Ma olvastam egy cikket a neten Vonáék meg akarják szüntetni az RTL klubot meg a Tv2 amelyeknek elég sok néző táborral rendelkeznek. Hogy gondolják ezt majd ezek után szimpatizálnak velük az emberek?
Köszönöm az előttem hozzászólónak hogy leírta - legalább már nekem nem kell.
Próbáltam így is - úgy is leírni drága értetlen barátunknak, de valahogy nem fog az agya. Nézzed csak továbbra is Benkőt és csapatát, abból merítheted a kultúrát továbbra is.
Miért lennék én értelten? Az talán érv, hogy nézzem továbbra is ezt meg azt? Tán ti tudjátok, hogy mit nézek? Leírtam már párszor, hogy szerintem mi lenne az elfogadható megoldása ennek a problémának, érdekes, arra érdemben senki nem tudott reagálni. Lehet, hogy egy icipicit jobban látom, hogy mi a probléma gyökere, nem?
Amúgy nem provokáltam én ki semmit, azt pláne nem, hogy ilyen ordenáré módon kelljen válaszolni nekem. Aki nem tud kultúráltan véleményt nyilvánítani és vitázni, az szerintem ne szidja a kercsatornákat sem, mert semmivel nem jobb azoknál. Vagy ha a kedves p*csiába elküldő válaszolót a gyereke bosszantja fel, akkor az is kiprovokálja az ilyen beszédet? Ha ezt nálad pár aprócska ellenvetéssel el lehet érni, akkor tényleg nem értem, miért a délutáni műsorok a legnagyobb problémád. A tévét ki lehet kapcsolni, de a szülőket sajnos nem. Innentől kezdve szerintem nincs értelme azon vitázni, hogy miért rossz az rtl meg a tv2, mert bebizonyosodott, hogy a szülő sem erős a kultúrált hangvételben.
De amúgy vissza lehet nézni, hogy miket írtam a korábbi oldalakon ugyan ennél a kérdésnél (szerintem más 86%-os nem írt, szóval nem lesz nehéz rájönni, hogy melyik tartozik hozzám), azzal szemben szívesen fogadom a kritikát, ha érvekkel alá tudja támasztani az illető.
Amúgy ahogy látom, az egész szóváltás itt kezdődött: "Majd azért nem fogom bekapcsolni a tv-t, mert az RTL klub éppen vagyongyarapítási célból mónikasót ad, nem? 30 évvel ezelőtt nem volt ilyen. Akkor sem volt rtl klub, sem tv2. Nyugodtan ott mertem hagyni a gyereket a tv előtt. Manapság meg nekem kell kikapcsolni a tv-t a pénzéhes gyökerek miatt?! Na ne már! "
Ez mi? Azon mit nem lehet megérteni, hogy bizony a kereskedelmi csatornák olyan műsorokat adnak, amiket sokan megnéznek? Benne van a nevében, KERESKEDELMI, tehát a reklámokból él meg a csatorna. Akkor miért is csodálkozunk azon, hogy profitot akarnak? A boltost lebarmoljuk azért, mert árul csipszet meg kólát? Nem. Pedig az is árt a gyerekeknek, és ha rájuk van bízva, és nincsenek az egészséges étkezésre nevelve, akkor megveszik. Arról nem a boltos tehet. Ő azt árulja, amit el tud adni. Ellenben nem árulhat kokainos nyalókát, mivel a törény tiltja a drogokkal való kereskedelmet. Ebből kiindulva csak ismételni tudom, hogy olyan törvény kell, ami nem engedi meg a nagyon káros, nagyon selejtes műsorok adását, mint pl. a délutáni "kibeszélő" show és társai, mert ezek tényleg rossz hatással vannak a gyerekekre. De ezeken túl a szülő felelőssége, hogy ráneveli-e a gyereket az igényes tévénézésre, mint ahogy - a boltos példánál maradva - az igényes és egészséges táplálkozásra nevelés is a szülő dolga.
Mikor otthagyjátok a gyereketeket rajzfilmen bambulni a gyerekcsatornák előtt-Minimax,Nickelodeon,Cartoon Network,Jetix stb stb az jobb?
Akkor is szelektáltok vagy nem?
Mert ezek a csatornákon adott mesék ugyanúgy károsak csak a szülök nagy része azt hiszi minden rendben van.
/Ezek is az erőszakról szólnak/
Mert szerintem inkább a dolgotokat csináljátok míg a gyerek olyat néz amit nem kellene.
Ha odafigyelnétek rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!