Régen is ennyire megosztotta az embereket az aktuális politika?
Még csak 27 vagyok, szóval csak az mszp bukása óta követem a politikát, azelőtt nem nagyon foglalkoztatott. Nagyon drasztikusnak látom a helyzetet, szinte tilos már objektív véleményt formálni, az emberek nem vélemények alapján állnak ki dolgok mellett, vagy ellenzik, hanem párt szimpátia alapján, pontosabban párt unszimpátia alapján..
Ha bevezetnek valamit és pl nekem az tetszik, vagy kedvezőnek tartom, akkor le vagyok szólva, meg Fidesz bérencezve.. ha valamivel kapcsolatban jó véleményed van, akkor azt szinte titkolnod kell, ha nem akarsz iszonyat mennyiségű gyülölködéssel találkozni. De már az is előforult, hogy az adott ember számára is kedvező volt az a dolog mégis hőbörgött! Mindig ilyen volt a politika? Milyen demokrácia az, ahol ha pl a kormánypárttal értesz egyet akkor szinte ki sem szabad mondanod a véleményed..
Pl unokatesóm lefényképezte mobillal milyen kaját kaptak suliban, még desszert is volt hozzá, pedig még ünnep sem volt! Beküldtem az indexnek meg a HVG nek, RTL nek kíváncsi voltam a reakcióra, hát mint vártam semmi.. cenzúra van itthon, ami a kormánynak kedvező azt maximum a fidesz.hu vagy az m1 adja le!
# 40/40 Időpont ma 14:06
"az a baj, hogy azok az interjúk így néznek ki
-Ön miért gyűlöli a szegényeket?
és akkor erre válaszoljál... "
Persze :-D Hogyne. Kósa híres "kérdezzen olyat amire pozitívat tudok válaszolni" mondata is ilyen kérdésre hangzott el, mi? Hagyjuk már.
Ezt úgy hívják önigazolás. Ráadásul a valóságtól független.
"a véleményterrort egyébként te is gyakorlod... minden kérdésnél olyan nagy hanggal rontasz be, mintha legalábbis a te seggedből jönne a napfény"
Nem is igaz. Nem vagyok ott minden kérdésnél.
De ugye, ha már ész érvek nincsenek, jön a rágalmazás. Mi mást is vártam tőled?
Ha pl kifejtem, hogy nekem az egykulcsos adórendszer kedvező, és nyilván a saját érdekeimet fogom elsősorban képviseltetni, mint ahogy a szegény ember sem a vállalkozót fogja, hiába a vállalkozó adja neki a munkát és ha nem lenne akkor a szegény embernek még munkája se lenne.
De ha én elmondom, hogy az én szemszögemből milyen az adózás és hogy mi róla a véleményem, akkor ész érvek nélkül kapom a 17oldalnyi savat..
Ha fb-re kiposztolok egy cikket, amiben kiderül h a fidesz valamit jól csinált, egyből mocskos fideszesezve Vagyok!
Mások meg tucat fidesz ellenes propagandát tesznek ki nap mint nap gyülölködő kommenteket, és ha alá merek írni egy választ amiben nem szídom a kormányt akklr kapom a savat! Mi ez ha nem vélemény terror?
Ezért van az, hogy mindenhol úgy tűnik, mintha mindenki gyűlölné a kormányt, majd kiderül h minden 4.ember rájuk szavaz.. mert aki a fidesszel szimpatizál, azok közül csak a legszélsőségesebb szólal meg, a többi már el sem mondja a véleményét mert nem szeretné, ha több órán keresztül azzal szivatnák!
# 42/42 Időpont ma 17:24
"Ha pl kifejtem, hogy nekem az egykulcsos adórendszer kedvező, és nyilván a saját érdekeimet fogom elsősorban képviseltetni, mint ahogy a szegény ember sem a vállalkozót fogja, hiába a vállalkozó adja neki a munkát és ha nem lenne akkor a szegény embernek még munkája se lenne."
Képzeld, ezzel nincs is semmi baj. Attól még nem kell vérig sértődni, ha valaki megpróbálja elmagyarázni, hogy az egykulcsos adó sem az országnak, sem a társadalomnak, sem a gazdaságnak nem tesz jót.
"De ha én elmondom, hogy az én szemszögemből milyen az adózás és hogy mi róla a véleményem, akkor ész érvek nélkül kapom a 17oldalnyi savat.."
Hát mert mondjuk nem feltétlenül kell mindig csak a saját előnyödet nézni valamiben.
"Ha fb-re kiposztolok egy cikket, amiben kiderül h a fidesz valamit jól csinált, egyből mocskos fideszesezve Vagyok!"
Aki meg bebizonyítja, hogy a fityisz valamit nem csinált jól, az mocskos balliberális hazaárulózva van. 1:1
"Mások meg tucat fidesz ellenes propagandát tesznek ki nap mint nap gyülölködő kommenteket, és ha alá merek írni egy választ amiben nem szídom a kormányt akklr kapom a savat! Mi ez ha nem vélemény terror?"
Csináld meg az ellenkezőjét. Írj mondjuk egy magyaridok.hu-s cikk alá egy kritikus hangnemű kommentet. Aztán másold be ide, hogy mit kaptál.
"Ezért van az, hogy mindenhol úgy tűnik, mintha mindenki gyűlölné a kormányt, majd kiderül h minden 4.ember rájuk szavaz.."
Attól még, hogy a szart válassza valaki a fos helyett, nem lesz a szar tápértékben gazdag.
"mert aki a fidesszel szimpatizál, azok közül csak a legszélsőségesebb szólal meg, a többi már el sem mondja a véleményét mert nem szeretné, ha több órán keresztül azzal szivatnák!"
Ne csinálj már úgy, mintha fordítva elő sem fordulna ugyanez. És csak szólok, hogy nagyságrendben minimum megegyezik ilyen téren. Olvasd vissza miket kapok 39%-os barátomtól, csak mert bebizonyítottam, hogy nem ért a közgazdaságtanhoz. Az se jutott még át neki, hogy közöm nincs a balliberálisokhoz... csak mivel előhozom a fityisz n+1 rossz intézkedését, csak balliberális hazaáruló lehetek.
"Ha fb-re kiposztolok egy cikket, amiben kiderül h a fidesz valamit jól csinált, egyből mocskos fideszesezve Vagyok! " Ilyenkor az a kérdés, hogy kiposztolod-e azt is, ha valamit a fidesz nem jól csinál.
A többi részben teljesen egyet értek az előttem szólóval. Amúgy a politika veszélyes, mert igazából nem tudod megjósolni, hogy ténylegesen hányan mennek el szavazni a választáson, nem véletlenül, hogy mindenki az előrehozott választásokat emleget, mert a fidesz valószínűleg ennél magasabb már nem lesz a népszerűségét tekintve. Ezért emlegettem fel a 2002-es választási eredményt, ahol tükröződött, hogy a fidesz nem nagyon vesztett szavazókat és kialakult az "egy a zászló, egy a tábor" a jobb oldalon(össze adod a korábbi kormánypártok szavazóit nagyjából kijön), viszont előkerült több, mint egy millió szavazó az előző választáshoz képest és nagy részük nem a fideszre szavazott, így szenvedtek vereséget.
"Ha fb-re kiposztolok egy cikket, amiben kiderül h a fidesz valamit jól csinált, egyből mocskos fideszesezve Vagyok!"
Teljesen igazuk van. Manapsag ilyesmit csak a sikbuta fideszdroidok csinalnak, mert annyira gaz mar az egesz kormany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!