Nem szomorú, hogy Magyarországon ilyen emberek taníthatnak?
Egy régebbi esetet említenék meg.
A szüleim erősen jobboldaliak, édesapám képviselő is volt, édesanyám pedig aktívan segítette a helyi jobbot.
Általános iskola negyedik osztályában kaptunk egy új osztályfőnököt, akit a szüleim jól ismertek (anyukám legjobb barátnőjének a sógornője volt)
Ennek révén ismerte a családunkat is, és tudta,hogy jobboldaliak vagyunk.Ő nyíltan kommunista elveket vallott, SZDSZ-MSZP párti volt (ezekkel szimpatizált).
Mikor megtudtuk,hogy ő lesz a tanárom, anyukám csak annyit mondott,hogy xy barátnőjének a rokona, gyerekkoromban sokat találkoztam vele, nem rossz tanár stbstb...igazából csak jókat mondott róla, hogy SZDSZ meg MSZP, mit tudtam én akkor?Ilyet nem is mondott nekem anyukám.
Vártam is, mert az előző osztályfőnök nem volt valami jó tanár.
Viszont úgy kipécézett engem ez a tanár, negyedik osztályban rendszeresen kihívott felelni, rajtam kívül csak a magatartászavaros diákokat hívta ki büntetésből, és csak az felelt aki rosszat csinált, én mindig csöndben ültem, mindig tanultam, és tele voltam fekete pontokkal, mindenért veszekedett velem, undorító volt a viselkedése.
Már volt,hogy féltem bemenni az iskolába, de a szüleimnek meg nem mondtam el,hogy ez van, mert tényleg azt hittem,hogy velem van a baj.
Azt hittem,hogy én vagyok a rossz gyerek,mert mindig a rosszakkal egy kalap alatt voltam, de ötödikben már minden ment rendesen, új tanár, újra jó tanuló voltam, a magatartásommal továbbra sem volt gond, sosem feleltem büntetésből stb...
Így utólag már tudom,hogy a szüleim politikai hovatartozása volt a bűnöm, és ez az ember még mindig tanít, a facebook oldalán politizál, mára már DK-MSZP szimpatizáns.
Nem sok mindenre emlékszem, 10 évesen nem is értettem a politikát, de az megvan,hogy az október 23.-át úgy magyarázta nekünk , hogy sok fiatal azt hitte,hogy rossz lesz nekünk az új miniszterelnök bácsi meg az új hatalom, és ezért "lázadni" kezdtek".
Ez több mint egy gyerekkori sérelem, már nincs mit tenni, nem is azért írtam ki, csak érdekelne, hogy másoknak mit a véleménye egy ilyen tanárról?
Mert szerintem mindegy,hogy jobb vagy balos, a politikát otthon kéne hagyni, főleg ilyen korú gyerekeknél...és mégsem teszik meg sokan.
9-es
Remélem, ha majd a munkáltatód veled végezteti el a munka nagyját, míg a többiek pihennek, akkor is ezt mondod,hogy de hát a munka erre van kitalálva.Vagy olvasd el a körülményeket, és úgy reagálj, vagy húzz innét a fenébe, mert elég átlátszó a provokációs szándékod.
A pedagógusok legalább 80%-a politikailag elfogult. Csak van, aki tudja kontrollálni magát, van, aki nem. Ez mutatja az intelligencia szintet is.
Ha kényes témához értünk, én a magam részéről, az óra első felében leadtam az anyagot, a második felében pedig plusz információkat adtam és, ha maradt még idő beszéltünk róla. Szükség esetén rászántam egy plusz órát. Hagytam, hogy a gyerek maga alakítsa ki a véleményét, mert így tanul és így lesz széles látóköre és így alakul ki benne az igény a dolgok több irányból való megközelítésére.
# 8/13 Időpont ma 14:50
Ha már meglettem szólítva az óvoda által:
A kérdező onnantól kezdve hiteltelen, hogy:
"Ő nyíltan kommunista elveket vallott, SZDSZ-MSZP párti volt (ezekkel szimpatizált)."
Innentől kezdve teljesen mindegy :-D Aztán meg aki '56-ot ellenforradalomnak tartja, az sem lesz MSZP szavazó, lévén elég hamar szembement az MSZP az elődjével. Aztán '56-ban, a forradalom előtt milyen új "miniszterelnök-bácsi" meg új hatalom? Hegedűs 55 áprilisa óta ott volt. Az azért nem új.
De vannak ilyen hülye tanárok jobbról is meg balról is.
(vajon ezt el kéne mondanom még egyszer, hogy a 39%-os kisnarancs is megértse? Végülis a vezére azt szokta.)
na már osztod is az észt :)
csak valahogy a kérdés mér megint nem egy életszerű példa arra, hogy a fideszesek is olyan elvakultak lennének mint a ballibbant oldal
# 17/17 Időpont ma 15:21
orbanviktor.tumblr.com
Biztos vagy te ebben? Tudod az a legnagyobb baj, hogy te azt hiszed hogy a baloldalon vannak csak ilyen idióták, én meg pontosan tudom, hogy ez nem oldalfüggő. :-)
# 19/19 Időpont ma 15:30
A "balliberális" médiumoknak nem hiszel, mert hát hazudnak. Legyen.
De egy anonim oldalon, egy random felhasználó teljesen hiteltelen történetét tényként kezeled. Miért is? Annyira sablonsztori az egész, hogy ha kicserélsz kb. 20 szót benne megkapod ugyanazt, ugyanannyira hihetően fityiszre, jobbikra, munkáspártra, de még az amerikai konzervatívokra és a demokratákra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!