Az "árpádsávosok" most "hirtelen" miért állítják azt, hogy "nem készült Trianonról film? (Többi lent)
1. A Golden Globe díjas magyar siker után, most kórusban követelik, hogy készítsenek Trianonról is filmeket, „mert eddig nem készült”. És különben is itt elnyomják a „mélymagyarokat”. Az igazság az, hogy készültek Trianonról filmek, de a kutya nem volt kíváncsi rájuk. (És méghozzá nem egy ismeretlen rendező készítette.)
Még a „Ők” sem. Század annyian sem nézték meg mint a mostani Golden G. díjas alkotást.
Ez is kb. olyan mint amikor valaki megveszi Wass Albert műveit kiteszi a könyvespolcra, hogy lássa a többi „mélymagyar” ismerőse. Aztán egy betűt nem olvas el belőle, de lényeg, hogy van…….., hogy megmutathassa a szemét” libsihazaárulóknak”.
A másik, hogy a „mélymagyarok” –akiket ismerek – mind kegyelem 2 –el mentek át, vagy abszolút fogalmuk sincsen a történelemről. (Még a magyarról sem)
2. Akik követelik a Trianonos filmek készítését azok nem gondolkoznak el, hogy külföldön nem érdekelne senkit? Nem tudom, hogy az ilyen emberek mennyi nemzetközi díjjal jutalmaznának mondjuk egy Bulgária vagy Albánia 1 VH. utáni területi veszteségeiről szóló filmet? (valószínüleg azt sem tudják, hogy volt ilyen)
3. Az ilyen emberek szerintetek elhatárolódnak a magyar Nobel díjasoktól, Petőfitől, az aradi kivégzés áldozataitól, Hunyaditól, Zrinyitől a magyar királyoktól stb. stb..
Aki Magyarország nemzetközi sikerének nem tud örülni, azt szidalmazza az nettó hazaáruló.
Ha egy magyarországi tudós kap Nobel díjat kvantumfizikából, és xy nem szereti a kvantumfizikát akkor a minimum az, hogy nem kezd el oda k. anyázni. Aki ezt teszi az nettó hazaáruló!!!
s m betűvel. Szóval ennyit erről.
11. Válaszoló!
1. Szerinted az nem tartozik az alapműveltséghez, hogy az egyetlen magyar Nobel -díjas regényét megismerd?
Egy darab irodalmi Nobel díjasunk van. + az író mo. -n kifejtett munkásságáért kapta. (Rajta kívül csak egy ilyen van mert a többiek a külföldi munkásságukért kapták).....valahol azért ez is minősít valamit.....na mindegy.......
+ Nem kellett elolvasnod a könyvet sem, hanem készen kaptad.
+Mo.-n izraelita nemzettársaink száma 100e fő! Kertész I. Nobel díjas regényéből készült filmjénél csak a youtub-on 500 000 megtekintés van az egyik feltöltésnél!!!
-A közoktatásban van a vészkorszakról minden évben emléknap. Egy műsor helyett még talán jobb is a moziban megnézni egy filmet.
Ha mindenki válogatna, hogy neki ez vagy az a tananyag nem tetszik akkor tényleg nem maradna semmi! Mondjuk érdekes, hogy pont ezt a tananyagot kiegészítő filmet nem akarták megnézni. Bár gyanítom, hogy az 56-os filmeket úgyanúgy nem szerették volna megtekinteni, csak ott nem lehet egy jóízűt "gyűlölködni trendien".
Kérdező, árulj el nekem valamit! Miért nem vállalják fel a magyarországi zsidók a zsidóságukat? Amikor Nobel díjat kap valaki, akkor ne azt mondják, hogy magyar kapta, hanem magyarországi zsidó. Ha goldenglóbot, akkor ne azt mondják, hogy magyar film nyert, hanem azt, hogy magyarországi zsidók által készített film. stb stb. De azon melegében, ne évekkel, évtizedekkel később, hogy hát a magyar Nobel díjasok 99.9%-a nem magyar, hanem zsidó.
Van egy sanda gyanúm. Akkor nem mondhatnának olyanokat, hogy ha a zsidó kultúrát, tudományt stb. nem tekintjük, akkor a magyaroknak csak a bő gatya és a fütyülős barack marad. Én vállalnám az utóbbiakat, csak ne kellene mindig magyart hallani ott is, ahol nem magyar az elkövető.
"Csak mert az ún. "mocskolódás" arról szól, mivel pár véleményt én is láttam a dologról, hogy a film témája miatt lett ennyire felkapva, te meg még a "trianon, '56 úgysem érdekel senkit" szöveggel meg is erősíted ezt. "
Akkor tisztázzuk: Van egyszer a "trianon, '56 úgysem érdekel senkit"........ de ez nem azt jelenti, hogy csak (!) a vészkorszakról szóló film a kizárólagos jó téma. Pl. Más nemzetközi ismertségű történelmi esemény úgyanígy jobb, a nagyközönség számára érdekesebb téma! (vietnámi háború, normandiai partraszállás, berlini fal, egyéb nemzetközileg ismert háborúkat feldolgozó film)
De a jelen filmnél nem csak a témát díjazták!- mert ha ez elég lett volna akkor több az elmúlt években készült vészkorszak témájú film is O. vagy Golden G. díj birtokosa lenne.
Szóval ne keverjük a szezont a fazonnal!
23. Válaszoló!
Jól értelmezem, hogy te az izrealita származású honfitársaink által szerzett díjakat nem tekinted a magyarság teljesítményének egy részének?
Ide sorolva az izraelita írók, költők tudósok, feltalálók, egyéb művészek, gyárosok, munkások stb stb. teljesítményét?
Ha igen akkor már meg is válaszoltad a leírásodba.
"nem tekintjük, akkor a magyaroknak csak a bő gatya és a fütyülős barack marad. " Pedig tetszik vagy nem tetszik ez nagy mértékben így van, ha a nem magyar nemzetiségű személyek munkásságát is kivesszük.
Izraelita nemzettársaink kb. 5-10 %-ban voltak képviselve.
Mégis pl. a Nobel díjasok 99,9 % -a izraelita volt.
A háború előtt az orvos-doktorok létszáma 55% körül volt -a műszaki szakembereké (építész, gépipar) 35-40%
-Film- és szinházművészet 80-90%
-Ipar 40-50% cégt./üzemeltető
-Jogász 50-60%
De még lehetne sorolni.
Itt egy részleges névsor.
Egy kivonat:
Most az összeset nem emelném ki, csak 1-2.
1.Munk (Magos) Dezső
Munk (Magos) Dezső annyira magyarellenes" és "magyargyűlőlő- áskálodó" , "mocskos zsidrák" volt, hogy ilyen épületeket tervezett/épített:
-Új plébánia és Magyar Korona Gyógyszertár
-Városi Képtár
-Balassagyarmati Városháza (!)
-A romhányi csata emlékműve (Turul szobor) !
-Ipolymenti országzászló (!)
-Bosco Szt. János Szalézi Intézet - Szalézi Templom
-Balassagyarmati strandfürdő
-Kazár, az I. világháborús hősök emlékműve
-Rétsági laktanya
Az Árpád vonal létesítményei (!)
F. Köv.!
A mandiner cikkének ( [link] kommentjei között sok az elgondolkodtató, de ez főleg az, és ide vág:
"Egy csomó más országban csak elhanyagolható számban élnek zsidók. a két halmaz:
a) ahol nemzeti tartalmú filmek születnek
b) ahol csak kevés ha egyáltalán zsidó él,
- 99%-os átfedést mutat egymással."
2. Richter Gedeon ipar- és gyáralapító
3. Weisz Manfréd ipar- gyáralapító stb stb.
Gyakorlatilag nélkülük komplett iparágak nem is léteznének!!!!
Namármost ezen közösség a magyar társadalom legjobban képzett, legműveltebb, legpolgárosodottabb része volt. Gyakorlatilag a magyar társadalom aranytartaléka, .....csak az a baj, hogy ezt valaki szó szerint vette.
Ezen emberek elpusztításával, kiüldözésével pótolhatatlan veszteség érte Magyarországot.
Gyakorlatilag az értelmiséget nagyon nagy százaléka elveszett.
Ezután a pusztítás után következett be a napjainkig tartó leépülés! A tehetséges szakemberek "zsidrák " szakemberek helyét másod-harmad vonalbeli dilettánsok vették át!
Míg Trianon útán a földterületek és épületek, emberek megmaradtak, addig a vészkorszakkal pont a legképzettebb, legagilisebb, legpolgárosodottabb réteget pusztították el/üldözték ki az országból. Na ez az igazi tragédia amit a sok idióta mocskolódó nem ért meg!
"Ez lenne az az előítéletektől mentes, ész érvekkel operáló, mások véleményét toleráló baloldali liberalizmus? "
Nem tudom miről beszélsz semmi közöm hozzájuk!
"És még ha előítéletes is vagyok ezekkel a filmekkel szemben, azt azért kár lenne tagadni, hogy alkalmasak arra, hogy a magyar embereket negatív fénybe tüntessék fel csak úgy, ahogy történt az a Sorstalanságban, a Vespában és más filmekben. "
Konkrétumokat tudnál idézni!?
"Az pedig, hogy Trianonról nem lehet olyan filmet csinálni, ami sokakat érdekelne, abszolút nem igaz. "
Na állj!
Mit írtam ? Olvasd vissza!
Volt egy állítás "Tranonról nem készültek filmek" Ezt cáfoltam.
1 Készültek 2. Néhány száz emberen kivül nem érdekelt senkit.
Igen is készültek magyar történelmet feldolgozó filmek. Itt utána lehet nézni!
Magyar filmek listája (1990-től)
Pl: A Honfoglalás Amiről nem tudom mi a véleményed, de szerintem egy bakiparádénak elmegy.
Csak egy baj van: a mai filmek közül sokat díjaznak.
Én többé egyet se nézek meg.
A Sorstalanságban negatívként tüntették fel a magyarokat mint népcsoportot? HOL? Komolyan. Láttam a filmet, olvastam a könyvet, sehol nincs erről benne szó.
A Vespában igazad van, az Twilight szintű celluloidhulladék.
Két dolgot szeretnék mondani:
1.-Petőfi (Petrovics) Sándort miért emlegetitek olyab sokszor magyarként, ha a szülei a (szerintetek nem létező) szlovák és a szerb nemzethez tartoztak.
2.-Nem olyan rossz emberek ezek a zsidók, például azért, nert az egyik rokonomon, akiről már azt hitték, hogy meg fog halni egy zsidó orvos segített teljesen INGYEN, csak a rokonom családjának szegénységére tekintettel 1936-ban.
Úgy tudom, hogy az az orvos is ott halt meg Auswitzban. R.I.P.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!