Régen is ennyire megosztotta az embereket az aktuális politika?
Még csak 27 vagyok, szóval csak az mszp bukása óta követem a politikát, azelőtt nem nagyon foglalkoztatott. Nagyon drasztikusnak látom a helyzetet, szinte tilos már objektív véleményt formálni, az emberek nem vélemények alapján állnak ki dolgok mellett, vagy ellenzik, hanem párt szimpátia alapján, pontosabban párt unszimpátia alapján..
Ha bevezetnek valamit és pl nekem az tetszik, vagy kedvezőnek tartom, akkor le vagyok szólva, meg Fidesz bérencezve.. ha valamivel kapcsolatban jó véleményed van, akkor azt szinte titkolnod kell, ha nem akarsz iszonyat mennyiségű gyülölködéssel találkozni. De már az is előforult, hogy az adott ember számára is kedvező volt az a dolog mégis hőbörgött! Mindig ilyen volt a politika? Milyen demokrácia az, ahol ha pl a kormánypárttal értesz egyet akkor szinte ki sem szabad mondanod a véleményed..
Pl unokatesóm lefényképezte mobillal milyen kaját kaptak suliban, még desszert is volt hozzá, pedig még ünnep sem volt! Beküldtem az indexnek meg a HVG nek, RTL nek kíváncsi voltam a reakcióra, hát mint vártam semmi.. cenzúra van itthon, ami a kormánynak kedvező azt maximum a fidesz.hu vagy az m1 adja le!
"Hát nem tudom, én amikor gimis voltam akkor kaptam bármi kaját az iskolában, ha ebéd jegyet vettem, ami nem is mondanám hogy olcsó volt, és amit kaptunk, ahhoz képest amit unokatesóm mesél királyi lakoma!"
Akkor olyan vagy, mint nagyanyám, aki szerint most a Mennyországban élünk, mert neki a Rákosi-rendszerben milyen szar volt, ezért mindenki fogja be a pofáját és imádkozzon Viktorhoz.
52%os unokatesóm INGYEN kapja a kaját az iskolában! Pedig még csak nem is nélkülöző, csak annyi hogy 3an vannak testvérek.. nekem is 2 testvérem volt, semmit nem kaptam ingyen az iskolában, még a tankönyvre is csak kedvezményt kaptam, akkor ha a másik gyerek összefirkált 8éves szótporladt könyvét használtam új helyett, de még Azért is fizetni kellett, csak kevesebbet. A menzán fizetett kajajegyért etted az ehetetlen kaját, annyira ehetetlen hogy aki Csak tehette otthon evett, pedig nem is volt olcsó egy menza..
Ingyen teljesen elfogadható kaját kap csak mert nagycsaládos, mi kéne még hozzá? Szolgáljanak fel ingyen kólát is vagy mi?
Ez 2002 ota van igy , amikor Vityka nem birta elfogadni hogy veszitett es elkezdett uszitani, ( a haza nem lehet ellenzekben es hasonlok) aztan elkezdte lehazaarulozni az mszpt es a szavazoit.
A 90es evekben kedelyesen el lehetett beszelgetni egy masik oldalra szavazoval is, nem volt ilyen gyulolkodes, es a politizalas is sokkal magasabb szinten volt.
Ma tomondatok vannak es gyulolkodes.
"52%os unokatesóm INGYEN kapja a kaját az iskolában!"
Csak azt nem értem, hogy ha Magyarországon annyira jó lett az utóbbi 6 évben, akkor miért kell ingyen etetni egy országnyi éhező gyereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!