, h a pénzemet valszeg gyógyszerekre fogom elkölteni. Mivel már most drasztikusan romlott az egészségi állapotom (lévén napi 10 órát ülök egy helyben) nincs időm sportra.
Az ismerőseim 99%-a ilyen mint én, és biztos mások is.
Ennek így mi értelme van?
A főnököm tavaly csak 5 nap szabit vett ki. Abból persze elment vmi szigetre. Lenézi azokat akik betegség stb miatt sokat "lógnak".
Lehet h személyes porblémának tűnik, de sztem nagyon is általános dolog ma ez Magyarországon. Vagy az egész világon?
Pl. Olaszországban nem tapasztaltam ezt... ott sokkal jobbnak tűntek a munkakörülmények és senki nem volt munkamániás. Sok volt a pihenőidő és a pihenőnap... más felfogásuk volt... Legalábbis úgy tűnt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!