Régen is ennyire megosztotta az embereket az aktuális politika?
Még csak 27 vagyok, szóval csak az mszp bukása óta követem a politikát, azelőtt nem nagyon foglalkoztatott. Nagyon drasztikusnak látom a helyzetet, szinte tilos már objektív véleményt formálni, az emberek nem vélemények alapján állnak ki dolgok mellett, vagy ellenzik, hanem párt szimpátia alapján, pontosabban párt unszimpátia alapján..
Ha bevezetnek valamit és pl nekem az tetszik, vagy kedvezőnek tartom, akkor le vagyok szólva, meg Fidesz bérencezve.. ha valamivel kapcsolatban jó véleményed van, akkor azt szinte titkolnod kell, ha nem akarsz iszonyat mennyiségű gyülölködéssel találkozni. De már az is előforult, hogy az adott ember számára is kedvező volt az a dolog mégis hőbörgött! Mindig ilyen volt a politika? Milyen demokrácia az, ahol ha pl a kormánypárttal értesz egyet akkor szinte ki sem szabad mondanod a véleményed..
Pl unokatesóm lefényképezte mobillal milyen kaját kaptak suliban, még desszert is volt hozzá, pedig még ünnep sem volt! Beküldtem az indexnek meg a HVG nek, RTL nek kíváncsi voltam a reakcióra, hát mint vártam semmi.. cenzúra van itthon, ami a kormánynak kedvező azt maximum a fidesz.hu vagy az m1 adja le!
"Pl unokatesóm lefényképezte mobillal milyen kaját kaptak suliban, még desszert is volt hozzá, pedig még ünnep sem volt!"
- Édesapám, mi lesz a vacsora?
- Szar rizzsel.
- Megint rizzsel?
Ne nevezzük már ehetőnek azt a moslékot, és ne ajnározzuk már, hogy "jajj, nem volt ünnep, és kaptunk desszertet!" :-D Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Hát nem tudom, én amikor gimis voltam akkor kaptam bármi kaját az iskolában, ha ebéd jegyet vettem, ami nem is mondanám hogy olcsó volt, és amit kaptunk, ahhoz képest amit unokatesóm mesél királyi lakoma! Én 16 éves koromban megtanultam magamra főzni ,mert a szüleim majdnem estig dllgoztak a menza koszt meg nem rosszul nézett ki, hanem szó szóros értelmében ehetetlen volt. Előfordult, hogy a fél iskola lebetegedett, akkor én szerencsére már magamnak főztem, volt hogy 3hétig nem volt menza mert bezáratták, a konyhájában penészes húst találtak. -5 fokban könyörögtünk a tesitanárnak hogy kimehessünk focizni, mert a másik opció az volt, hogy a lépcsőn kellett egy lábon szögdelni le-fel.. pedig a régió legelitebb gimnáziumába jártam, mégsem láttam háborgó diákokat meg szülőket, Mme voltak tele ezzel a hírportálok. Most már olyanokon is hőbörögnek, ami 10 éve nekünk luxus lett volna:o
Aki legalább 26-27 éves szerintem tudja mikről beszélek..
Én inkább azt látom, hogy az emberek a véleményeket kezelik tényként, és a tényeket véleményként.
Ha a 444-en vagy a hvg vélemény rovatában járok, netán kommentelek és már kapom is az ívet, hogy minek olvasom ha nem értek vele egyet, menjek hetiválaszt vagy mandinert olvasni.
Hát kérlek azért, mert a saját véleményemen való elgondolkodásért olvasok más véleményeket. Minek olvasnék jobbos sajtót? Önigazolásként? Tudom én jól, hogy mit miért gondolok, nem kell benne megerősíteni.
Objektivitás? Azt inkább zárt ajtók mögött. Nyílt közéleti vitákban senki sem fogja elismerni a másikat, még névtelenül az interneten sem.
Próbálom megérteni a baloldali álláspontot, sokszor egyébként világnézeti különbségekről van szó, elég nehéz szót érteni.
Ha meg akarod osztani a világgal (a lehetőleg egyedi) álláspontodat írj blogot, és ha lesz egy kis jártasságod az írásban, a blog pedig színvonalas lesz, akkor valószínűleg linkel majd rá ismert sajtó is.
A kulcsszó a színvonal, lehet egy témát több szempontból elemezni.
Pl:
az egyik véleményjellegű a másik tényjellegű cikk
az előbbit valóban könnyebb eladni egy bizonyos rétegnek, csak kár, hogy ténynek kezelik az alapvetően véleményt
# 2/3 Időpont ma 10:02
Attól még, hogy nekünk szar volt, miért kéne nekik is? A miénk is ehetetlen volt, az övék is az. De ez a "még desszert is volt hozzá", ez a "Sztálin jó ember, mert visszaadta a labdát, pedig közéjük is lövethetett volna" kategória.
A célt értem, együnk egészségesebben. De nem jobb, ha nem eszi meg a gyerek, és 0 energiája van egész nap.
66%-os Béla! A kérdés az objektivitásról és a (szerintem alapvetően balos) véleményterrorról szól, nem a menzakajáról. Ehhez tartsd magad légyszíves. Senki sem kíváncsi a véleményedre arról a közétkezési reformról amit valószínűleg nem is kóstoltál, de már megvan, hogy szerinted szar lett.
De persze az is egy válasz, hogy még nem is értelmezted már oktatod ki a kérdezőt, hogy denincsigaza.
3. Ebben nagyon egyet tudok érteni, és a híradások, hírportálok 90%ban nem tényt akar veled közölni, hanem azt, hogy mit gondolj..
Amit mondtál, azt én is megkaptam:
Bejön lakótársam, és megkérdezi:
-miért nézel m1-et?
-mert nem szeretem a Fideszt
-de akkor miért m1et nézel?
-mert attól még meg szeretném érteni, mit akarnak elérni.
Emellett egyébként RTL híradót is nézek, olvasok hvgt, indexet, origót..
Az m1től nem is várok mást, mint a fideszes sikerek közlését, meg ha rossz dolog van, akkor egyből bevágnak mellé valami pozitívat is.. hiszen egy állami csatorna. Viszont az RTL egy független kereskedelmi csatorna és ott is ez megy csak fordítva..
A hvg már rég nem "heti világ gazdaság", hanem bal liberális vélemények gyűjteménye!
# 5/7 Időpont ma 10:17
Beszélhetünk unikornisokról is, ha az jólesik, de jobban szeretek valós dolgokról beszélni. :-)
Szar kaja van, a "balos véleményterrort" meg a fityiszesek álmodják. :-D
A fidesz ellenes emberek viszont önmaguk csapdájába estek, mintha nem azt szeretném belátni, hoyg sok zöld dolog is van, hanem azt, hogy minden zöld, és ezt úgy teszem, hogy csinálok egy fényképet a zöld fűről, a fák zöld lombjáról, majd rágooglizok hogy "zöld ég" és természetesen annyi hülyeséggel tele a net, hogy mindenre és minden ellentkezőjére is van találat, és ezzel bebizonyosodott számomra, hogy minden zöld.
Ha valaki mást mer állítani 2 féle reakció van:
-nincs igazad pl az ég kék.
1)- jó mindegy, de akkor nézed a füvet az zöld, meg látod ott a fa lombja is.. minden zöld tényleg nem látod?
2)- te mocskos kék bérenc!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!