Szerintetek is a magyarok túl sokat dolgoznak? Ez miért van így? Más országokban is így van? Hogyan lehetne ezen változtatni?
Napi 9.5 órát dolgozok általában, 8 óra + 1 óra ebédszünet (De hogy minek 1 óra, ne kérdezzétek), + fél óra túlóra mindig összejön (átlagban)
Évi 20 nap szabim van, abból kb 10-et tudok pihenésre használni a maradék ügyes bajos dolgokra megy el (pl. egész napos várakozás az okmányirodában, rokonok látogatása stb)
A fizu nem rossz de így 2 év után döbbentem rá, h igazából mirekölteném el. Szórakozni nincs időm, utazni nincs időm, a barátnőm is alig költ, mert ő is reggeltől estig dolgozik...
aztán rájöttem, h a pénzemet valszeg gyógyszerekre fogom elkölteni. Mivel már most drasztikusan romlott az egészségi állapotom (lévén napi 10 órát ülök egy helyben) nincs időm sportra.
Az ismerőseim 99%-a ilyen mint én, és biztos mások is.
Ennek így mi értelme van?
A főnököm tavaly csak 5 nap szabit vett ki. Abból persze elment vmi szigetre. Lenézi azokat akik betegség stb miatt sokat "lógnak".
Lehet h személyes porblémának tűnik, de sztem nagyon is általános dolog ma ez Magyarországon. Vagy az egész világon?
Pl. Olaszországban nem tapasztaltam ezt... ott sokkal jobbnak tűntek a munkakörülmények és senki nem volt munkamániás. Sok volt a pihenőidő és a pihenőnap... más felfogásuk volt... Legalábbis úgy tűnt...
"Mivel már most drasztikusan romlott az egészségi állapotom (lévén napi 10 órát ülök egy helyben) nincs időm sportra."
Ehhez képest én egyetlen ülőmunkát végző rokkantnyugdíjast sem ismerek, ellenben volt kőműveseket, kamionsofőrt, géplakatost igen, szóval messze jobb napi kilenc óra ülőmunka mint napi kilenc óra fizikai munka.
Kedves Válaszolók!
Bár sokan félreértettétek nem magamat akartam sajnáltatni. Ami azt jelenti tudom hogy én még jó helyzetben vagyok... azt akartam leírni hogy amit pl. én csinálok az a közepesen jól fizetett munkáknál, de sztem az átlagon felül fizetett munkáknál is nagyon átlagos helyzetet írtam le. Vanank munkák amikben még sokkal rosszabb a helyzet tudom.
Sajnálom hogy a kérdésre alig érkezett normális válasz, inkább csak az oly szokásos megmondogatás érkezett.
Tisztában vagyok vele h sokan éhbérért dolgoznak, de a gazdaság szempontjából sztem egy ugyanolyan reális porbléma az, hogy a középrétegnek egyszerűen nincs ideje elkölteni a pénzét - legalábbis hasznos dolgokra!
First world problem? Talán, bár nem teljesen. Rengeteg gazdasági ág függ attól h mennyi szabadidőnk van: szolgáltatóipar, turizmus, vendéglátás, ingatlanpiac és még sorolhatnám..
Pl. hiába szenvedünk azon h milyen a turizmus, ha az évi bevételt azt a 3 hosszú hétvége termeli meg... miért nincs több hosszú hétvége?
Egészségügyről meg annyit, h napi szinten nézem a sportolás népszerűsítésére célzott reklámokat. Amikre nyilván milliárdokat költenek. Ezt a milliárdot nem lehetne arra költeni, hogy a cégvezetők fejébe verjék hogy minden nap adjanak másfél órát a munkaidőből sportolásra. Esetleg a multi cégek ne a céges rendezvényekre szórják a pénzt, hanem csináljanak céges konditermet mint nyugaton... Bár ez tudom h utópia.
2: Nyilván azért nem ismered őket mert 50 évesen meghalnak szívrohamban :( legalábbis akiket én ismerek ott gyakori... manager pozícióban..
3: Most jöhetnék azzal hogy nem tudlak sajnálni mert Kínában a gyerekek még rosszabb körülmények közt a bányában dolgoznak napi fél dollárért stbstbstb.
Mindig lehet a sz . rhoz viszonyítani de azzal nem jutsz előre. Ahol viszont minden esély megvan a jóra mégis sz .r valami ott kéne elgondolkodni...
5: "Ha ennyire "szörnyű" a munkád miért nem keresel egy részmunkaidős állást? "
Na pont ezaz amire gondoltam, sajnos manapság részmunkaidős állást találni nagyon esélytelen. A cégvezetők egyszerűen nem gondolkoznak ilyesmiben. A távmunkát se népszerűsítik. Nem értem, vajon miért?
7: Pontosan ezaz a svédeknél is bevált. Az a godnolatom, hogy a racionalitás is a 6 órás munkaidőt diktálja valamiért itt mégis a 8-9 órást nyomatják. Miért?
Szerintem is jobb volna a 6 órás munkaidő.
Ha 6 órában dolgoznánk,akkor a több szabadidő miatt kipihentebbek lennénk és jobban menne a munka,de sok céget csak a profit érdekli.
Sok helyen úgy hajtják az embereket,mint az igás barmokat és elvárják,hogy vidáman tedd ezt.
Tudják,hogy megtehetik,hiszen sokan vannak akik a helyedre lépnének,ráadásul talán fele annyi pénzért is elvállalnák.
Apám cégénél most akarnak sztájkolni a sok kifizetetlen túlóra és a rossz munkakörülmények miatt és mert nem akarják évek óta megadni a fizetésemelést.
A vezérigazgató pedig küldött nekik egy levelet,hogy nehogy sztrájkolni merjenek,mert bajok lesznek.
Nem mellesleg az igazgatónak havi 2 millióról,5 millióra nőtt a fizetése. Nekik lehet.... Ez Magyarország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!